'Buitenrit vraagt om andere paardrijvaardigheden' 

ERMELO - Afgelopen weekend organiseerden Vivian Sluis (Sequoia Stables) en Han Wilhelm (stichting Hippisch Platform Ermelo) de eerste Ermelose PaardenTweeDaagse voor ruiters en menners. Met bijna vijftig deelnemers kijkt de organisatie zeerpositief terug.

Lees meer...

Er broedt iets op 't Weitje

ERMELO - Op 26 augustus wordt voor de derde keer Eat N Beat georganiseerd op 't Weitje in Ermelo. ,,Na een geweldig seizoen in 2015 en 2016 hebben we weer alles uit de kast gehaald om het in 2017 net weer wat anders en wat leuker te maken," vertelt initiatiefnemer Bert Onderweegs enthousiast. Zijn idee is om nog even lekker te chillen in een hippe omgeving om de vakantie af te sluiten. ,,En er weer een jaar tegen te kunnen! vult de Ermelose ondernemer aan.

Lees meer...

Romeinen in het Ermelose museum

ERMELO - Topdrukte is er deze vakantie in museum Het Pakhuis want ook met slecht weer is hier veel te zien en te doen. Ook de komende weken staat het zomerprogramma van het Ermelose museum vol met familieactiviteiten, alles rond het thema Romeinen.

Lees meer...

Evenement niet meer weg te denken

ERMELO - Wat in 2001 begon als een kleine eenmalige activiteit in de buurtschappen Horst en Telgt, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat niet meer is weg te denken; het Oogstfeest. Aanstaande zaterdag kan iedereen dit feest van het ambacht weer meebeleven. 

Lees meer...

 'Drie redenen om op een van de drie dagen te komen kijken' 

ERMELO - Beeldend kunstenaar Walda Mees maakt momenteel overuren, al ervaart ze dat zelf niet zo. Maar op 28 augustus exposeert ze samen met Viktor Majdandzic in Veluvine in Nunspeet en drie dagen later doet ze ook mee aan de vijftiende Kunstroute op de Noordwest Veluwe. ,,En dan moet de tuin er ook weer netjes uitzien,” zegt ze.

Lees meer...

Vervangingsplannen in overleg met omwonenden

ERMELO - Gisteren publiceerde Ermelo van Nu al een artikel over de verdwenen speeltoestellen aan de Kamperfoeliehof. De gemeente Ermelo geeft vandaag aan dat men op verschillende locaties speeltoestellen zal vervangen. Bepaalde populaire toestellen worden één-op-één vervangen en in andere gevallen wordt samen met de aanwonenden gekeken of een bepaald speelelement nog wel van deze tijd is en of dit toestel nog aan de wens van de buurt voldoet.

Lees meer...

Openluchtconcert zoekt vrienden

ERMELO - Op vrijdag 25 augustus zal voor de vierde keer het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek plaatsvinden in de tuin van landgoed Oud Groevenbeek. Tijdens dit zomeravondconcert kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Antonin Dvorák, Johann Sebastian Bach, Calvin Custer en Edward Elgar.

Lees meer...

Strijd om Europese titel

ERMELO - Op zaterdag 12 augustus zal het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo in het teken staan van de negentiende Internationale Welsh pony show, waarvan Nederland het gastland is. Het aantal van maar liefst 394 deelnemers overtreft  alle verwachtingen. Er zullen deelnemers uit Tsjechië, Groot Brittannië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Noorwegen, Denemarken en Zweden de strijd aan gaan om de titel mooiste Welsh pony van Europa.

Lees meer...