Afdrukken

'Het plezier droop eraf'

ERMELO/ ZWOLLE - In een goed gevulde zaal van Hedon in Zwolle presenteerde Backgammon trots haar tweede EP 'A Walk back home'. De titelsong hiervan kwam kortgeleden binnen op nummer 4 in de alternatieve lijst van intothetune.com.

Backgammon is een Ermelose band bestaande uit vier jonge jongens die met heel veel plezier indie/rockmuziek maken. ,,Het plezier droop eraf," reageert de enthousiaste fan Rob Onderweegs. ,,Zonder problemen haalt de band live het niveau wat ze op EP laten horen. Dat is onwijs knap!"
De band heeft inmiddels opgetreden bij Tros Muziekcafé van Radio 2 en werd door VRPO's 3voor12 uitgeroepen als één van de Hollandse Nieuwe. Inmiddels zijn de jongens een begrip in de omgeving. Ook tijdens hun optreden tijdens Ermelo Draait Door, twee weken geleden, kregen ze veel waardering. Wat het bijzonder maakt? Onderweegs: ,,De ritmeveranderingen en snelheidswisselingen zijn erg origineel." Beluister bijvoorbeeld het laatste nummer van de EP waar ze van een ballad, via een 'Mumford & Sons loopje' naar heerlijke rock schieten; en weer terug."

Tribute

Naast het spelen van de vier nummers van de EP maakten de mannen nog een kleine tribute aan Neil Young door het nummer Southern Man te spelen waarbij de gillende gitaren iedereen liet bewegen. ,,Daarnaast speelde Thijs van der Meulen ook nog twee nummers solo op een akoestische gitaar waarbij zijn bijzondere stemgeluid misschien nog wel beter tot zijn recht kwam," meldt Onderweegs tot slot terwijl hij de nieuwe EP in zijn zak stopt. 'A Walk back home' is onder meer verkrijgbaar bij In de Volksmond in Ermelo.