Veertig Ermeloërs op kandidatenlijst

ERMELO - Eén-Ermelo presenteert vandaag haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart aanstaande. Ondernemers, voetballers, zangers, maar ook zorgverleners en studenten staan op de lijst. Zij willen, met Henri Luitjes als lijsttrekker, een nieuwe koers uitzetten.

Lees meer...

'Winkelen op afspraak moet kunnen'

ERMELO – Raadslid Frans Snoek (SGP) noemt het de wereld op zijn kop: coronabesmettingen vinden niet of nauwelijks plaats bij kapsalons en niet-essentiële winkels. Maar juist die ondernemers zitten in een lockdown. Daarom dient hij, gesteund door CDA Ermelo, CU Ermelo en BurgerBelangen Ermelo, vanavond een motie in.

Lees meer...

Welke politieke partij gaat lokaal wat veranderen?

ERMELO - Welke politieke partij is voor en welke tegen windmolens in je achtertuin? En wie pakt het meest adequaat de druk op de woningmarkt aan? Met de Gemeenteraadsverkiezingen in aantocht delen partijen hun verkiezingsprogramma’s en vertellen zij hun plannen om op 16 maart zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Aan de hand van verschillende stellingen zullen we de komende weken de standpunten naar voren brengen. Wie gaat lokaal wat veranderen?

Lees meer...

Progressief Ermelo praat door over de zorg

ERMELO - Op donderdag 20 januari organiseert Progressief Ermelo een thema-avond over welzijn en zorg. Het doel van deze avond is het inventariseren waar het goed gaat, waar het anders kan en waar hulpvragers en ondersteuners binnen Ermelo tegenaan lopen.

Lees meer...

'We zijn ons echte goud aan het weggooien'

ERMELO - De ChristenUnie Ermelo presenteert een kieslijst met 21 namen. ,,Ook een aantal nieuwe namen,” vertelt lijsttrekker Ronald van Veen. ,,Dat moet ook, dat is goed voor de dynamiek.” De ChristenUnie was weliswaar de winnaar tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018, toch maakte de partij geen onderdeel uit van de coalitie. Dat zorgde voor een breder perspectief binnen CU Ermelo.

Lees meer...

SGP Ermelo presenteert kandidatenlijst 

ERMELO – Nestor van de raad Frans Snoek doet na de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 een stap terug. Snoek fungeert op de kieslijst van de SGP nog als lijstduwer op plaats 20. Een hele verandering want de Ermeloër is al vanaf 1972 betrokken bij de lokale politiek.

Lees meer...

'We hebben dit aangekocht om groen te behouden'

ERMELO – Met het werkkrediet van honderdduizend euro kan het college aan de slag om een definitief ontwerp te maken voor de inrichting van de Markt en de Chevallierlaan. Raadslid Erik van der Weide (CDA Ermelo) diende hiervoor een amendement in. ,,Pas daarna wordt het gehele budget (ruim drie miljoen euro) vrijgegeven.”

Lees meer...

Zonder wethouderskandidaat de verkiezingen in

ERMELO - Het CDA Ermelo komt met een verrassende kandidatenlijst, de jongste lijst ooit. Ook opvallend is het feit dat deze partij zonder wethouderskandidaat de verkiezingen in gaat. Lijsttrekker Sarath Hamstra: ,,Als we een ding hebben geleerd van de vorige verkiezingen is dat het voor geen enkele partij zeker, dus ook niet voor het CDA Ermelo, dat je mee mag doen in de coalitie. De kiezer bepaalt waar zijn of haar stem naar toe gaat."

Lees meer...

'Ik beloof terug te komen'

ERMELO - De afgelopen jaren liep raadslid Erik van der Weide in de schaduw van Wopke Hoekstra vanwege zijn werkzaamheden op het Ministerie van Financiën. Tegenwoordig werkt de Ermeloër op het Ministerie van Defensie. Dat combineert hij met zijn raadswerk in de gemeente Ermelo. Tot de verkiezingen in 2022, want Van der Weide staat niet meer verkiesbaar op de kieslijst van het CDA Ermelo. ,, Ik wil meer tijd en energie besteden aan werk en gezin,” aldus Van der Weide.

Lees meer...

Hans de Haan wil graag deelnemen in volgend college

ERMELO – Wethouder Hans de Haan wil graag deel uitmaken van een volgend college. In 2018 verliet De Haan zijn positie in de VVD Provinciale Statenfractie voor zijn wethoudersfunctie. Nu stelt hij zich opnieuw beschikbaar voor een nieuwe termijn.

Lees meer...