Afdrukken

Ermelose Wall of Fame

ERMELO – Gisteravond opende Nero de Boer zijn Barbershop op een nieuwe locatie. Zijn kinderen mochten even na zeven uur het lintje doorknippen. Hoewel een kapper toch altijd goede, scherpe scharen moet hebben, bleek hij gisteravond een erg bot exemplaar te hebben gekozen waardoor het knippen wat moeilijker ging dan gewenst.

Ondertussen weet elke Ermeloër dat de grote verhuisdozen die in mei plots in het straatbeeld verschenen, een actie was van de Ermelose Barber. Hiermee wilde hij de dorpelingen op een ludieke manier attenderen op zijn nieuwe shop. En dat veel Ermeloërs dit waardeerden, bleek gisteravond tijdens de opening. Veel klanten, collega-ondernemers en andere betrokkenen kwamen Nero en zijn team feliciteren met deze zaak. In de nieuwe shop heeft de barber meer ruimte om z’n klanten te bedienen. ,, En dus ook meer rekening te houden met de anderhalvemeter,’’ aldus De Boer.

Fame

Opvallend is de Wall of Fame die aan de wand is bevestigd. ,,Ik liep al langer met het idee rond om een fotogalerij te maken van bekende Ermeloërs, maar het kwam er steeds niet van. Nu ik toch bezig was met de nieuwe zaak, en het knippen stil lag vanwege Corona, kon ik dit plan nu wel verder uitwerken.’’ De foto’s zijn gemaakt door Jelle Bakker en Natalie Overkamp van Ermelo van NU. De foto’s zijn geprint op aluminium wat een prachtig effect geeft in de industriële inrichting van de shop. Onder andere de sporters Jaap de Vries, Sjerstin de Vries, Manon Bollegraf, Piet Schrijvers, Aart Vierhouten, Jacqueline de Ruiter en Marjo van Diermen en Margreet Snaterse, maar ook sportcommentatoren Evert en Carrie ten Napel en Hans van Zetten en politici Eppo Bruins en Eddy Bilder hangen aan de muur. De Wall is nog niet af en kan vooralsnog uitgebreid worden. Voor de opening voor het ‘gewone’ publiek waren de geportretteerden uitgenodigd die allemaal content, en ongetwijfeld trots, waren met de Wall.