Lange staat van dienst voor historisch Ermelo

ERMELO - Tijdens de Algemene ledenvergadering van de Vereniging Historisch Ermeloo werd voorzitter Steven van Loo voorgedragen als erelid van de vereniging, vanwege zijn grote verdienste voor zowel de historie van Ermelo als voor de vereniging. Unaniem en met applaus werd zijn voordracht bevestigd.

Lees meer...

Wandelfeest georganiseerd door Interactie

ERMELO – Er komt weer een Avond4Daagse, hét wandelfeest waar jaarlijks zo’n drieduizend lopers aan meedoen. Interactie organiseert de Avond4daagse voor Ermelo van 12 t/m 15 juni. In 2019 werd dit evenement voor de zestigste keer georganiseerd. Daarna moest de organisatie vanwege corona de deelnemers teleurstellen. Sinds 2022 is Interactie de organiserende partij.

Lees meer...

Succesvolle samenwerking harmonieorkest, solisten en verteller 

ERMELO - Op zaterdag 8 april, Stille Zaterdag, voert Regioharmonie De Verbinding onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef in de Immanuelkerk een bijzonder werk uit; De Markus-Passion. Een stuk dat veel unieker is dan de Matthäus-Passion van Bach. ,,Het Paasverhaal, maar het klinkt bijna filmisch,” vertelt sopraan Daphne Visser.

Lees meer...

Veluwsche Sanghertjes vieren gouden jubileum

ERMELO - Het eerste concert in dit jubileumjaar is het Passie/Paasconcert op zaterdag 25 maart in de Lukaskerk te Ermelo. Aan dit concert wordt meegewerkt door de Veluwsche Sanghertjes onder leiding van Gijs Evers. Behalve het kinderkoor is deze avond ook het vocaal damesensemble Viva Voce en het mannenensemble te beluisteren.

Lees meer...

Kinderen bikkelen en ontdekken de vuurboog

ERMELO - Tientallen kinderen en hun (groot-)ouders ontdekten vandaag prehistorische technieken in Museum Het Pakhuis. Ze maakten een tijdreis en ontdekten samen met prehistorie-educator Lucia Ros hoe onze verre voorouders op de Veluwe leefden. Zo leerden bikkelen en vuur maken.

Lees meer...

Swingin’ with Neal Hefti, de Basie jaren

ERMELO - Op zaterdag 25 maart 2023 speelt de altijd swingende All Times Bigband in de Ermelose Dialoog. Ze gaan zich verdiepen in de muziek van een van de beste arrangeurs/componisten uit de jaren veertig tot en met tachtig: Neal Hefti.

Lees meer...

Wandelevenement bij schaapskooi

ERMELO - Afgelopen zaterdag organiseerde Scouting Irmin-Taweb de jaarlijkse Baden Powell Tocht bij de Schaapskooi in Ermelo. De BP-TOCHT is een wandelevenement dat wordt georganiseerd voor scoutinggroepen uit de regio. Dit wordt altijd gehouden in februari rond de verjaardag van Lord Baden Powell, de oprichter van scouting.

Lees meer...

Nieuwe ideeën voor muziekfeesten op 't Weitje

ERMELO - Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april is het FEESTindeTENT op ’t Weitje in Ermelo. Dit twee-daagse evenement is een nieuw initiatief van de mannen van Feest in Ermelo. Het plan is om jaarlijks terug te keren met twee avonden; met twee verschillende thema’s. Dit jaar “Hollandse Vrienden Live” op vrijdagavond en “Foute Apres Ski Party” op de zaterdag.

Lees meer...