Afdrukken

Gezonder door 10.000 stappen per dag

ERMELO/ HARDERWIJK – Vanmorgen werden de lopers van de Diabetes Challenge uit Harderwijk, Putten, Ermelo, Nunspeet en Zeewolde met de fanfare onthaald op het terrein van Sonnevanck. En uiteraard waren er bloemen voor de sportievelingen.

De afgelopen weken hebben de deelnemers ervaren wat het effect van bewegen op je gezondheid kan zijn. En dan vooral mensen met diabetes. ,,Ik ben al tien kilo afgevallen,” reageert Ermeloër Arjen van Luyt. ,,En dat komt vooral door het lopen. Ik heb elke avond meegelopen, tienduizend stappen, maar het was goed te doen.” Piet Huibers, van fysiotherapie Hokkeling en Huibers uit Ermelo, onderschrijft dit. ,,Het werkt echt. Het is goed voor de gezondheid en diabetespatiënten merken dat ze minder medicatie nodig hebben.’’ Dit jaar is het de derde keer dat de Challenge in deze regio wordt georganiseerd. ,,Vanuit voorgaande jaren zijn er nog altijd mensen die mee blijven lopen. Dat zijn onze ambassadeurs,” legt Huijbers uit. De credits zijn dit jaar voor de organisatoren Nanette Egberts van Fysiotherapie Houtwal uit Zeewolde en Kevin Landman vanuit onze praktijk, Zij hebben het meeste werk voor deze challenge gedaan. ,,Ere wie ere toekomt,’’ aldus Huibers.

Pittig

De groep van zo’n honderd lopers hebben vijf avonden gelopen. De eerste dag werd een route gelopen in Putten, dag twee in Nunspeet en de derde dag in Ermelo. De vierde dag werd er gewandeld rondom Hierden en op dag in Zeewolde. ,,Best pittig, maar wel een mooie route. Veel bospaden en een heeeel lang stuk over de dijk,’’ schrijft Van Luyt vrijdag op z’n facebookpagina. Hij is trots, maar ook blij. Trots op het resultaat en blij omdat hij het heeft gehaald. Samen met de andere lopers werd Van Luyt onder muzikale begeleiding van de Blue Seals uit Zeewolde ingehaald. Uiteraard staan ook zijn vrouw en zoontje bij Sonnevanck hem op te wachten, samen met vele tientallen andere familieleden en vrienden van andere lopers.

Bas van de Goor

De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze foundation wil mensen informeren over de positieve effecten van sport en bewegen op een leven met diabetes.
Het evenement is in deze regio voor de derde keer georganiseerd vanuit het samenwerkingsverband van de multidisciplinaire zorggroep FleGel en Medicamus, de organisatie van en voor huisartsen in de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde. Diverse medewerkers van deze beide organisaties lopen regelmatig met de patiënten mee om ze te ondersteunen.