Geocaching wordt buitensport 

ERMELO - In navolging van Harderwijk introduceren alle JOGG-organisaties in de regio Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) gezamenlijk het nieuwe initiatief JOGG caching. Dit is een laagdrempelige en gezonde beweegactiviteit voor het hele gezin.

Lees meer...

'Iets leuks in deze sombere tijd'

ERMELO – Wie tijdens de lockdown eens iets compleet anders wil doen in het centrum van Ermelo, kan op zoek naar de minipoppetjes. Overal in het wandelgebied staan deze héél kleine figuurtjes opgesteld. Er zijn miniatuur poppetjes die pakketjes bezorgen, feest vieren, sneeuw schuiven en nog véél meer.

Lees meer...

Dwalen langs twaalf huiskamers

ERMELO – De kaartverkoop voor de derde editie van het Dwaallicht Festival gaat van start. Na een jaar van afwezigheid kunnen muziekliefhebbers op vrijdag 28 januari 2022 weer dwalen langs twaalf huiskamers in Ermelo en genieten van huiskamerconcerten in verschillende muziekstijlen. Op het programma staat een mix van klassiek, populair, folk, jazz en kleinkunst.

Lees meer...

Balanceren, springen en balletje trappen

ERMELO - Zaterdagmorgen, in alle vroegte, waren de pieten op pad om een training bij DVS’33 Ermelo te verzorgen. Op het hoofdveld was een Coronaproof parcours uitgezet. De voetballertjes van Dribbels, de Bambino’s en de F-League leerden de technieken die ze nodig hebben om Pieten te kunnen assisteren. Balanceren, springen en balletje trappen, alles passeerde de revue. 

Lees meer...

Leefbaarheidsteam looft prijs uit

ERMELO - Vorig jaar is het Leefbaarheidsteam Ermelo gestart met de pilot gezelligst verlichte straat 2020. Dat krijgt nu een vervolg. De dagen worden korter, en in tijden van sociale afstand, die helaas nog steeds aan de orde van de dag zijn, kunnen de korte dagen ons soms best wel aanvliegen. Misschien heb je daar niet zo veel last van doordat je een goed sociaal netwerk hebt, maar er zijn genoeg mensen om ons heen die dat niet hebben.

Lees meer...

Geen Pakjeshuis, wel Pieten 

ERMELO – Hoewel er geen Pakjeshuis is, wordt er toch achter de schermen nagedacht over wat wél kan. Zo zijn er iedere zaterdagmiddag Pieten in het dorp om pepernoten uit te delen. Ook is er een letterspeurtocht uitgezet.

Lees meer...

Bijzonder verhaal verteld in de openlucht

ERMELO – Het Spoor van Verzet, de theaterwandeling, smaakt naar meer. De afgelopen weekenden waren acteurs en organisatie rondom museum Het Pakhuis druk om een verzetsverhaal te vertellen. Ditmaal niet als een gids door het dorp, maar met acteurs die in de huid van een aantal personages waren gekropen. Ruim vierhonderd deelnemers wandelden mee.

Lees meer...

‘Extra inkomsten zijn hard nodig’

ERMELO – Evenals vorig jaar gaat ook dit jaar de bazaar van Ons Huis niet door gaan. Daarom heeft het bestuur gekozen om weer een digitale verloting te houden. Vorig jaar was het een groot succes en ook nu zijn er weer veel sponsoren bereid om iets te schenken.

Lees meer...