Rijden voor Rabobank Veluweklassement

ERMELO – Op woensdag 4 juli is er weer ‘de slag van de Zeeweg’. Het wielerevenement van Ermelo wat dit jaar voor de vierde keer in de Ermelose buurtschap wordt gereden.

Lees meer...

Jeugdteam heeft enorme ontwikkeling doorgemaakt

ERMELO - Dindoa D1 heeft op zaterdag 9 juni een geweldige prestatie geleverd door als vierde te eindigen op het Nederlands Kampioenschap Korfbal. Deze wedstrijden werden gespeeld op neutraal terrein en dit jaar mocht (het onlangs gepromoveerde) Dijkvogels als gastheer dit kampioenschap organiseren op het eigen sportcomplex in Maasdijk.

Lees meer...

Volgend jaar meer deelnemende organisaties

ERMELO - De laatste wedstrijd van het Rabobank Randmeren loopcircuit leverde op zaterdag 2 juni nog een aantal verrassingen op in het eindklassement. Met meer dan 3000 lopers die aan minimaal één evenement hebben meegedaan, is de organisatie dik tevreden.

Lees meer...

Bondscoach heeft goed gevoel over team

ERMELO – Van 9 tot en met 15 juli wordt het EK Eventing voor de Jeugd gehouden in het Franse Fontainebleau. Bondscoach Jan van Beek heeft de teams bekend gemaakt. Onder de rijders bevindt zich ook weer Gerdine Frens uit Ermelo.

Lees meer...

Jong team grijpt net naast podiumplaats

ERMELO - In Zwolle werd afgelopen zaterdag de competitie Synchroonzwemmen Regio Oost afgesloten met de uitvoeringen categorie 2, Age 2 en Senioren. Voor de Ermelose Soli (Jasmijn de Vries, Karlijn van de Kolk, Marilou de Gans) en Duetten (Else Lien Scheepsma, Elise Drost; Karlijn van de Kolk, Jannike Timmer) was het even wachten, want het spits op deze wedstrijddag werd afgebeten door de ‘vrije combinatie’.

Lees meer...

Toplopers komen naar Ermelo

ERMELO – Zaterdagavond 18-08-‘18 zal in het centrum van Ermelo een mooi nieuw hardloopevenement met als hoofdnummer de NERO-ERMELOOP 10K worden georganiseerd. Het idee is om met het 'event' aan te sluiten bij de sportieve recreatieve behoefte gedurende de toeristische mogelijkheden op de mooie Veluwe.

Lees meer...

Klappe onder vuur bij Commando Krav maga

ERMELO - Laurens Klappe hoefde er niet lang over na te denken toen hij door Martijn Bouwman werd uitgenodigd voor een les Commando Krav Maga. ,,Natuurlijk ga ik daarop in, als het in mijn agenda past,” zegt de wethouder Sport enthousiast. Hoewel hardlopen meer zijn ‘ding’ is, vond hij het enorm leuk om eens kennis te maken met deze verdedigingssport.

Bouwman is nu vier jaar bezig en heeft inmiddels veertig leerlingen. Vanavond heeft hij, naast een aantal nieuwelingen dus ook de wethouder in zijn groep. ,,Ik vind het top dat hij niet alleen komt kijken, maar ook lekker meedoet,” zegt de instructor. Twee avonden per week geeft hij les in de wethouder Balverszaal. De groep groeit en opvallend is dat er een groot aantal vrouwen zich hebben aangemeld voor deze sport. ,,Ik zit er nu ongeveer een half jaar bij,” vertelt Yara, die de wethouder onder ‘schot’ houdt. ,,Het is een hele hechte groep en ik voel me hier ontzettend prettig.” Ze wordt momenteel opgeleid op Level 1, maar dat is voor haar ondergeschikt. ,,Het is vooral de uitdaging en lekker bezig zijn.”

Na een stevige warming up worden er verschillende verdedigingstechnieken geoefend. Een op een en vooral veel herhalen. Of de wethouder Sport er na vanavond een nieuwe hobby bij heeft, blijft nog even de vraag. Maar het leuke van zijn beroep is dat hij met veel facetten van sport kennis kan maken. ,,Morgen gaan we zeilen in Harderwijk,’ meldt hij lachend. Toch moet hij goed opletten want met een beweging zorgt Yara ervoor dat de wethouder onderuit gaat. Wie meer wil weten over deze sport kan contact opnemen met Martijn Bouwman. ckm-middennederland.nl/ermelo/

Medailles voor Fencing Ermelo tijdens jeugdkampioenschap

ERMELO - Maxim Zewe behaalde afgelopen weekend goud tijdens het Nationaal Jeugdkampioenschap in Breda. Fencing Ermelo nam zeer succesvol deel met zes jonger schermers. Malika Kerskes en Zeb Visser wisten beiden namelijk een bronzen plak te veroveren.

Lees meer...

HME topevenement Ermelo

ERMELO - Ruim 900 atleten aan de start en een veelvoud daarvan langs het parcours: Stichting Halve Marathon Ermelo bracht gisteren een topevenement naar Ermelo. Winnaars bij de Nero Halve Marathon werden Frank Eikenaar en Kirsten Hogebrug. 

Lees meer...

Meiden DVS'33 verslaan Nunspeet met 1-3

ERMELO - De ruststand was 1-1 en dat maakte het enorm spannend, maar de meiden van DVS'33 Ermelo waren vandaag gewoon de sterksten. En dan te bedenken dat de staf van dit succesvolle team te maken kreeg met enkele speelsters die mauwelijks een jaar op voetbal zitten! Maar dit talentvolle DVS'33 meidenteam kent daarnaast een kern van speelsters die al vier/vijf jaar bij elkaar zijn en dat vult elkaar dus prima aan.

Lees meer...