Kinderen bouwen hun eigen 'Palletstad'

ERMELO - Zo'n honderd Ermelose kinderen hielpen de gemeent vandaag met de start van een nieuw 'woningbouwproject' van allemaal 'tiny houses'. Op het parkeerterrein achter zwembad Calluna wordt deze dagen hard getimmerd en gezaagd aan de nieuwe Palletstad, de naam die de kinderen er vanmorgen zelf aan gaven. Burgemeester André Baars was naar het bouwterrein gekomen om de kinderburgemeester van deze nieuwe 'stad' de ambtsketen om te hangen. De eer was aan Luna. Als burgemeester mag ze de komende dagen een aantal taken uitvoeren. En daar hoort in elk geval het uitdelen van traktaties bij.

Lees meer...

 

Nieuwe lampenkappen van vilt

ERMELO - In augustus en september kunnen bezoekers van het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide bij schaapskooi het viltkunstwerk van viltkunstenaars Anneke Troost en Judith Hofstee bekijken. Meer dan twintig jaar zijn deze kunstenaars gefascineerd door dit eeuwenoude ambacht.

Lees meer...

Feest voor jong en oud op 't Weitje

ERMELO - De crew van Eat N Beat draait deze zomer op volle toeren om op 31 augustus het eerste lustrum te kunnen vieren. Traditiegetrouw staat dit festival gepland aan het eind van de zomervakantie en ook dit jaar is ’t Weitje de locatie.

Lees meer...

De voorinschrijving is geopend

ERMELO - Op zaterdag 7 september vindt voor de eerste keer de Molen-Motor-Rit plaats. Een nieuw evenement, georganiseerd door Molenstichting De Koe in samenwerking met Giga-Fitness en de Veluwse Motor Tour Club. De opbrengst komt geheel ten goede aan molen De Koe.

Lees meer...

In de Rimboe haalt publiekstrekkers naar Ermelo

ERMELO - Reggae, Ska en zomerse geluiden zorgden er zondagavond voor dat het publiek op camping In de Rimboe niet stil kon blijven staan. Met Seagulls in het voorprogramma en Bare Jams op het hoofdpodium hadden de organisatoren een sterke programmering voor het mini muziekfestival weten te realiseren. Honderden mensen genoten van het feest aan de bosrand van Ermelo. Jonge muzikanten met een tomeloze energie wisten het publiek gedurende drie uur te vermaken.

Lees meer...