Bezoekerscentrum biedt podium aan entertainment

ERMELO - Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering geven op 1 november een concert in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Zangeres en gitariste Roos Galjaard heeft na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Ze is singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden.

Lees meer...

Paddenstoelenwandeling op Landgoed Staverden


ERMELO - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren tweemaal per maand verschillende soorten wandelingen op Landgoed Staverden. De wandelingen hebben allemaal een thema. Ook worden er op verzoek wandelingen gegeven aan groepen. Gisteren mochten de boswachters op Landgoed Staverden de duizendste wandelaar huldigen.

Lees meer...

Ermelose pianist presenteert gloednieuw materiaal

ERMELO - Op vrijdag 1 november 2019 presenteert pianist/ componist Jan Geijtenbeek uit Ermelo zijn nieuwe EP in de Catharinakapel in Harderwijk. Hij zal tijdens dit concert samenspelen met de Nederlandse toptalenten contrabassist Thomas Pol (bekend van o.a. het Benjamin Herman trio) en drummer Niek de Bruijn (bekend van o.a. de Houdinis). Het trio speelt lichtvoetige jazzmuziek met pakkende melodieën, verassende harmonieën en avontuurlijke improvisaties.

Lees meer...

Duisternis staat centraal

ERMELO - ’s Nachts bij de Ermelose schaapskooi is het aardedonker. Een ideale locatie voor beleving van de Nacht van de Nacht. Zaterdag 26 oktober is dit landelijke evenement, waarbij aandacht voor de duisternis centraal staat. Vijf lokale organisaties verzorgen van 19.15-22.00 uur nachtelijke activiteiten bij en in de omgeving van de schaapskooi.

Lees meer...

Bijzonder kamermuziekensemble treedt op in Ermelo

ERMELO -  Op zaterdagavond 12 oktober treedt het Ensemble Lumaka op in de Oude Kerk in Ermelo. Ensemble Lumaka is op dit moment één van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland en uniek in zijn harp-fluit-strijktrio-bezetting en specifieke klankwereld.

Lees meer...

Veel geld nodig voor onderhoud van uniek Rijksmonument

ERMELO – Vorig jaar bracht de rommelmarkt van de CIVOS in Staverden 6500 euro op. De organisatie is benieuwd hoeveel er dit jaar opgehaald gaat worden voor het onderhoud van het bijna honderd jaar oude Rijksmonument. Zaterdag 5 oktober wordt er de gezellige rommelmarkt aan de Allee gehouden. Dit jaar al weer voor de veertigste keer. 

Lees meer...