'Rupsen minstens zo interessant'

ERMELO - De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging organiseert op 18 en 22 september een minicursus rupsen.

Lees meer...

Efficiënter hardlopen met 'Run in Balance'

ERMELO - Hardlopen is een blessuregevoelige sport en toch doen velen dat vaak ongetraind. De statistieken variëren van 2.5 tot 59 blessures per 1000 trainingsuren. Voor voetbal ligt dit tussen de 5 - 24 blessures per 1000 trainings- en wedstrijduren.

Lees meer...

Keuze uit twee buitenritten rondom Ermelo

ERMELO - Manege Sequoia Stables en het Hippisch Platform Ermelo organiseren op zaterdag 25 en zondag 26 augustus weer een Ermelose Paarden Tweedaagse. Op grond van de positieve reacties van vorig jaar, bij de proefopzet van een Ermelose Paarden Tweedaagse, kon dit jaar probleemloos worden aangegesloten bij het beproefde KNHS-concept van ‘Enjoy the Ride’.

Lees meer...

Jaarmarkt, kleedjesmarkt en Eat 'N Beat

ERMELO - Op zaterdag 25 augustus sluit Ermelo de zomervakantie af met de Jaarmarkt en het Eat 'N Beat festival. Er is dus van alles te doen en voor elk wat wils. ,,Een schitterende combinatie dus!" zegt Ronnie Regeling vanuit de VVV Ermelo.

Lees meer...

Zeemansliederen op het Pauwenplein

ERMELO – Het Shantyfestival in 2016 ter ere van het 15-jarig bestaan van Ermeluiden smaakte naar meer. Dat werd vorig jaar al snel duidelijk. Daarom organiseert het Ermelose Shantykoor op zaterdag 25 augustus opnieuw een aantal optredens. Vier koren laten hun stem horen op het Pauwenplein in Ermelo.

Lees meer...

Architectuur, infrastructuur en cultuur  

ERMELO - Eeuwenlang hebben de volkeren in Europa elkaar op leven en dood bestreden, elkaar verdreven. Maar net zo vaak hebben ze elkaar opgezocht om handel te drijven en om kennis uit te wisselen. Juist omdat iedereen, elk land en iedere cultuur iets had wat anderen niet hadden. Op zaterdag 8 september vindt de 32ste editie van Open Monumentendag plaats, ditmaal met het thema In Europa.

Lees meer...

Dag vol sportiviteit en creativiteit

ERMELO - Kinderen hadden zaterdag in Ermelo de hoofdrol. Overal in het dorp was er wat te beleven. Springkussens in allerlei vormen, een klimwand, maar ook een sportief parcours waren erg in trek bij de jonge bezoekers. Ook waren er tal van workshops waar de creativelingen hun hart konden ophalen. Bij het Raadhuisplein werd er driftig gepuzzeld om de rebus op te lossen.

Lees meer...

Demonstraties van het ambacht

ERMELO - Ze zijn geen achttien meer, de organisatoren van het Oogstfeest Horst&Telgt, maar achttien is wel de datum van het feest dat ditmaal ook voor de achttiende keer wordt georganiseerd.

Lees meer...