Bezoekerscentrum in kerstsfeer

ERMELO - ‘De herdertjes lagen bij nachte’; dit is een van de traditionele kerstliederen die gezongen worden tijdens de Kerst Sing In, maandag 24 december bij de schaapskooi van Ermelo. Voor het derde jaar is ook het meerstemmige koor Ermelodie van de partij. Van 16.00-17.00 uur worden de naderende kerstdagen ingeluid met een samenzang.

Lees meer...

Volgende jaren: nieuwe manier van Kerst vieren

ERMELO - Het kerstspel in het Keerpunt op zorgpark ’s Heeren Loo is in de wijde omgeving bekend. Door geweldige en vaak jarenlange inzet van bewoners, in samenwerking met een groot aantal medewerkers, is dit kerstspel ieder jaar druk bezocht. Met de komst van nieuwe parkontwikkelingen is er binnen ’s Heeren Loo besloten dat het tijd is voor verandering.

Lees meer...

Nostalgische kerstliederen in een nieuw jasje

ERMELO – Op zaterdag 22 december kan iedereen in het Kerkelijk Centrum genieten van Kerst bij Joke Buis. Zangeres Joke Buis en haar band brengen prachtige kerstklassiekers, intieme luisterliedjes en persoonlijke verhalen van de zangeres in een ouderwets gezellige setting.

Lees meer...

Ribattuta Musica laat muziek voelen én beleven

ERMELO - De vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica voeren zaterdag 22 december Handels meesterwerk Messiah HWV 56 uit in de Oude Kerk. Dit indrukwekkende verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering ontroert na tweeëneenhalve eeuw nog steeds.

Lees meer...

Afwisseling door bekende en minder bekende kerstliedjes

ERMELO - Op zaterdag 15 december zijn de Veluwsche Sanghertjes te beluisteren tijdens het traditionele Advents/Kerstconcert in de Lukaskerk in Ermelo. De Veluwsche Sanghertjes bestaan uit een kinderkoor, het tienerkoor Viva, het vocaal dames ensemble Viva Voce en het mannenensemble.

Lees meer...

Thema licht

ERMELO - Vrijdag 7 december wordt in Galerie StEK de winter-expositie geopend. Het thema is Licht (met als ondertitel: Winter) en deze expositie loopt tot het einde van het jaar. De opening zal muzikaal omlijst worden door Vocal Miles, een veelzijdig duo dat zowel in kleine als grote ruimtes goed tot z'n recht komt.

Lees meer...

Concert met veelzijdig repertoire

ERMELO - Het Ermelo’s MannenKoor (EMK) werd op 7 december 1973 opgericht en bestaat dit jaar dus 45 jaar. Dit heugelijk feit wil het EMK graag vieren met een gratis toegankelijk jubileumconcert in de Immanuelkerk. Uiteraard op vrijdag 7 december, de jubileumdag.

Lees meer...