Oud- en Nieuw is zo’n moment om terug te kijken naar het jaar dat we achterlaten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en omdat iedereen dat wel doet. We hebben in 2019 bijna elfhonderd artikelen geplaatst, een gemiddelde van meer dan twintig artikelen per week! Omdat het daarom moeilijk kiezen is wat we nog een keer willen ‘ophalen ’ hebben we besloten een overzicht te maken van veel gelezen artikelen aan de hand van het meest gelezen artikel van de maand.

Lees meer...

Column

Begin november maakte de BDU bekend dat zij per 1 januari 2020 zal stoppen met Het Kontakt Ermelo en Harderwijk. BDU en DPG Media verdelen een aantal krantentitels zodat er per plaats nog slechts één huis-aan-huiskrant verschijnt. Woensdag 27 november stond er een paginagroot achtergrondartikel in Het Kontakt waarin gekopt werd ‘dat er grote zorgen zijn over de toekomst van de lokale media: De doodsteek’! In dit artikel werden de zorgen wat breder geuit. Niet alleen die van de BDU, maar tientallen uitgeverijen in Nederland maken zich zorgen over de toekomst van lokale media. De aanleiding is het nieuwe stickersysteem (JA-JA) dat papierverspilling tegen zou moeten gaan.De beweringen in dit artikel waren voor mij een reden om hierover deze column te schrijven.

Lees meer...

College, dat ziet er toch niet uit?

Het is weer verkiezingstijd, ditmaal de Provinciale Verkiezingen. De verkiezingsborden zijn weer uit de stalling gehaald en de posters zijn geplakt. En hoe? Op vieze gemeentelijke verkiezingsborden worden de posters schots en scheef, slordig en slecht geplakt waardoor ze ook weer loslaten. Gevolg: politieke verrommeling in het straatbeeld. Hierover is geen beleid, in schril contrast met het gemeentelijk beleid over uitstallingen, spandoeken en sandwichborden.

Lees meer...

Herinner je je Ermelose feesten!

Deze column is ingestuurd door een Ermeloër

ERMELO - Donderdagavond was ik aanwezig tijdens de commissievergadering over de decibellen. Bij de eerste inspreker gingen mijn gedachten terug naar de periode dat ik nog jong was. In die tijd was theater De Dialoog een locatie met plaats voor zo'n honderd man met een podium dat bestond uit een verhoging van drie bruine tegels hoog. In de jaren tachtig traden daar nog grote namen op als Harry Muskee en de Time Bandits. In die tijd deed de Ermelose horeca om half twaalf de lichten aan waarna ze om twaalf uur konden sluiten. De tijd dat de zondagsrust hoogtij vierde.

Lees meer...

Voorzitter BurgerBelangen geen mak lam

ERMELO - Afgelopen week hield de Ermelose Jongerenraad een enquête over het toekomstige zwembad en wij schreven daar een artikel over. Misschien was het de uitslag die BurgerBelangen Ermelo niet aansprak. Resultaat was in elk geval dat deze lokale partij het bericht via de sociale media bestempelde als fake news. Voorzitter Gerard Lam koos ervoor het op deze manier wereldkundig te maken. Voor mij stof om een nieuwe column te schrijven.

Lees meer...

'Ik ben het spoor bijster'

ERMELO – Persoonlijk waag ik me niet zo snel aan een column. Echter het nieuws van gisteren dwingt mij hiertoe. Een wethouder die vorige week nog meldde slapeloze nachten te hebben gehad van de lege gemeentespaarpot droomt nu van een ondergrondse trein. Los van of het haalbaar is, het kost mij moeite hier de lezer in mee te nemen.

Lees meer...

Welke actie heeft de meeste stemmen opgeleverd?

ERMELO - Vier jaar geleden schreven we over de vele prullaria die de politieke partijen over de Ermelose burgers uitstrooiden, ‘Met fruit trek je geen stemmen’. Het artikel werd een dag voor de verkiezingen geplaatst, dus toen was de uitslag nog niet bekend. De vraag was toen, maar ook nu, of het ook geholpen heeft en of het de stemming beïnvloed heeft. 

Lees meer...

1,3 Miljoen Nederlanders voelen zich 'sterk eenzaam'

Toen je nog jong was heeft vast iemand je gevraagd: “wat ben je liever, doof of blind?” Moeilijke vraag hoor! Niks kunnen zien is vreselijk maar niks kunnen horen betekent dat je niet met iemand in contact kunt komen en meestal kan je dan ook zelf niet goed praten. Ik herinner me vele lange discussies over dit filosofische dilemma. Kiezen uit twee slechte opties is niet makkelijk.

Lees meer...