Podiumplaatsen voor Ermelose synchroonzwemmers

ERMELO - Afgelopen zaterdag hebben de zwemmers van ZEW Ermelo goede resultaten gehaald op bij de minibeat wedstrijd voor synchroonzwemmmers in Nijverdal. Alle deelnemers van ZEW hebben hebben medialles gewonnen waarvan 1 brons en 2 zilveren. Mini beat is een wedstrijd voor synchroonzwemmers die nog niet alle aanloopdiploma’s hebben gehaald. Dat zijn de eerste diploma’s die je kan halen bij het synchroonzwemmen. Deze diploma’s bevatten alle basisfiguren van het synchroonzwemmen en bereiden de zwemmer voor op de wedstrijddiploma’s die er na komen.

Lees meer...

Geloof in eigen kunnen

ERMELO - Dindoa 1 bevindt zich op een comfortabele 4e plek in de competitie. Zowel promoveren als degraderen zit er niet meer in. Je zou dus kunnen denken dat het team van coach Hugo van Woudenberg er een ontspannen middagje korfbal van zou kunnen maken, maar niets was minder waar.

Lees meer...

Buddy worden van een blinde hardloper

ERMELO – De-iedereen-kan-meedoen-loop van de Halve Marathon Ermelo heeft niet alleen de interesse gewekt van een aantal Ermelose zorginstellingen, maar ook van individuele lopers die het, met of zonder buddy, aandurven om de ruim 1000 meter te overbruggen. De stichting Running Blind is erg enthousiast over het initiatief en zullen met een aantal lopers en hun buddy’s aan de start verschijnen op zaterdag 4 juni.

Lees meer...

Basisschoolleerlingen lopen voorafgaand aan HME voor Ghana

ERMELO - Vorig jaar is een connectie gelegd tussen lagere scholen in Ghana, Ermelo en het loopevenement in Ermelo, de Week van de HME. Ook dit jaar gaan basisscholen in Ermelo en Ghana hardlopen. Om elkaars leven beter te leren kennen, legden leerlingen van de Bernhardschool contact met hun leeftijdsgenoten in Ghana.

Lees meer...

Kans op finaleplaats in Ahoy

ERMELO - Op 14 en 15 mei organiseert de dansafdeling van Sparta Ermelo het DansEvent in sporthal De Sypel in Harderwijk. Op zaterdagochtend staat direct de finale van het D-niveau (met D t/m 16 van Sparta Ermelo) op het programma.

Lees meer...

Ruim honderd klassieke motoren in Ermelo´s buitengebied

ERMELO – De edities van 2020 en 2021 werden vanwege de Corona afgelast, maar zaterdag 21 mei wordt dan eindelijk de zesde editie van de Classic Demo Race weer gehouden. De organisatie van dit motorevenement in Horst is er klaar voor, er zijn veel deelnemers en het parcours ligt er weer mooi bij.

Lees meer...

Maatjes gezocht voor mensen die graag willen meelopen maar het moeilijk kunnen

ERMELO - De inschrijvingen voor de tiende editie van de Halve Marathon van Ermelo lopen voor op de prognose, gebaseerd op voorgaande jaren. Dat is wel opmerkelijk omdat veel organisaties van hardloopevenementen klagen over teruglopende animo. Of het aantal zo blijft doorgroeien is natuurlijk niet bekend. Juist in mei schrijven traditioneel de meeste mensen in.

Lees meer...