Informatie-avond op 13 maart

ERMELO – Mensen met diabetes kunnen binnenkort weer de uitdaging aan gaan om in juni gedurende een week een afstand te lopen die waarschijnlijk nu nog niet haalbaar is. Hier is natuurlijk training voor nodig.

Om de Noordveluwe Diabetes Challenge te kunnen lopen, wordt er van half april tot eind juni gewandeld samen met fysiotherapeuten, huisartsen en praktijkondersteuners. In 3 maanden wordt er getraind om in de Challengeweek 6 dagen 10.000 stappen per dag te lopen. Uit vorige edities blijkt het motiveert om met een groep te gaan wandelen, ook als het even tegen zit. Daarnaast is het erg gezellig, en gezond! Het doel van de Diabetes Challenge is te ervaren dat met een klein beetje extra inspanning de gezondheid verbeteren kan en dat men zich fitter gaat voelen. Daarnaast heeft bewegen een positieve invloed op de diabetes. Deelnemers van vorige edities hebben dit ook ervaren en daarom lopen zij nog steeds met elkaar elke maandag- en woensdagavond.

Informatie

De Challengeweek zal plaatsvinden van 26 juni t/m 1 juli 2017. De te lopen afstanden zullen in juni liggen tussen 8 en 10 km per keer, 10.000 stappen per dag. Half april zal er begonnen worden met ongeveer 3,5km en dit wordt langzaamaan opgebouwd. Maandag 13 maart om 20.00 uur wordt er informatie gegeven voor geïnteresseerden in deze Challenge. Locatie: Fysiotherapie Hokkeling & Huibers, Badhuisweg 6. Voor informatie en vragen: 0341-563777 en vraag naar Kevin Landman (fysiotherapeut Hokkeling & Huibers) of mail je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.