Op zoek naar vogels, beestjes en zaden

ERMELO - In het kader van het weekend van de veldbiologie houden de KNNV en het NMP Ermelo een ontdekwandeling in de Natuurtuin van Ermelo. Belangstellenden gaan op zoek naar negen vogels, acht kleine beestjes en bij negen zaden de bijbehorende planten zoeken.

Lees meer...

Lydia Rood komt naar Ermelo

ERMELO/ HARDERWIJK - Volgende week trapt de bibliotheek de Kinderboekenweek af met twee grote kinderboekenschrijvers in de vestigingen: Marcel van Driel en Lydia Rood. Op zaterdag 10 oktober ontvangt de bibliotheek nóg een schrijver van formaat, namelijk Masja Parlevliet van het boek ‘Swoertje wroet in vroeger’.

Lees meer...

Historisch verhaal met acteurs onderweg

ERMELO – Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er, ook in Ermelo, personen en organisaties die zich verzetten tegen de Duitse bezetters. Met dat thema gingen scriptschrijvers en acteurs aan de slag, met als resultaat een bijzondere 'theaterwandeling' in de Herfstvakantie. Al wandelend ontdekken de deelnemers het onvervalste, ongelooflijke verhaal van het verzet in 1943. Een historische verhaal dat in een interactieve vorm wordt gegoten. 

Lees meer...

 Fietsen langs honderden kunstwerken

ERMELO - De Kunstroute kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar het Ermelose Kunstcollectief zocht naar wat er wel mogelijk was. Daarom is er op zaterdag 26 en zondag 27 september een ‘Kunst in de Tuin-route’.

Lees meer...

Musici in de Oude Kerk

ERMELO - Op zaterdag 26 september speelt het Amsterdamse Dudok Quartet onder het motto ‘Sharing the heart of music’ niet alleen op topniveau, maar zoekt ook voortdurend naar onverwachte connecties en dwarsverbanden binnen de westerse muziekgeschiedenis.

Lees meer...

Presentatie door AutismeSpiegel Ermelo

ERMELO – De vrijwilligers van de afdeling Noord-West Veluwe van de Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseren op dinsdagavond 6 oktober een thema-avond over ‘Wat is Autisme’?

Lees meer...

Verken werelden uit het verleden

ERMELO/ REGIO - Tijdens de Kinderboekweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Lees meer...

Een verrassende route door diverse landschappen

ERMELO - VVV Ermelo organiseert op zaterdag 19 september een Nazomerfietsdag, een verrassende route die door diverse gebieden en landschappen. Deze fietstocht op eigen gelegenheid heeft drie verschillende afstanden, namelijk 20, 40 en 55 kilometer, zodat jong en oud kunnen deelnemen.

Lees meer...

Tekst en muziek zijn rauw, puur en persoonlijk

ERMELO – ‘Dit is top, jongens!’, reageert de Ermelose zangeres Jocelynn van den Berg als blijkt dat er al bijna tweehonderd van haar CD’s zijn verkocht. De afgelopen maanden heeft ze veel tijd gestopt in het opnemen van de CD. En dat kost veel energie want ze is van zichzelf behoorlijk perfectionistisch.

Lees meer...