Gemeente wil culturele infrastructuur binnen onderwijs

ERMELO - De gemeente Ermelo zal in 2018/2019 samen met het onderwijs een convenant Cultuur en Onderwijs gaan ontwikkelen en ondertekenen. Het doel van het convenant is om samen met scholen en culturele instellingen te komen tot een samenwerkingsverband dat past bij de Ermelose situatie waarin cultuureducatie voor een langere periode is gestructureerd.

Lees meer...

Gezond bewegen en zwemles voeren boventoon

ERMELO – Wethouder Leo van der Velden heeft een concreet en duidelijk plan voor het duurzame, nieuwe sportcomplex. ,,Het is het meest besproken onderwerp van de afgelopen tijd,” zegt hij, blij dat hij nu concreet naar buiten kan treden. Vier multifunctionele ruimtes voor binnensport, waarvan één specifiek voor Sparta, een wedstrijdbad en een doelgroepenbassin. Bovendien wordt het gehele complex klimaatneutraal gebouwd.

Lees meer...

'Burgerparticipatie is zo een lege huls'

ERMELO - De bekendmaking dat er maatwerkwoningen komen aan de Zandkampweg maakt veel los, bij omwonenden, dorpsgenoten en bij raadsleden. Ook raadslid Erik van der Weide heeft vraagtekens bij deze 'snelle' procedure. Namens het CDA Ermelo heeft hij vanavond schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het collegebesluit. Hij vraagt met name opheldering over waarom inwoners niet van te voren betrokken zijn bij de besluitvorming en ook de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht voorafgaand aan het besluit.

Lees meer...

'Hoe ouder we worden, hoe groter de kans op dementie'

ERMELO - In 2015 woonden er in Ermelo 530 mensen met de diagnose dementie. Dat aantal loopt de komende jaren vanwege de vergrijzing sterk op. In 2025 is de prognose dat er 800 mensen getroffen zijn door deze ziekte, in 2030 zitten we al op 950 mensen. Deze cijfers komen van Alzheimer Nederland.

Lees meer...

 'Wij kiezen voor samenleving boven overheid'

ERMELO – Het gemeentehuis is gedateerd en moet worden verduurzaamd. Dat is voor de gehele raad duidelijk. Afgelopen woensdag werd tijdens de raadsvergadering een aanvullend krediet van € 2.166.000,00. afgegeven bovenop de € 4.500.000,- die er al stond voor de verbouwing van het gemeentehuis.

Lees meer...

'Het waren vier fantastische jaren'

ERMELO - Dinsdagmiddag namen de wethouders Esther Heutink - Wenderich en Jan van Eijsden afscheid tijdens een receptie in De Dialoog. Hoewel beiden nog graag een termijn wilden doorgaan om lopende zaken af te maken, zijn ze al met nieuwe toekomstplannen bezig.

Lees meer...

'Bordjes zijn onduidelijk, oud en stuk'

ERMELO - De hondenpoep houdt de gemoederen bezig. Twee raadsleden, Dick Tillema (ChristenUnie) en Herma van der Weide (VVD), besloten daarom afgelopen week maar eens mee te lopen met Jeanette Kraan die haar hond ging uitlaten. 

Lees meer...

Motie om criteria op te stellen verworpen 

ERMELO - Dinsdag 10 april heeft CPO In Vogelvlucht ingesproken in de vergadering van commissie infrastructuur en ruimte. Een prachtig gezelschap jongeren, allemaal gehuld in hetzelfde groene shirt, lichtte hun plannen toe. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

Lees meer...

Vertrekkend raadslid wordt wethouder

ERMELO – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag reikt burgemeester André Baars een Koninklijke onderscheiding uit aan vertrekkend raadslid Wouter Vogelsang (BurgerBelangen Ermelo). Vogelsang neemt afscheid van het raadswerk om als wethouder plaats te kunnen nemen in het college.

Lees meer...