'Zij bepaalt het tempo, ik ben haar ogen'

ERMELO – Reenine Stoute traint om zaterdag, net als heel veel anderen, mee te doen aan de Halve Marathon van Ermelo (HME). Dat lijkt niet bijzonder, maar het feit dat Reenine Stoute blind is, maakt het extra uitdagend. Ze loopt zaterdag samen met loopmaatje Nero de Boer 5 kilometer.

Lees meer...

Een hardloopfeest voor groot en klein

ERMELO - De organisatie van de Halve Marathon van Ermelo is dik tevreden over de inschrijvingen. Die lopen voor op de voorgaande editie. Doordat het een 100% inclusieve loop is, met deelnemers uit alle zorginstellingen die Ermelo rijk is, wil en kan het evenement niet oneindig doorgroeien. Dit omdat anders teveel snelle atleten de langzamere lopers moeten inhalen. Voorinschrijven kan nog tot zondag 28 mei middernacht. Door voor in te schrijven weet je je verzekerd van een gratis functioneel hardloopshirt. Na-inschrijven kan dan alleen op de dag zelf met de pinpas.

Lees meer...

Coach wisselt met oog op komend seizoen

ERMELO - Dindoa wist zaterdag op een zonovergoten Zanderij tegen Pernix overwicht te houden. De ploeg uit Leiden werd met 20-17 verslagen. Doordat vorige week de handhaving in de overgangsklasse was veilig gesteld had coach Hugo van Woudenberg een aantal wijzigingen doorgevoerd met het oog op komend seizoen.

Lees meer...

Wie doet er een gooi naar de titel?

ERMELO – Van 25 tot en met 28 mei wordt in Ermelo het NK Dressuur verreden. De inschrijving is gesloten en dat betekent dat bekend is wie er een gooi gaan doen naar de Nederlandse dressuurtitels. Eén ding ligt vast, de strijd is spannender dan ooit. Wie er op het podium komen is zeker nog geen gelopen race.

Lees meer...

Ermeloërs genieten van comfortabel uitgangspunt

ERMELO - Dindoa reisde zaterdag af naar Maartensdijk. In de zaalcompetitie was er twee keer vrij eenvoudig van Tweemaal Zes gewonnen. En nu, met TZ als hekkensluiter van de competitie, zou een relatief makkelijke overwinning ook mogelijk moeten zijn, maar bij veldkorfbal spelen de weersomstandigheden altijd een belangrijke rol. Daar waar afgelopen week de regen zorgde voor zeer natte trainingen, was het nu de zon waar rekening mee gehouden moest worden.

Lees meer...

Einde kans op derde periodetitel

ERMELO - DVS’33 heeft de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper GVVV uit Veenendaal met 0-2 verloren. Daan Huiskamp werd de schlemiel van de dag nadat hij de bal eenvoudig in de voeten van Jonathan Vergara Berrio schoof die met een geweldige knal het schaakspel doorbrak. Daarvoor was het DVS’33 dat geduldig en via driehoekjes de bezoekers bijna tot wanhoop brachten. Het jammere was dat de Ermeloërs vergaten aan te vallen.

Lees meer...

Deelnemers steunen lokale initiatieven

ERMELO - Ermelo maakt zich op voor het jaarlijkse Golfkampioenschap op 1 juli bij The Links Valley Golfbaan. Het is de vijfde editie van een uniek evenement dat alleen toegankelijk is voor golfers (m/v) met een minimumleeftijd van 18 jaar en ingezetenen van de Gemeente Ermelo.

Lees meer...

Extra lus voor 21 kilometer lopers

ERMELO - Op 3 juni wordt de elfde editie van de Halve Marathon van Ermelo (HME) gehouden. De organisatie heeft een aanpassing gedaan op het parcours. Komende maand zullen op de overgrote meerderheid van de lagere scholen in Ermelo loopclinics georganiseerd worden door Interactie Ermelo. De sportdocenten van het Chr. College Groevenbeek en de HME organisatie organiseren op dinsdag 13 juni een vijf- kilometer loop voor de sportklassen van de VMBO, HAVO en VWO.

Lees meer...

Rolstoelbasketballers kampioen Eredivisie

ERMELO - Zaterdag wist sc DeVeDo in Sportcentrum Calluna opnieuw de landstitel in de Eredivisie te winnen. De rolstoelbasketbalploeg trad zaterdag aan tegen R.B.V.M. uit Middelburg. DeVeDo, dat het hele seizoen gedomineerd heeft door alle reguliere competitiewedstrijden te winnen, begon ijzersterk aan de wedstrijd. Het lukte om na een kwart spelen een voorsprong op te bouwen. Toch wisten de Ermeloêrs dit niet vast te houden tot het einde. De sterke verdediging zorgde er echter voor dat de winst in Ermelo bleef. De blijdschap was enorm.

Lees meer...