'De eenzijdigheid van argumentatie is echt bizar'

ERMELO - De gemeente heeft lang geleden afspraken gemaakt om de Markt opnieuw in te richten. Dit houdt ook een vergroting van het aantal parkeerplaatsen in. Een motie om bomen te sparen heeft het oorspronkelijke plan lastig gemaakt.  Nu tovert het college een door vrijwel iedereen afgewezen parkeergarage uit de hoed als ‘enig mogelijke’ oplossing. Mensen die het dossier kennen, vragen zich af wat hier achter schuil gaat.  Column van Karel de Greef

Lees meer...

Burgers ontrafelen molgedrag bestuur

ERMELO – We naderen bijna de ontknoping, want aanstaande woensdag zal blijken wie onze Mol is. Tenminste, als iedereen doet wat men zegt. We trekken niet voor niets de parallel met het enorm populaire tv-programma Wie is de Mol. (Dit is een column)

Lees meer...

'Laatste lediging containers wordt extra duur'

ERMELO - Sommigen voelden het al aankomen, de gratis lediging van de afvalcontainers eind juni werd toch doorberekend. Dit in tegenstelling tot hetgeen de gemeente beloofd had. Alle inwoners van Ermelo kregen in de periode mei, juni en juli 2019 nieuwe afvalcontainers. De nieuwe containers waren nodig voor het nieuwe inzamelsysteem.

Lees meer...

Zondagochtend hebben we traditiegetrouw de ‘nakerksekoffie’ gedronken bij ouders. ,,Is jullie wat opgevallen?’’ vroeg pa (90). Hij doelde op de nieuwe borden aan de parkeerplaats van het Kerkelijk Centrum, want daar kijken ouders op uit. Inderdaad was ons van de week al de nieuwe zwarte bordjes opgevallen. Weer nieuwe borden! Want hadden wij in januari 2018 niet al geschreven over de 34 nieuwe rode bordjes die ons de weg naar het Centrum moesten wijzen? En later kwamen er nieuwe borden op de parkeerplaats bij het Kerkelijk Centrum. ,,Nadat de vijf (!) borden waren geplaatst,’’ vertelde pa toen verbaasd, ,,kwam er een dag of wat later een bedrijf de borden verwijderen en er nieuwe voor in de plaats hangen.’’ Wat bleek het verschil? De eerste borden hadden een grijze achterkant en de borden die twee dagen later werden omgewisseld hadden een zwarte achterzijde. Hoe raar kan het gaan?

Lees meer...

Oud- en Nieuw is zo’n moment om terug te kijken naar het jaar dat we achterlaten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en omdat iedereen dat wel doet. We hebben in 2019 bijna elfhonderd artikelen geplaatst, een gemiddelde van meer dan twintig artikelen per week! Omdat het daarom moeilijk kiezen is wat we nog een keer willen ‘ophalen ’ hebben we besloten een overzicht te maken van veel gelezen artikelen aan de hand van het meest gelezen artikel van de maand.

Lees meer...

Column

Begin november maakte de BDU bekend dat zij per 1 januari 2020 zal stoppen met Het Kontakt Ermelo en Harderwijk. BDU en DPG Media verdelen een aantal krantentitels zodat er per plaats nog slechts één huis-aan-huiskrant verschijnt. Woensdag 27 november stond er een paginagroot achtergrondartikel in Het Kontakt waarin gekopt werd ‘dat er grote zorgen zijn over de toekomst van de lokale media: De doodsteek’! In dit artikel werden de zorgen wat breder geuit. Niet alleen die van de BDU, maar tientallen uitgeverijen in Nederland maken zich zorgen over de toekomst van lokale media. De aanleiding is het nieuwe stickersysteem (JA-JA) dat papierverspilling tegen zou moeten gaan.De beweringen in dit artikel waren voor mij een reden om hierover deze column te schrijven.

Lees meer...

College, dat ziet er toch niet uit?

Het is weer verkiezingstijd, ditmaal de Provinciale Verkiezingen. De verkiezingsborden zijn weer uit de stalling gehaald en de posters zijn geplakt. En hoe? Op vieze gemeentelijke verkiezingsborden worden de posters schots en scheef, slordig en slecht geplakt waardoor ze ook weer loslaten. Gevolg: politieke verrommeling in het straatbeeld. Hierover is geen beleid, in schril contrast met het gemeentelijk beleid over uitstallingen, spandoeken en sandwichborden.

Lees meer...

Herinner je je Ermelose feesten!

Deze column is ingestuurd door een Ermeloër

ERMELO - Donderdagavond was ik aanwezig tijdens de commissievergadering over de decibellen. Bij de eerste inspreker gingen mijn gedachten terug naar de periode dat ik nog jong was. In die tijd was theater De Dialoog een locatie met plaats voor zo'n honderd man met een podium dat bestond uit een verhoging van drie bruine tegels hoog. In de jaren tachtig traden daar nog grote namen op als Harry Muskee en de Time Bandits. In die tijd deed de Ermelose horeca om half twaalf de lichten aan waarna ze om twaalf uur konden sluiten. De tijd dat de zondagsrust hoogtij vierde.

Lees meer...