Kunst als rode draad in de familie

ERMELO/ BARNEVELD - In de galerie van Stichting Ermelo's Kunstcollectief is momenteel een expositie van drie generaties Koppe-Verburgt. Ruud en Henny Verburgt (beide 76 jaar) zijn vele jaren vaste deelnemers geweest van de Kunstroute gemeente Barneveld. Maar ook daarvoor was de creativiteit reeds aanwezig. Esther Koppe-Verburgt kreeg kunst met de paplepel ingegoten. En dat gaf ze ook door aan haar drie kinderen. 

Lees meer...

Verstoring in slaapritme bij dementie

ERMELO - Tijdens het Alzheimer Café van donderdag 5 maart gaat het over dagbesteding en de problemen die dit geeft bij storingen in het slaapritme. Leny Miltenburg, coördinator dagcentrum Zorgerf in Putten gaat daarover in gesprek met de bezoekers. 

Lees meer...

Wie was Hartog Beem?

ERMELO - Harderwijker Anton Daniëls doet al geruime tijd onderzoek naar de Joodse geschiedenis in zijn stad. Het verhaal over het gezin van Retje en Hartog Beem maakte zeker diepe indruk op hem. Des te meer toen hij tijdens zijn speurtocht in contact kwam met mensen die hem veel over het leven van Hartog (1892-1987) en Retje (1896-1976) konden vertellen. Daniëls zal tijdens de lezing dinsdagavond zijn verhalen in museum Het Pakhuis delen. 

Lees meer...

Startavond bij fysiotherapie Hokkeling&Huibers

ERMELO - Samen wandelen maakt fitter en vrolijker. Daarom start er begin april weer de wandeluitdaging Gezond Veluwe Challenge Ermelo 2020. Deze Challenge is bedoelt voor mensen met een chronische aandoening zoals COPD, diabetes of reuma.

Lees meer...

Folksessie gaan door in Harderwijk

ERMELO - Zondagmiddag 9 februari is de zevende, maar ook de laatste Folksessie in Het Wapen van Ermelo. De sessies trekken wel veel publiek, maar het is voor Sanjay Kowlesar van Het Wapen niet meer mogelijk om qua personele bezetting dit evenement verder te realiseren.

Lees meer...

Verhalenverteller Thijs Kemperink in theater

ERMELO - Op zaterdag 15 februari staat cabaretier Thijs Kemperink in het Ermelose theater. Kemperink is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker, en maakte met zijn laatste programma Bonje! ook naam in de rest van Nederland en ook in De Dialoog.

Lees meer...

Schrijfster boek Ons (W)aller Landgoed vertelt familiegeschiedenis

ERMELO - Op donderdag 13 februari introduceert Dorothea ter Horst haar recent verschenen boek Kroniek van 100 jaar Ullerberg. Iedereen uit de buurt van Ermelo en verre omstreken kent ongetwijfeld de naam Ullerberg, het landgoed verscholen achter rododendronstruiken en sparrenbomen bij Leuvenum.

Lees meer...