Afdrukken

Succesvolle matches op tweede Beursvloer Ermelo

ERMELO – Vanavond werden er op de tweede Beursvloer Ermelo zestig matches gemaakt tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ze vertegenwoordigen een waarde van ruim 54 duizend euro. Het was daarmee een succesvolle avond. 

Wethouder Laurens Klappe opende de Beursvloer op traditionele wijze door het slaan op de gong. Vanaf dat moment zochten de vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties de ondernemers op die iets voor hen zouden kunnen betekenen. De ‘keuze was reuze’ en het duurde dan ook niet lang voor speaker Hans van Zetten de eerste match bekend kon maken. Ruim vijftien ondernemers en/of bedrijven en twintig maatschappelijke organisaties zochten elkaar op om iets voor elkaar te krijgen. Er was maar één voorwaarde: er werd verhandeld met een gesloten beurs.
Vorig jaar werd er een driehoeksmatch afgesloten; een unieke match tussen Christelijke Blinden Bibliotheek, Ermelo van NU en museum Het Pakhuis. Dit jaar was er zelfs een vierhoeksmatch. Heel Ermelo Beweegt, Bartiméus, Welzijn Ermelo en Chr. College Groevenbeek vonden elkaar in een ‘Blind Run’. De organisatie daarvan ligt bij Heel Ermelo Beweegt waarbij Welzijn Ermelo de vrijwillige begeleiders levert en Bartiméus voorlichting geeft over visuele handicaps. De leerlingen van Groevenbeek vervolgens gaan ervaren hoe het is om een visuele handicap te hebben. ,,Kijk, hier hebben we een prachtige match. Een mooi staaltje van samenwerking,’’ riep Van Zetten enthousiast uit. Van Zetten werd door de CBB ‘gestrikt’ om inlezer te worden en krijgt er als tegenprestatie gebrailleerde visitekaartjes voor terug.

Gesloten beurs

In principe zou elke maatschappelijke organisatie bij al de aanwezige bedrijven een match kunnen maken, maar daarvoor wat eigenlijk de tijd te kort. GGz Centraal was blij met de match met de Schaapskooi. GGz Centraal levert cliënten voor een werkervaringsplek bij De Schaapskooi die vervolgens zelf de cliënten en medewerkers een teamuitje en excursie geeft in de kooi. Er waren meerdere leuke, maar ook initiatiefrijke matches. De VVV Ermelo maakte een driehoeksmatch met Ermelo Centraal en Hoeve Kindergoed. Ago Financieel Advies matchte vanavond met de volksuniversiteit Vuvera. Museum Het Pakhuis maakte een deal met Oosterhoff-Poolen Installatietechniek. Maar ook Ermelo van NU had een leuke match. De Ermelose nieuwssite gaat extra inzetten om het dameselftal van FC Horst te promoten en hierbij de meiden te leren vloggen. De vlogs én wedstrijdverslagen worden vervolgens wekelijks op Ermelo van NU geplaatst. Hans van Zetten maakte uiteindelijk de ‘opbrengst’ bekend: de zestig matches vertegenwoordigen een eindbedrag van 54.610 euro. ,,Het was een heel inspirerende avond en met succesvolle matches,’’ sprak Klappe na afloop. De Beursvloer werd georganiseerd door Welzijn Ermelo, Rabobank Randmeren en Christelijk College Groevenbeek. Een aantal Mas-stagiaires van Groevenbeek verzorgden de catering, maar assisteerden onder andere ook de hoekmannen Herman Bolhuis, Aart Goossensen en Guus de Witte. Marcel Korving van de Rabobank Randmeren berekende de matches, immers elke prestatie vertegenwoordigd een bedrag. Notaris Olf Koekoek zorgde er voor dat alles eerlijk verliep.