Alfrédo binnenkort bij Sterren op het Doek

ERMELO – Een ‘masterpiece’ op de oprit en schildersezels bij het zwembad in de tuin, niet een alledaags gebeuren. Vandaag en morgen organiseren de Stichting Ermelo’s Kunstcollectief en het Dwaallicht Festival van 12.00 tot 17.00 uur in Ermelo een Kunst en Muziek in de Tuinen route.

Lees meer...

Organisaties bundelen krachten in de buurt

ERMELO - Morgen is het officieel Burendag, een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. Vandaag werd daar alvast een start mee gemaakt op het plein voor de Westerkerk in Ermelo. Daar bundelden verschillende organisaties hun krachten. Er was gratis koffie en thee met zelf gebakken taart.

Lees meer...

Internationale artiesten op Ermelose bodem

ERMELO - Na ruim 1,5 jaar wachten staat het internationale tourcircuit weer in de startblokken, een moment waar vol smacht naar is uitgekeken op camping In de Rimboe. Op 10 oktober vieren ze de herstart met het evenement Back To Live In De Rimboe: een bijzondere samenkomst van artiesten uit Amerika, Australië, Canada en Engeland, allemaal te zien op het intieme podium verstopt in de Ermelose bossen.

Lees meer...

Wandelen of fietsen langs lokale ondernemers

ERMELO - Op zaterdagmiddag 25 september organiseert Telgter Uitje, tussen 13:00 en 17:00 uur het RondjeTelgt. Wandelend of fietsend langs verschillende Telgter ondernemers en dan ook nog wat lekkers proeven? Wie wil dit nu niet. En… het lijkt mooi weer te worden!

Lees meer...

'Alles lijkt goed te komen!'

ERMELO - Terwijl iedereen nog geniet van het nazomerse weer, wordt er hard gewerkt aan een winters feest. Niets kan de komst van IJs in Ermelo meer in de weg staan. ,,Alles lijkt dit jaar goed te komen!” zegt een zeer enthousiaste voorzitter Jan Carel Schepenaar. De ijsbaan op ’t Weitje wordt geopend met een sponsoravond op 1 december.

Lees meer...

Kunstenaar is still shining

ERMELO – Afgelopen weekend brachten veel mensen een bezoek aan de kunstenaars die deelnamen aan de Kunstroute Noordwest Veluwe. In Ermelo hadden een aantal bekende kunstenaars hun ateliers geopend, maar er waren ook nieuwkomers. Zo had Kim den Dulk haar tuin veranderd in een openluchttentoonstelling en kon Aalt Hijmissen terecht in de werkplaats van autoschadebedrijf Roskam.

Lees meer...

Onzichtbare onderwaterwereld fascinerend voor kinderen

ERMELO - Op 28 september komt VISmeester Jos op bezoek bij de Koningin Julianaschool in Ermelo om op die dag een visles te verzorgen in groep 8. Eerst krijgen de leerlingen een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.

Lees meer...

Ontdek de lokale wijnbouw

ERMELO - Zaterdag 18 september is er een Open Dag bij Wijngaard Telgt. De wijngaard van Jan en Hennie van den Ham is te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de Open Dag wordt er van alles verteld over de wijnbouw in Nederland. Daarnaast is de imker ook aanwezig om zijn eigen verhaal te vertellen. ,,Zijn bijen worden bij ons in de wijngaard gehouden,” vertelt Hennie van den Ham. Ook kan men honing proeven en kopen. Tijdens de open dag wordt de Telgter wijn verkocht. Voor meer informatie: www.wijngaardtelgt.nl of via 06-15451247.

Lees meer...

Campagne tijdens Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

ERMELO - In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 wordt er in heel Nederland aandacht gevestigd op het betrekken van nieuwe mensen bij het vrijwilligerswerk. Dit wordt gedaan met de campagne Mensen maken Nederland. Ook in Ermelo doen we mee aan deze campagne onder de naam Mensen maken Ermelo. Kartrekker van deze lokale campagne is het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo. Samen met vele vrijwilligersorganisaties in Ermelo bedenkt en organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk dit jaar speciale activiteiten om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.

Lees meer...