Peek introduceert Trailrun-afstand voor mensen met handicap

ERMELO - Een bijzonder TrailRun-onderdeel bij de Veluwse Trailrun is de ‘G-Swallow Tarun’ van 1km. Iedereen met een verstandelijke beperking kan hieraan gratis meedoen. Het maakt dus niet uit waar je woont of door welke organisatie je wordt begeleid. De G-Swallow TrailRun vindt plaats op zaterdag 4 september. Start en finish zijn bij de Schaapskooi Ermelo, gelegen aan de Postweg in Ermelo op de Ermelosche Heide.

Lees meer...

 'Deze opzet smaakt naar meer'

ERMELO - Vandaag is de Week van de HME (Halve Marathon Ermelo) van start gegaan. Voorzitter Abel van Willigen gaf het startsein tijdens de Kidsrun op het voetbalveld van FC Horst. Meer dan 140 kinderen verschenen aan de start. Het startnummer op hun handpalm, spanning op de gezichtjes. En daarmee was er toch een beetje het gevoel van een klein sportevenement.

Lees meer...

Gelderse Natuurfotowedstrijd van start

ERMELO/ REGIO - BuitenGewoon, Geldersch Landschap en Kasteelen en de Provincie Gelderland hebben het startsein gegeven voor de jaarlijkse wedstrijd, waarin ze op zoek gaan naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar. Van 1 t/m 31 mei kunnen deelnemers via de website van BuitenGewoon foto’s insturen in de categorieen landschap, macro, dieren, vogels en de natuur dichtbij, wat tevens het jaarthema is. 

Lees meer...

Alternatief voor zwemactiviteiten

ERMELO - Tientallen kinderen hebben afgelopen vrijdag meegedaan met de zeskamp van zwemvereniging ZEW. Elke schoolvakantie organiseert zwemvereniging ZEW een leuke gratis activiteit voor kinderen van 6 - 12 jaar in het zwembad. De zeskamp is als alternatieve activiteit georganiseerd omdat het zwembad nu niet open is.

Lees meer...

Nieuw initiatief Stichting Schapedrift

ERMELO - Vrijdagavond 16 april ontving oud-coördinator Geesje Eleveld het Gouden Schaap én een oorkonde. Het Gouden Schaap werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt aan Eleveld, die eind februari met pensioen ging. Tijdens een bescheiden afscheidsbijeenkomst, werd Eleveld in het zonnetje gezet en kreeg ze het in brons gegoten beeldje overhandigd door voorzitter Hugo Koole.

Lees meer...