Welke actie heeft de meeste stemmen opgeleverd?

ERMELO - Vier jaar geleden schreven we over de vele prullaria die de politieke partijen over de Ermelose burgers uitstrooiden, ‘Met fruit trek je geen stemmen’. Het artikel werd een dag voor de verkiezingen geplaatst, dus toen was de uitslag nog niet bekend. De vraag was toen, maar ook nu, of het ook geholpen heeft en of het de stemming beïnvloed heeft. 

Lees meer...

1,3 Miljoen Nederlanders voelen zich 'sterk eenzaam'

Toen je nog jong was heeft vast iemand je gevraagd: “wat ben je liever, doof of blind?” Moeilijke vraag hoor! Niks kunnen zien is vreselijk maar niks kunnen horen betekent dat je niet met iemand in contact kunt komen en meestal kan je dan ook zelf niet goed praten. Ik herinner me vele lange discussies over dit filosofische dilemma. Kiezen uit twee slechte opties is niet makkelijk.

Lees meer...

'Obstacle run' in Stationsstraat

ERMELO - Oke, die blindengeleidelijnen, he. In ons zorgzame Ermelo. Ik probeer me in te leven. Heb je met je ogen dicht wel eens geprobeerd die geleidelijnen te volgen met zo’n stokje-met-balletje-eraan in je hand? Ik vrees dat ik al bij de eerste kruising plat gereden word.

Lees meer...

'Eerst op aarde de boel in orde brengen en dan pas luchtfietsen' 

ERMELO - ,,Centrummanagement v2.0 is dood. Centrummanager Julia Aarten is vertrokken, naar verluidt omdat haar drukke agenda niet te combineren viel met de rust van ons dorpje op de Veluwe. Maar ’t is wel al de tweede manager die vertrekt. Dat geeft ons te denken. 

Lees meer...

'Handhavers moeten inburgeren'

ERMELO - Zes weken was er braderie in Ermelo, de Zomeravondmarkt, want dát vinden we leuk. Een dorp vol met mensen die Pakistaanse dameskleding kopen en Oral-B tandenborstels met acht tegelijk. Op en neer door de Stationsstraat en volop mensen op de terrassen.

Lees meer...

Waar een klein dorp groot in kan zijn

ERMELO - Vanaf nu is het bal in Ermelo, de activiteiten tuimelen over elkaar heen, je kunt los. Een greep uit de mogelijkheden? Rondje Ermelo op 22 mei, Het Ontbijt van Ermelo 28 mei, de Driedaagse van Ermelo 26 - 28 mei, de Molentoertocht 28 mei, Seniorentoernooi DVS''33 op 28 mei, Puur Ermelo Markt op 4 juni, Fête de la Musique 2016 op 18 juni. En dan moet het nog zomer worden! Daarna komt in ieder geval Eat & Beat nog.

Lees meer...

Stratenmakers voeren uit wat er op tekening staat

ERMELO – De stratenmakers van Bastiaan Infra zijn bezig met de laatste stukken van de Stationsstraat en De Enk. Net zoals in de andere twee delen van de Stationsstraat gebruikt de aannemer ook hier natuurstenen banden en gebakken klinkers. Ze voeren netjes uit wat er op tekening staat. Ook als het soms niet zo logisch lijkt. Maar zij hebben er verstand van, toch?

Lees meer...

Wethouder verblind door 'gelikte' plannen

ERMELO - De ideeën van de projectontwikkelaars zijn zo 'gelikt' gepresenteerd dat de wethouder er met twee benen in stapte: binnenkort komt er een nieuwe winkelgalerij bij de Plus, zodat je een heus rondje kunt lopen van Stationsstraat via de (dan nieuwe) Action terug naar de Stationsstraat.

Lees meer...

Stationsstraat Ermelo duurste winkelstraat van Nederland

ERMELO - De Kalverstraat is vorige week tot duurste winkelstraat van Nederland uitgeroepen, met huurprijzen van 25.000 per maand voor 100 m2. Da's een smak geld, maar gelukkig lopen er daar op een leuke zaterdag meer dan 75.000 mensen langs je deur. Dus als je het winkelen een beetje onder de knie hebt moet je er wel enkelen van binnen kunnen krijgen. En daarmee is die hoge huurprijs dan weer relatief.

Lees meer...