Pakjeshuis weer onderkomen van Spaanse delegatie

ERMELO – Natuurlijk komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar Ermelo en net als de vorige zes jaar verblijft hij met veel plezier in Het Pakjeshuis. Iedereen is dan ook alweer druk met de voorbereidingen van deze traditie. Museum Het Pakhuis wordt voor de zevende keer omgetoverd tot het domein van Sinterklaas.

Maandagmorgen in alle vroegte zijn de mannen van A1-Signs aan de slag gegaan om de voorgevel van het Pakjeshuis weer om te toveren tot een echt huis van Sinterklaas. Jaarlijks komen er zo’n drieduizend kinderen naar Het Pakjeshuis. Dagelijks zijn er dan ook pieten in de weer om schoolklassen te begeleiden en te zorgen voor een fantastische sfeer in het Ermelose gebouw naast de molen. Ook worden er speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen die om financiële redenen geen sinterklaascadeautje krijgen en komen ouderen even sfeer proeven tijdens de Sinterklaas High Tea. Dit jaar is er op 6 december zelfs weer een uitzwaaimoment gepland. ,,De agenda staat weer boordevol activiteiten en op 18 november barst het feest los,” vertelt Germa Greving, directeur van Het Pakhuis.

Fan-buttons

De museumdirecteur is blij dat Sinterklaas ook dit jaar weer komt logeren. Hij krijgt een compleet versierd onderkomen waar veel kinderen weer op bezoek kunnen komen. ,,We willen ook dit jaar het Pakjeshuis weer gratis toegankelijk houden en we kunnen veel regelen dankzij de steun van Ermelose ondernemers.” Maar het feest kost natuurlijk wel veel geld. En de Pieten willen ieder jaar weer iets anders doen in Het Pakjeshuis. Gelukkig heeft Sinterklaas ook veel fans. ,,Daarom hopen we dat kinderen lid worden van de fanclub van de Sint. Dat kan door een speciale ‘fan-button’ te kopen. Zo zorgen we er samen voor dat ook in 2018 Het Pakjeshuis geopend kan worden.” De fan-buttons zijn vanaf de intocht te koop voor € 2,50 in Het Pakjeshuis. Kinderen mogen dan ook hun naam schrijven in het Fanclub boek. ,,En als ze hun mailadres achter laten krijgen ze in december ook een speciale mail van de Sint als hij weer terug is in Spanje!” vult Greving nog even aan. Nieuwsgierig geworden naar alle activiteiten? www.hetpakjeshuisermelo.nl