Complimenten tellen niet

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft de derby tegen Sparta Nijkerk met 2-3 verloren. Daarmee kregen de gasten teveel en DVS’33 te weinig. De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere, maar het lepe Sparta heeft een aantal afmakers in het team. Zij bleven geduldig wachten op de kansen die vanzelf kwamen en maakte ze ook.

Niet veel thuissupporters hadden er vooraf vertrouwen in. Sparta Nijkerk had immers een aantal indrukwekkende overwinningen achter de rug en DVS’33 had weliswaar twee keer op rij gewonnen, maar het vertrouwen was nog broos. Toch was het DVS’33 dat de meeste energie in de wedstrijd stopte. Met name Maarten van Dijk was de motor van de Geelzwarten. Het veldspel was goed maar DVS’33 ontbeerde een sterkhouder in de spits. Stef Nijland stond in de punt maar had niet echt zijn dag. Dat gold ook zeker voor Benjamin Roemeon die niet op dreef kwam. Ook Owen Muller stopte oneindig veel energie in de wedstrijd, maar kon tegen de Nijkerkse verdediging geen potten breken.

Grip

Sparta Nijkerk speelde slecht, kwam niet in het spel en kreeg ook geen grip op de thuisploeg. Toch ontstond er vanuit het niets een levensgevaarlijke kans, maar spits Mark van der Weijden wist zijn slimme schuiver niet tot doelpunt te bombarderen. Na een half uur wist Marciano van Leijenhorst DVS’33 wel op een voorsprong te zetten. Na een corner volgde een scrimmage en de linkerverdediger schoot de bal in het dak van het doel, 1-0. DVS’33 bleef het spel bepalen en Sparta Nijkerk stelde er niets tegenover.

Gevaar

Wie dacht dat Sparta Nijkerk na de pauze op de aanval zou gaan spelen, kwam bedrogen uit. Ook met wind tegen was het DVS’33 wat de lakens uitdeelde. Sparta Nijkerk bewees vervolgens in tien minuten wat een ijzersterke voorhoede kan betekenen. Drie aanvallen, drie doelpunten waarbij oud-DVSspeler Omar twee keer aan de basis stond. DVS’33 kreeg na de 1-2 nog wel een levensgrote kans in de vorm van Stef Nijland, maar diens kopbal werd ternauwernood uit de goal gehouden door de Sparta doelman. Direct na de 1-3 kwam Sam Crowther in het veld met Priem. De laatste zette prachtig voor en de eerste beste bal werd door Crowther keihard in de goal geschoten. DVS’33 gaf alles, maar een beetje geluk zat er niet meer in. Het bleef beperkt tot een aantal schoten na een afgeslagen voorzet.

Dapper

DVS’33 mocht echter met opgeheven hoofd van het veld af. Het had haar zaken goed voor elkaar,
speelde geduldig en liet door er veel energie in te stoppen, Sparta Nijkerk niet in hun spel komen. Sparta Nijkerk kreeg daarmee te veel. Het is voor de Geelzwarten te hopen dat het volgende week in en tegen Staphorst de punten wel mee naar huis mag nemen. Want met alleen complimenten wint trainer Patrick Loenen en de zijnen niets.