Bijeenkomst Humanistisch Verbond

ERMELO – Het Humanistisch Verbond, afdeling NW-Veluwe houdt op zondag 25 oktober een bijeenkomst met als titel ‘Op zoek naar een tijdsbeeld’. Socioloog Bart Petersen houdt een lezing.

Over alle aspecten van ons bestaan komt steeds meer, veelal gespecialiseerde kennis beschikbaar. Maar waar vinden we een bredere, meer samenvattende diagnose of interpretatie van de tijd waarin wij leven? Sommige stoutmoedige filosofen hebben daartoe een poging gedaan, en het is de moeite waard enkele van de meest spraakmakende diagnoses eens tegen elkaar af te zetten. Ter discussie staan de visies van Arendt, Bauman, Fukuyama, Huntington, Sloterdijk. Verschillen en overeenkomsten worden afgezet tegen het hyper-actuele mensbeeld van de Duits-Koreaanse filosoof Byung-Chul Han, neergelegd in De vermoeide samenleving (2012).

Bart Petersen

Bart Petersen is socioloog en filosoof en was tot 2008 actief als programmeur van het Humanistisch Café Nijmegen. Hij is mede-oprichter van de werkgroep Nieuw Humanistisch Perspectief en van de Club van Hemmen, die publieksbijeenkomsten organiseert over urgente maatschappelijke kwesties. Maandelijks zit hij in Nijmegen de “humanistische koffietafel” voor.

Bijeenkomst

De bijeenkomst is op zondag 25 oktober en vindt plaats bij Pinel, Raadhuisplein. De aanvang is 10.45 uur (tot plm. 12.30 uur). De zaal is open vanaf 10.25 uur. Entree: 3 euro. Ook in dit onderwerp geïnteresseerde gasten zijn van harte welkom.