Ermelo-Liberaal opent haar deuren

ERMELO – Na het CDA Ermelo, heeft vandaag Ermelo-Liberaal een leegstaand winkelpand in gebruik genomen. Nog zes politieke partijen te gaan, en de winkelleegstand is voor een groot deel opgelost.

Lees meer...

'College kreeg volledige vrijheid van raad'

ERMELO - Zouden de fonteinen op het Raadhuisplein in Ermelo met deze winterse temperaturen ook kunnen zorgen voor een ijsbaan? Dan zou dat wellicht de ‘pijn’ van de totaalprijs van dit waterelement wellicht verzachten. Het geheel is namelijk 55.000,- euro duurder uitgevallen en ook de jaarlijkse onderhoudskosten zijn aanzienlijk duurder.

Lees meer...

Veel deelnemers aan Pubquiz PE

ERMELO – Dinsdagavond zat het in Café Bruijn stampvol met deelnemers aan de Pubquiz die werd georganiseerd door het campagneteam van Progressief Ermelo. Het was de aftrap van de verkiezingscampagne van de 'progressieven'. Vijftien deelnemende teams speelden de tien ronden, waarbij het team van Ermelo van NU als winnaar uit de bus kwam.

Lees meer...

‘Ik zou meer elan in de gemeente willen hebben’

ERMELO – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stelt Ermelo van NU de beoogd wethouders voor. Nero de Boer van Nero Barbershop zet hen ‘het mes op de keel’. Na de beoogd wethouder van Burger Belangen Ermelo, nam Nero ditmaal VVD-er Hans de Haan onder het mes.

Lees meer...

Geschiedenis Gereformeerde politiek Ermelo te boek gesteld

Ermelo – Dinsdagavond 13 februari presenteerde fractiesecretaris Pieter Stam een jubileumboek wat verschijnt ter gelegenheid van 70 jaar SGP kiesvereniging in Ermelo. Uit talloze bronnen heeft hij bekende en onbekende feiten en gebeurtenissen overzichtelijk op een rijtje gezet.

Lees meer...

‘Je moet het gewoon samen doen’

ERMELO – In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen stelt Ermelo van NU de beoogd wethouders voor. Nero de Boer van Nero Barbershop zet hen ‘het mes op de keel’. Allereerst ging Bart van der Knaap van Burger Belangen Ermelo onder het mes.

Lees meer...

'College misbruikt bevoegdheid'

ERMELO – Afgelopen woensdag werden bewoners van de Prins Hendriklaan verrast door een publicatie van de gemeente Ermelo in de Staatscourant. Op deze manier maakte het college melding van een vervangend verkeersbesluit met in achtneming van de uitspraak van de rechtbank.

Lees meer...

Centraal stembureau controleert op geldigheid

ERMELO – Vrijdagmiddag zijn de stemlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Ermelo tijdens een vergadering van het centraal stembureau gecontroleerd op geldigheid. Dit heeft geleid tot definitieve vaststelling van deelnemende partijen en verkiesbare personen tijdens de verkiezingen van woensdag 21 maart.

Lees meer...

Uitzicht op lange termijn

ERMELO/ REGIO - Een goed, betaalbaar huis is voor iedereen belangrijk. Het biedt zekerheid. Of je nu koopt of huurt, je eigen huis is de plek waar je thuiskomt na een dag hard werken. De economische crisis heeft grote impact gehad op de woningbouw, waardoor er tekorten zijn ontstaan. Daardoor kan niet iedereen een goed en betaalbaar huis vinden, stijgen huur- en koopprijzen hard en zijn er lange wachtlijsten bij woningcorporaties.

Lees meer...

'Kijk samen naar de best mogelijke oplossing'

ERMELO - Ermelo-Liberaal presenteert vandaag haar tweede kandidaat op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Bert Noorderijk (45) wil zich samen met Désirée Meijsen inzetten voor een toekomstbestendig Ermelo. Noorderijk, die sinds vijf jaar samen met zijn vrouw Wendy in Ermelo woont, runt het gezinshuis Wadi. Van beroep is Noorderijk marechaussee. 

Lees meer...