Afdrukken

Dakpannenfabriekje in ere hersteld

ERMELO - De nieuwe wijk De Driesprong, die volgend jaar gerealiseerd gaat worden, krijgt energieneutralen en gasloze woningen. De plannen werden vanmorgen door projectontwikkelaar Erik van de Werfhorst van Bemog Projectontwikkeling B.V. presenteerde vanmorgen de plannen.

De gemeente Ermelo is akkoord met een aanbod van Bemog om de gehele nieuwbouwwijk van zeventig woningen in het gebied tussen de Hamburgerweg, Van Strijlandweg, Oude Telgterweg en Heidelaan te ontwikkelen. Ook het monumentale dakpannenfabriekje, ooit van Evert Knevel, zal in oude luister worden hersteld. Bemog BV is samen met Uwoon, onder de naam ‘Driesprong ontwikkeling B.V.’  eigenaar van een groot deel van het plangebied; het terrein van voormalig verhuisbedrijf Van Beek. ,,Bemog heeft ons een aantrekkelijk voorstel gedaan voor de ontwikkeling van de volledige Driespronglocatie,” vertelt wethouder Jan van den Bosch. ,,Een aanbod wat we niet kunnen weigeren. Ook kunnen we melden dat we eruit zijn met de erven van het pannenfabriekje.”

Bouw in 2018

Bij de ontwikkeling van De Driesprong is gekozen voor een dorps karakter met daarin een afwisseling van woningtypen en prijsklassen. Er zijn twaalf mantelzorgwoningen en twaalf grondgebonden sociale huurwoningen ingetekend in het plan. Daarnaast komt er een goede mix van rij-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande koopwoningen.  Bij het opstellen van de plannen is nadrukkelijk ook gekeken naar bomen en groen. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2018 de grond bouwrijp gemaakt kan worden. De projectontwikkelaar hoopt dat de eerste woningen eind volgend jaar worden opgeleverd. ,,Er is veel belangstelling voor,” weet Van den Bosch. Geïnteresseerden voor een koopwoning kunnen zich al melden op: www.wonenindedriesprong.nl