Vraagtekens bij werkwijze Kadernota

ERMELO – Exact een jaar geleden viel er een regen aan moties bij de behandeling van de Kadernota in Ermelo. De raad concludeerde dat dit niet de juiste werkwijze was en trok daar lering uit. Toch zijn de raadsleden van Progressief Ermelo, VVD Ermelo, SGP Ermelo en HEE’22 opnieuw teleurgesteld. De coalitiepartijen Eén Ermelo, CDA en ChristenUnie laten de oppositie geen ruimte om bij de behandeling van de Kadernota 2025 (gemeentebegroting) ambtelijke deskundigheid in te zetten.

Lees meer...

'Turkije kan niet bij de Europese Unie horen'

ERMELO - Anja Haga, lijsttrekker voor de Europese verkiezingen voor de ChristenUnie, maakte donderdag een fietstour op de Noordwest Veluwe. Op een OV-fiets ging zij met leden van de partij langs bijzondere plekken in Harderwijk, Ermelo en Putten. In alle plaatsen was er een link met het thema van de ChristenUnie: ‘Jouw vrijheid, onze missie’.

Lees meer...

Jubileumbijeenkomst en familiedag bij Open Doors

ERMELO - Zaterdag 18 mei deed lijsttrekker Bert-Jan Ruissen Ermelo aan in het kader van een jubileumbijeenkomst, familiedag en de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Ruissen is een Nederlands politicus voor de Staatkundig Gereformeerde Partij. Sinds 2 juli 2019 is hij namens die partij lid van het Europees Parlement.

Lees meer...

Fietstour met Anja Haga, lijsttrekker en Europarlementariër 

ERMELO - De Europese verkiezingen staan voor de deur. Op 6 juni mogen we stemmen voor het Europees Parlement. Maar waar stemmen we eigenlijk voor? En op wie? In het Europees Parlement zijn alle 27 lidstaten vertegenwoordigd. Nederland mag 31 Europarlementariërs afvaardigen.

Lees meer...

Nieuwe wethouder komt uit Putten

ERMELO - Via sociale media laat Eén-Ermelo weten een vervanger te hebben gevonden voor vertrekkend wethouder Hugo Weidema. Arap-John Tigchelaar wordt op 5 juni voorgedragen als kandidaat-wethouder om de portefeuille van Weidema over te nemen. Drie maanden geleden gaf Weidema tijdens een raadsvergadering aan de huidige bestuursperiode niet af te willen maken. Daarna startte de zoektocht naar een opvolger.

Lees meer...

Oppositie trekt aan de bel

ERMELO - Progressief Ermelo, VVD, SGP en HEE22 hebben schriftelijke vragen aan het college gesteld omdat het aanbod van woningbouw programma's in Ermelo opdroogt. De partijen maken zich grote zorgen dat het huidige College onvoldoende urgentie lijkt te voelen bij het maken van nieuwe woningbouwplannen terwijl heel veel Ermeloërs dringend op zoek zijn naar een passende woning.

Lees meer...

Vertrekkende Van der Velden geeft ruimte aan jonge garde 

ERMELO - Door het vertrek van SGP-fractievoorzitter Leo van der Velden ontstaat een vacature die opgevuld zal worden door René Heij. Heij is sinds 2018 actief als fractievertegenwoordiger en in het dagelijks leven uitgever bij een uitgeverij van christelijke boeken. Hij groeide op in een Ermelose ondernemersfamilie. Als fractievertegenwoordiger heeft hij zich de afgelopen zes jaar met name beziggehouden met financiën en gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Lees meer...

'Ik mis de slagvaardigheid; het is teveel voor de bühne'

ERMELO – Eind deze maand neemt Leo van der Velden (SGP) afscheid van de Ermelose raad. Dat maakte hij woensdagavond bekend. Vandaag exact 18 jaar geleden werd hij beëdigd als fractievertegenwoordiger. Nu vindt hij het tijd om plaats te maken voor de nieuwe generatie. René Heij zal de zetel in de raad innemen.

Lees meer...

Aantal leden in stijgende lijn

ERMELO - Op 28 februari is het vijfenzeventig jaar geleden dat dominee Van Dijk op uitnodiging in hotel Peter een rede hield over: ‘Waarom Staatkundig Gereformeerd?’ met als doel om een eigen kiesvereniging op te richten. In de toen nog grote ongedeelde gemeente Ermelo, bestaande uit de hoofddorpen Ermelo en Nunspeet, was de SGP in de jaren dertig reeds opgericht en vertegenwoordigd met een zetel in de gemeenteraad.

Lees meer...