Opnieuw gebrek aan vertrouwen  

ERMELO - Schrijven we geschiedenis of is het een herhaling van zetten? De bestuurscrisis op het Ermelose gemeentehuis is er een die bij een aantal mensen als een soort déjà vu voorbij trekt. Uit onderzoek blijken er veel parallellen te zijn tussen de burgemeesters André Baars (CDA) en toenmalig burgemeester Theo Bunjes (CDA). Overeenkomsten die verder gaan dan dezelfde politieke kleur. Overeenkomsten die resulteren in onwerkbare situaties en verkenners van buiten die moeten worden ingevlogen om problemen te analyseren.

Lees meer...

College komt met behoedzame bezuinigingsvoorstellen

ERMELO – Het college komt, op verzoek van de raad, met bezuinigingsvoorstellen, maar er gaat geen streep door grote projecten als de bouw van het nieuwe zwembad. Men kiest voor een behoedzaam scenario waarmee de begrotingsjaren 2021 tot en met 2023 budgettair sluitend wordt.

Lees meer...

Onwerkbare situatie binnen het college

ERMELO - De Ermelose burgemeester, wethouders en de gemeenteraad liggen momenteel onder een vergrootglas. Dat is het gevolg van de stappen die de zes fractievoorzitters de afgelopen maanden hebben gemaakt. Het resultaat is een rapport, opgesteld door bestuursvoorzitter professor dr. Paul Frissen en dr. Martin Schulz,  dat mede in opdracht van de commissaris van de Koning is geschreven. En hoewel er in dit rapport wordt geschreven dat er niks bijzonders aan de hand is, lijkt de situatie bijna onhoudbaar. Vraag is alleen wie er zijn hand overspeeld heeft.

Lees meer...

Vertrouwen in André Baars opgezegd

ERMELO – Burgemeester André Baars had in 2018 geen vertrouwen in het nieuwe college. Dat bllijkt uit het rapport over de bestuurscrisis dat donderdagmiddag is gepresenteerd. Het CDA, de partij die bij de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen kreeg en die al decennia lang de grootste partij in Ermelo is, werd door vier partijen buiten de collegevorming en buiten het college gehouden. Daar had de burgemeester heel veel moeite mee.

Lees meer...

Wethouders missen verbindende burgervader 

ERMELO – Burgemeester André Baars herkent zich in de conclusies van het onderzoek dat vanmiddag gepresenteerd is. Baars: ,,Het is duidelijk te lezen dat niet alleen de burgemeester debet is aan de ontstane situatie, maar het een samenspel is van alle bestuurders." De wethouders zijn echter van mening dat de rol van verbinder en neutrale, boven de partijen staande burgervader, wordt gemist. 

Lees meer...

Rapport van verkenners roept op tot verzoening

ERMELO – Verzoening en zelfreflectie dat zijn de onderdelen waaraan het gemeentebestuur moet werken. Althans dat is de conclusie uit het rapport waaraan drie verkenners de afgelopen weken gewerkt hebben. Volgens de drie is burgemeester André Baars tot zondebok gemaakt.

Lees meer...

'Wethouder grijpt naar machtsmiddel die hij niet mag gebruiken'

ERMELO – Wie bepaalt de prijs van de zwembadkaartjes? Dat was woensdagavond een belangrijke vraag tijdens de Raadsvergadering. Het CDA Ermelo en de ChristenUnie Ermelo dienden een motie 'vreemd aan de agenda' in omdat men niet akkoord is met de ingevoerde prijsverhoging. En deze motie kreeg, gesteund door BurgerBelangen Ermelo, een meerderheid van stemmen.

Lees meer...

Verkenners gaan conflicten en onvrede in kaart brengen

ERMELO - Niet één, maar twee verkenners moeten een onderzoek naar de Ermelose bestuurskracht gaan doen. Professor dr. Paul Frissen en dr. Martin Schulz van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) gaan de gesprekken voeren met het gemeentebestuur.

Lees meer...

Vragen vanwege ondoorzichtelijke besluitvorming

ERMELO – Ondoorzichtelijke besluitvorming, dat zijn de woorden die raadsleden Erik van der Weide (CDA) en Han Wilhelm (BurgerBelangen Ermelo) hebben voor het verstrekken van de vergunning voor de parkeerplaatsen bij Lazy Tiger, het nieuwe restaurant aan de Julianalaan 123 in Ermelo.

Lees meer...