Romee Pol zevende van Europa

ERMELO - Afgelopen week werd in Baku (Azerbeidzjan) het EK Trampolinespringen voor Junioren en Senioren gehouden. Nederland reisde af naar Baku met drie voltallige ploegen, juniormeisjes, juniorjongens en seniordames. Vanuit GV. Sparta Ermelo waren verrassend genoeg twee springsters afgevaardigd: Tessa Boeve (junior) en Romee Pol (senior).

Lees meer...

Dindoa verslaat Exakwa in eigen huis

ERMELO - Dindoa moest afgelopen zaterdag de returnwedstrijd tegen Exakwa in Lelystad spelen. De ploeg uit Lelystad stond ongeslagen bovenaan; Dindoa had thuis met drie punten verschil verloren. Alleen bij een positief verschil van vier punten of meer zou de ploeg uit Ermelo de koppositie overnemen omdat als eerste het onderling resultaat telt.

Lees meer...

Danseressen maken indruk tijdens dansweekend

ERMELO - Het was een geslaagd dansweekend voor de dansafdeling van GV Sparta. Zaterdag was de voorronde van het NK Jazzdans in de Sypel in Harderwijk. De groep liet een professionele dans zien op het nummer ‘Heb het leven lief’ van Elske de Wall. Deze prestatie werd beloond met een derde prijs. Het verhaal wat de dames vertelden met hun dans maakte niet alleen bij het publiek een diepe indruk, ook de jury werd geraakt en dat was goed voor een Dance2Impress award.

Lees meer...

Bridgetoernooi met jong en oud

ERMELO – Vrijdag werd er op Christelijk College Groevenbeek een bridgetoernooi gehouden. Dit ter afsluiting van het jeugdbridgeseizoen bij de Klokbeker. Nelly Michon, enthousiast bridger en bridgedocent organiseerde dit volwassen-jeugdtoernooi.

Lees meer...

Heel Ermelo kan uiteindelijk meeprofiteren

ERMELO – Oud- atletenmanager Gerard Peek wil met de Ermeloop iets organiseren dat er nog niet veel is in Nederland, een internationale topwedstrijd. Hij benadrukt dat je het niet moet vergelijken met de hardloopevenementen die wekelijks op de agenda staan.

Lees meer...

Blessure gooit roet in eten op Jeugd WK schermen

ERMELO - De Ermelose Malika Kerskes heeft op het JWK schermen in Verona (It.) een knappe 75e plaats gehaald. Na een goede voorronde strandde ze vanwege een blessure in de eliminaties tegen de Slowaakse Regina Bursova. 

Lees meer...

Drie punten na moeilijke wedstrijd

ERMELO – DVS’33 Ermelo won gisteren de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse met 3-0. Wat afgelopen wedstrijden niet geheel lukte, deed het elftal van Bert van Hunenstijn dit gisteren een stuk beter. En naast drie doelpunten waren er overigens veel meer kansen. 

Lees meer...

Forse winst tegen Friese DTG

ERMELO – Dindoa, dat op het veld in de tweede klasse nog steeds strijdt om het kampioenschap, is de tweede helft van de veldcompetitie fantastisch begonnen met een klinkende overwinning op DTG; 34-20. 

Lees meer...

Loopevenementen in regio verbinden zich steeds meer

ERMELO - De Eemmeerloop, een estafetteloop van 50 kilometer om het Eemmeer, zal vanaf 2019 onderdeel zijn van het Rabobank Randmeren circuit waar ook de Halve Marathon van Ermelo deel van uitmaakt. Dat betekent voor de hardlopers goed nieuws. Ook voor de komende editie van 26 mei zal worden samengewerkt.

Lees meer...