Vertrekkend raadslid wordt wethouder

ERMELO – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag reikt burgemeester André Baars een Koninklijke onderscheiding uit aan vertrekkend raadslid Wouter Vogelsang (BurgerBelangen Ermelo). Vogelsang neemt afscheid van het raadswerk om als wethouder plaats te kunnen nemen in het college.

Lees meer...

Onderscheiding voor vertrekkende wethouder

ERMELO – Donderdagmiddag reikte burgemeester André Baars een Zilveren Pauw uit aan Jan van den Bosch. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie in de foyer van de Dialoog. Met deze onderscheiding wil het gemeentebestuur waardering uitspreken over de jarenlange inzet van Jan van den Bosch op politiek en maatschappelijk gebied.

Lees meer...

'Vrouwen moeten evenveel kansen krijgen' 

ERMELO - De ChristenUnie Ermelo laat zich in een motie – die donderdag mede ingediend wordt door het CDA -  kritisch uit over de samenstelling van het college van Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo, VVD en SGP voordat de nieuwe wethouders worden geïnstalleerd.

Lees meer...

'We stevenen af op een tekort van 2.8 miljoen' 

ERMELO - Een nieuw college, een nieuw coalitieakkoord dat dichterbij de raad en dichterbij de burger moet komen. Tijdens de persconferentie afgelopen donderdagmiddag deden de coalitiegenoten dat door de tafels letterlijk dichter naar de pers toe te schuiven.

Lees meer...

Henriëtte van Heemstrahuis druppel op de gloeiende plaat

ERMELO - Eind 2018 zal in het Henriëtte van Heemstrahuis plaats zijn voor circa 48 zogenaamde spoedzoekers. Met deze locatie komt een eerste grote, eenvoudige, voorziening voor tijdelijke huisvesting beschikbaar. De gemeente realiseert hiermee de helft van de beoogde honderd plaatsen. Maar hoeveel spoedzoekers heeft Ermelo eigenlijk en wat is de woonbehoefte? Om dit in beeld te krijgen, is er een onderzoek gedaan.

Lees meer...

 Coalitieakkoord in afrondingsfase

ERMELO - Wat gebeurt er met de plannen voor het nieuwe zwembad, de Dialoog en de koopzondag? Dat zal afhangen van het coalitieakkoord waaraan op dit moment hard gewerkt wordt. Ook de portefeuilleverdeling voor de nieuwe wethouders is in de afrondingsfase. Wel zijn de namen bekend van de wethouders die de komende jaren het beleid voor Ermelo gaan uitvoeren. Leo van der Velden (SGP), Hans de Haan (VVD), Wouter Vogelzang (BBE) en Laurens Klappe (Progressief Ermelo) vormen samen met burgemeester André Baars het nieuwe college.

Lees meer...

Het is voor iedereen toch anders verlopen

ERMELO - Tijdens de verkiezingscampagne kreeg Nero de Boer zes beoogd wethouders in zijn kappersstoel. Zes politici van even zoveel Ermelose politieke partijen. Wat is er eigenlijk uitgekomen van wat er is uitgesproken en beloofd? De barber blikt terug.

Lees meer...

'We gaan echt op zoek naar samenwerking'

ERMELO – De beoogde coalitiepartijen Progressief Ermelo, Burgerbelangen Ermelo, SGP en VVD bereiden een coalitieakkoord voor. Daarna volgt een raadsprogramma waarvoor verschillende organisaties worden geraadpleegd. ,,We gaan echt op zoek naar samenwerking,” vertelt Bart van der Knaap (BBE).

Lees meer...