Welzijn Ermelo zorgt ervoor dat mensen verbonden blijven

ERMELO - Meer dan een miljoen mensen in ons land staan er vaak alleen voor. Zij hebben geen of weinig contacten. Met Ermelose Maatjes wil Welzijn Ermelo ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden blijven. 

Lees meer...

Uitgebloeide bloembollen krijgen nieuwe kans

ERMELO - Dorpsgenoten Isabelle Lagerweij, Jan de Lange en Wendy van Beekum zijn onder de naam 'Samen fleuren we Ermelo op' een bollen-inzamelactie gestart. In deze tijd van het jaar halen veel mensen voorjaarsbloeiers in huis; hyacinten, tulpen, krokussen, etc. Als ze uitgebloeid zijn belanden de bollen vaak in de afvalbak. De Ermeloërs bedachten echter een plan om die uitgebloeide bollen in te zamelen en op diverse plekken in Ermelo te herpoten. Het idee achter deze actie is om meer verbinding en fleurigheid in het dorp te brengen in een tijd waarin veel mensen het zwaar hebben.

Lees meer...

Een feestelijk tintje met opsteker voor de horeca

ERMELO – Geen Koningsnachtfeest en geen kleedjesmarkt dit jaar op 27 april. Maar wat kan er wel? Ga Koninklijk on Tour! Na twee snel volgeboekte Tours door het Ermelose buitengebied en langs verschillende horecagelegenheden, besloten de organisatoren om twee nieuwe tours te maken. De eerste is op Koningsdag en de tweede op Moederdag.

Lees meer...

Sportinstructeurs bundelen krachten

ERMELO - Martijn Bouwman van CKM SUPERKIDS en Peter Ketting van het Sportinstituut Ermelo sloegen vandaag de handen ineen met een Kids-bootcamp. Een fysieke inspanning voor de kinderen van beide sportscholen met diverse oefeningen als pushups, sit-ups, schouder oefeningen, tillen, jumping jacks.

Lees meer...

‘Je doet het nooit alleen’

ERMELO – Dit weekend stonden er ineens twee vertegenwoordigers van het bestuur bij Steven en Pieta van Loo op de stoep. Niet in Ermelo, maar bij hun tweede huis in Drenthe. De aanleiding was het feit dat Steven van Loo 25 jaar bestuurslid van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo (OVE) is, en dat laat je als bestuur niet zomaar voorbij gaan.

Lees meer...

Erfgoedenthousiastelingen gezocht!

ERMELO - Museum Het Pakhuis staat aan de vooravond van een metamorfose. Het museum, dat inmiddels tien jaar bestaat, wijzigt haar koers. Archeologie komt meer in de spotlights. Hiervoor moet Het Pakhuis op de schop en het team roept daarbij de hulp in van alle erfgoedenthousiastelingen uit Ermelo en omgeving. In een groot co-creatie project wordt iedereen uitgenodigd om mee te denken en te werken aan het nieuwe museum.

Lees meer...

Juist in deze tijd omzien naar elkaar

Ermelo – Praktijkverpleegkundige Hannie Olthuis en Dick te Brake van het CDA Ermelo hebben de handen ineengeslagen om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken. Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien.

Lees meer...

Vet programma van Interactie Sportbedrijf Ermelo

ERMELO - Op zaterdag 27 februari organiseert Interactie Sportbedrijf Ermelo voor de derde en laatste keer de Wintergames. Tijdens de voorgaande edities kwamen zo’n honderd jongeren actief in beweging, konden ze hun zinnen verzetten en hebben ze een leuke tijd gehad met leeftijdsgenootjes. Dat doen we deze laatste editie nog eens ‘dunnetjes’ over met een vet programma.

Lees meer...