Hard werken in de polder loont niet

ERMELO – Na twee forse zeges op rij, verloor DVS’33 Ermelo gisteren met 2-1 van Jong Almere City. Hoewel de ploeg uit Almere onderaan de ranglijst van de Derde Divisie staat, zorgde het nogal eens voor verrassingen.

,,Het is lastig in te schatten,’’ vertelde Roeland ten Berge al voor de wedstrijd in het Yanmar Stadion. ,,We gaan ze zeker niet onderschatten, het is gewoon ons niveau halen, hard werken en goed voetbal spelen. Dan moeten we aansluiting vinden.’’ Helaas lukte het DVS’33 Ermelo niet om de zegereeks voort te zetten. In Almere verloor de ploeg van Roeland ten Berge met 2-1 van Jong Almere City.
De Ermeloërs gingen voortvarend van start en zette gelijk druk wat resulteerde in een paar mooie aanvallen en kansen. Na een nonchalante terugspeel bal van de verdediging pakte Deniz Shabaz als eerste een mooie kans op de 0-1. Almeerder keeper Roy Pistoor voorkwam een doelpunt. Pas na een kwartier kon Jong Almere City pas echt gevaarlijk worden, maar de bal werd naast geschoten. Direct daarna zette Roald de Vries de bal voor op Joran Pot, deze schoot bij de tweede paal de bal hoog over. Na een half uur spelen zette Lanser de bal voor waarbij Basil Camara ingreep, net voordat Paul Eppink de bal kon grijpen. De bal belandde ongelukkig in het eigen doel: 1-0. Enkele minuten later kreeg Maurice de Ruiter een mooie bal in de voeten gespeeld van Roald de Vries en maakte de gelijkmaker: 1-1. Dit was ook de ruststand

Kans

Na de rust kreeg De Ruiter als eerste een prachtige kans, de bal ging echter rakelings naast het doel. En het was de ploeg van trainer René Koster die na vijfminuten de wedstrijd weer op voorsprong zette. Aanvoerder Sylvester van de Water kreeg teveel ruimte in het verdedigende vlak van de Ermeloërs en kon de bal binnenschieten: 2-1. DVS’33 Ermelo kon in de volgende fase van de wedstrijd niet veel meer aanrichten waardoor de Almeerders in een paar minuten zelfs nog een paar enorme kansen kregen. Aan het eind van de wedstrijd mistte Benjamin Roemeon de grootste kans op 2-2 wanneer hij enkele minuten voor tijd, vrij voor de keeper de bal naast tikt. De laatste kans was voor Joran Pot. In de laatste minuut schoot hij vanaf de zestienmeter de bal rakelings langs het Almeerder doel. De eindstand bleef 2-1.