Eikenboom als verwijzing naar 64 bomen die gekapt zouden worden

ERMELO – Vanmiddag overhandigde Raymond Voskes symbolisch een eikenboom, tezamen met ruim duizend handtekeningen aan wethouder Laurens Klappe. De handtekeningen zijn gezet onder de petitie ‘Zeg nee tegen parkeergarage’. Hoewel het plan van de parkeergarage vooralsnog in de ijskast staat, moet er volgens Voskes alles aan worden gedaan om een parkeeroplossing te vinden zonder de parkeergarage.

Lees meer...

Bezuinigingsmaatregelen om begroting sluitend te krijgen

ERMELO – Als het aan de ChristenUnie Ermelo ligt dan gaat er een streep door de bouw van een nieuw zwembad. Ook het huidige zwembad moet worden gesloten. ,,Dat is een grote bezuinigingsslag om de begroting meerjarig geheel sluitend te krijgen,” zegt woordvoerder CU Dick Tillema.

Lees meer...

Geen motie van wantrouwen in de binnenzak

ERMELO – De tarieven van zwembad Calluna worden teruggedraaid naar de oorspronkelijke prijzen. Dat deelde wethouder Laurens Klappe woensdag tijdens de raadsvergadering mee. De oppositiepartijen ChristenUnie Ermelo en het CDA Ermelo hebben wethouder Laurens Klappe ter verantwoording geroepen tijdens een interpellatiedebat over de forse prijsverhoging van de zwembadkaartjes van zwembad Calluna.

Lees meer...

Sentiment van de samenleving doet er niet toe

ERMELO – 'Zijn we in een tunnelvisie beland?' Die vraag speelde tijdens de politieke avond over de realisatie van een parkeergarage. Volgens wethouder Laurens Klappe is er geen andere optie. ,,Die parkeergarage moet er komen. Of we het leuk vinden of niet.”

Lees meer...

Burgemeester was al eerder verzocht te vertrekken

ERMELO – Het is een enigszins beladen politieke vergadering waarin een streep getrokken moet worden en vooruit wordt gekeken. Het probleem van botsende bestuursstijlen is een terugkerend thema. En in hoeverre is men bereid om te kijken naar het eigen functioneren? Opvallend was het feit dat de wethouders al in een eerder stadium de burgemeester hadden verzocht de termijn van zes jaar niet uit te zitten.

Lees meer...

‘Open, eerlijk en betrouwbaar zijn naar elkaar’

ERMELO – Alleen als iedereen open, eerlijk en betrouwbaar is naar elkaar, komt de bestuurskracht in Ermelo weer in bloei. Dat zijn de woorden van woordvoerder Erik van der Weide (CDA Ermelo). Deze partij omarmt het rapport van professor Frissen vanuit de NSOB. 

Lees meer...

Rare laatste termijn voor loco door bestuurlijke sores

ERMELO - Het gemeentehuis is vrijwel leeg, een serene rust heerst in het net gerenoveerde gebouw. Eén van de weinige aanwezigen is loco-burgemeester Laurens Klappe. Sinds het vertrek van André Baars neemt hij tijdelijk de honneurs waar. Een rare laatste termijn voor deze door de wol geverfde politicus. ,,Iedere periode is anders, maar het gedwongen vertrek van een burgemeester is toch een bijzondere omstandigheid die je niet graag meemaakt. Los van het feit of het goed of slecht is, je hebt met mensen te maken.”

Lees meer...

Stevent Ermelo af op gemeentelijke herindeling?

ERMELO – Binnenkort houdt de commissaris van de Koning (CvdK) John Berends een gesprek met een delegatie van de raad om te zoeken naar een waarnemend burgemeester. ,,En als een herindeling een optie is vanuit de raad, dan zal ik dat ongetwijfeld horen,” aldus Berends.

Lees meer...

'Onvoldoende reden voor ontslag'

ERMELO – Onderzoeker Paul Frissen van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur oogstte de afgelopen weken veel kritiek met zijn briefverslag over de bestuurscrisis in Ermelo. ,,Dat bewijst dat wij in ieder geval onafhankelijk zijn tegenover de opdrachtgevers," zo legt hij uit. Volgens hem komt de kritiek vooral van de actoren die geen 'gelijk' hebben gekregen. Frissens analyse kon niet meer bijdragen tot verzoening in de Ermelose politiek. Burgemeester André Baars maakte woensdagavond tijdens de politieke avond bekend op te stappen.

Lees meer...