Eerste ATB-tocht en 100 km marathon

ERMELO - Op zaterdag 8 oktober, traditioneel op de tweede zaterdag van oktober, begint in Ermelo het ATB-seizoen weer. De Veluwse WielerVereniging organiseert de eerste van haar drie Ermelose ATB-tochten.

Tijdens deze tocht zijn de bossen in hun volle herfsttooi te zien. De temperatuur is vaak nog aangenaam, al zijn er ook die vinden dat het best een paar graden kouder mag zijn. Gezien het weer van de afgelopen weken, is het bos tijdens de tocht droog en prima toegankelijk. De VWV is er weer in geslaagd dit jaar een route uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren. Bij de tochten is er keuze uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De routes gaan over veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB'en. De starttijd voor deze 3 afstanden is tussen 09.00 - 10.30 uur. Kosten voor NTFU leden vier euro, niet-leden betalen vijf euro voor de 30km, voor de andere afstanden zes euro. De jeugd t/m 16 jaar neemt gratis deel.

Veluws Taaiste

Op 8 oktober is er ook nog een extra afstand: 100 km, de beroemde Veluws Taaiste, een echte ATB marathon. De starttijd voor deze afstand is 08.00-09.00 uur. De kosten zijn voor NTFU leden negen euro, niet NTFU-leden betalen twaalf euro. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed- en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten. Start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66. Voor de tocht in oktober bieden we voor het eerst de mogelijkheid van voorinschrijving via ntfu.nl. Scan & Go is bij alle ATB-tochten van de VWV standaard beschikbaar.