Dindoa 1 trekt goede lijn door tegen Pernix 1

ERMELO - Op een biljartlaken van een korfbalveld in Leiden speelde de selectie van Dindoa een tweeluik tegen Pernix 1 en 2. Traditiegetrouw was het eerst de beurt aan de reserves van beide clubs. Pernix 2 bleek fysiek sterk en tactisch ook opgewassen tegen het onmachtige Dindoa 2. Een pijnlijke 15-9 nederlaag voor de Ermeloërs was het gevolg.

Lees meer...

Herfsttochten door Veluwse bossen

ERMELO - Op zaterdag 8 oktober organiseert de Veluwse Wieler Vereniging haar inmiddels landelijk bekende MTB tocht met veel variatie in afstanden en moeilijkheidsniveau. Er kan gereden worden over 30, 45, 60 en 100 kilometer. Voor elk wat wils, dus.

Lees meer...

Geduchte concurrent Tweemaal Zes kwam iets te kort

ERMELO - In de tweede thuiswedstrijd trof Dindoa een oude bekende, Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Ook vorig seizoen werd een aantal keren tegen deze ploeg gespeeld waardoor Dindoa wist wat haar te wachten stond: ze moesten aan de bak. Dindoa 2 had daarvoor een 10-6 overwinning behaald in een natte wedstrijd en net als vorige week klaarde het op toen beide eerste teams het speelveld betraden.

Lees meer...

Meer de individuele mogelijkheden van spelers benutten

ERMELO - DVS’33 Ermelo heeft tegen ACV uit Assen de volle drie punten weten te pakken. Met een stukje onverzettelijkheid wist de ploeg in de tweede helft overeind te blijven en zelfs nog op prachtige wijze te scoren in de slotfase.

Lees meer...

Voor de regen bij de finish

ERMELO - Zaterdagmorgen verschenen 150 lopers aan de start van de Heideloop/trailrun georganiseerd door Loopgroep2000. Klaar voor de 7,7 km over een mooi parcours op en rondom de Groevenbeekse hei en de 15 km lopers die daarnaast ook Het Sprielderbos en het Speulderbos aandeden.

Lees meer...

Dindoa komt tekort tegen Die Haghe 

ERMELO - Tegenstander in de eerste korfbalwedstrijd Die Haghe was zaterdag een maatje te groot voor Dindoa. Die Haghe ging goed van start en wist gelijk de 0-1 op het scorebord te zetten na de eerste aanval. Daphne van den Berg wist namens Dindoa direct de gelijkmaker te noteren. De beide ploegen ontliepen elkaar bij aanvang niet veel. Maar Die Haghe liep uiteindelijk uit en kon met een 14-27 huiswaards keren.

Lees meer...

Nieuwe wielerwedstrijd waarschijnlijk definitief van de baan

ERMELO – De Omloop van Staverden, die volgende week zaterdag gehouden zou worden, is geannuleerd. De organisatie is deze week zeer onverwacht geconfronteerd met onoverkomelijke bezwaren van belanghebbenden aan dit parcours. Medeorganisator Koops denkt dat deze nieuwe koers daarmee definitief van de baan is.

Lees meer...

Conservator Beer van de Meer-museum reageert

ERMELO – Het overlijden van Piet Schrijvers roept veel emoties en herinneringen op. Schrijvers was voor veel mensen een begrip, landelijk en zeker ook in Ermelo. De oud doelman van het Nederlands Elftal deelde de afgelopen jaren graag zijn visie met Ermelo van NU. Grote indruk maakte hij tijdens de boekpresentatie in 2019. Biograaf, bewonderaar en vriend Yoeri van den Busken schreef in september 2019 de biografie over de markante keeper: De Beer van de Meer.

Lees meer...