Geen handen schudden op afscheidsreceptie

ERMELO - Op vrijdag 10 juli gaat het er gelukkig tóch van komen: het afscheidsfeest op de Margrietschool en de afscheidsreceptie van juf Riet Teunissen. Nu alle kinderen weer naar school mogen, kan er gelukkig toch een (bescheiden) feest worden georganiseerd in en om de school. Ook wordt er een afscheidsreceptie gehouden, maar niet op een 'normale' manier.

Lees meer...

'Hij staat!' binnenkort ook te beluisteren

ERMELO – De markante stem van sportcommentator Hans van Zetten is binnenkort op een bijzondere manier te beluisteren door iedereen met een leesbeperking. Hij heeft namelijk het inlezen van zijn eigen biografie ‘Hij staat!’ afgerond. Dit deed hij bij de CBB, producent van toegankelijke lectuur en informatie voor blinden en slechtzienden.

Lees meer...

Genieten van andermans tuin

ERMELO - Op vrijdagavond 17 juli en zaterdag 18 juli organiseren negen tuinenbezitters een Open Tuinenroute. De route is het vervolg op het succesvolle vorige jaar. In Ermelo zijn zeven tuinen te bezichtigen, in Harderwijk twee. 

Lees meer...

Deelnemers mogen nu ook de kroeg in

ERMELO - Vrijdagavond is er een tweede variant van de Crazy Corona Plusband Popquiz. De mannen van de Plusband hebben nieuwe vragen bedacht. ,,Nieuwe ronden en nieuwe kansen!" zegt muzikant Hette Maaijen. ,,Uiteraard weer live gestreamed vanuit cafe de Veluwe in samenwerking met HD-Rent."

Lees meer...

Presentatie over lokale historie

ERMELO - Dinsdag 7 juli geeft regioarcheoloog Maarten Wispelwey een presentatie over de historie van de omgeving van de Ermelosche Heide in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Aanvang 19.30 uur. Onder de titel ‘Heide, heuvels en heidenen’ vertelt de archeoloog over de vele grafheuvels die op en rond de Ermelosche Heide te vinden zijn én over het ontstaan van de heidevelden.

Lees meer...

De Kanovijver zoekt (jonge) vrijwilligers

ERMELO - Misschien is het wel belangrijker dan ooit dat locaties als de IJsclub de Kanovijver open kunnen. Nu veel mensen niet op vakantie gaan, of dichtbij huis blijven, is de Kanovijver een passend uitje voor de kinderen. De Kanovijver is al 87 jaar een begrip in Ermelo en zorgt bij mooi weer vertier voor talloze jonge gezinnen.

Lees meer...

'Wij hadden ons er enorm op verheugd'

ERMELO - Lang hield organisator Ronnie Regeling (VVV Ermelo) nog hoop dat er mogelijkheden waren. De Zomeravondbraderieën zijn immers niet weg te denken uit het evenementenaanbod van Ermelo. ,,Sinds jaar en dag betekenen de dinsdagavonden tussen half juli en half augustus een gezellige drukte in het centrum," aldus Regeling. ,,Helaas kunnen ook deze vanwege het coronavirus dit jaar niet doorgaan en moeten we tot 2021 wachten totdat we weer kunnen genieten van deze publiekstrekker.

Lees meer...