Afdrukken

Ook Het Pakjeshuis verwelkomt Sinterklaas

ERMELO - Het is elk jaar toch wel weer spannend: komt de Sint nu wel of niet op tijd in Nederland aan? Ook dit jaar lukte het de goedheiligman om met z’n Pieten weer naar Ermelo te komen. Ja, natuurlijk, er is immers een prachtige plek voor hem gereserveerd. Tot 6 december kan de Sint terecht in Het Pakjeshuis.

Hoewel de weersvoorspelling niet zo heel goed weer aankondigde, bleek de zon vanmiddag, bij de komst van Sinterklaas, de winnaar. Het was prachtig weer, zonnig en een blauwe lucht. En daarom stond ook het hele Raadhuisplein vol met kinderen en (groot)ouders om de Sint te verwelkomen. Hoewel het allemaal vlekkeloos leek te verlopen, bleek er toch een kink in de kabel. De sleutel van de fonteinen bleek kwijt, en daardoor zouden de pakjes allemaal kletsnat worden. Gelukkig kwam Pauwer, de nieuwe Ermelo-mascotte de sleutel brengen. Daarmee kon burgemeester André Baars de installatie bedienen en was iedereen weer blij.

Regen

En daar was-tie dan, de Sint. Er werd gezongen , gedanst en gejuicht waarbij Baars toch nog dreigde om, via zijn mobieltje, de fontein aan te zetten. Gelukkig zag hij er uiteindelijk van af. Na een ‘dag Sinterklaasje’ en veel pepernoten, stapte de Sint weer op z’n schimmel. Toen was het ook gedaan met het mooie weer en begon het te regenen. Na een rit door het dorp, met een tussenstop bij De Enk, kwam de natte Sint en z’n gevolg om een uur of vier bij Het Pakjeshuis aan. Ook daar stonden heel veel kinderen met hun ouders om de Sint te begroeten. De dansgroep van Sparta begroette de Sint met een prachtige dans, waarna Sinterklaas, samen met directeur Germa Greving de deur van het Pakjeshuis opende en betrad de Sint, met de honderden kinderen, zijn verblijfplaats voor de komende tijd.

Pakjeshuis

Sinterklaas slaapt de komende twee weken dus in Het Pakjeshuis bij museum Het Pakhuis. Kinderen kunnen daar lid worden van de Fanclub van Sinterklaas. Ze moeten dan een button kopen voor maar € 2,50 en mogen hun naam in het fanclubboek schrijven. Als ze een mailadres vermelden dan krijgen ze nog een persoonlijke boodschap van de Sint. De komende tijd worden er allerlei activiteiten georganiseerd in Het Pakjeshuis, zo is er aanstaande woensdag ‘Alle Pieten bewegen’ een leuk beweegspel. Ook komt de brandweer woensdag om het dak te inspecteren. Dat zal een heel spektakel geven. Zie voor het volledige programma de website www.hetpakjeshuisermelo.nl/