Zij/ Hij in Ermelo

ERMELO - 'Gender in media, dat wat we niet meer zien' is een lezing door Sam van der Beek in het kader van het project Zij/Hij Ermelo. De lezing is er voor mannen, vrouwen, jongens en meiden en vindt plaats op donderdag 25 april om 20.00 uur.

Lees meer...

Nieuwe techniek levert veel archeologische vondsten op

ERMELO - Eind april start een nieuw project, genaamd Erfgoed gezocht, waarbij iedereen kan meespeuren naar archeologische resten op de Veluwe. Dit project is een samenwerking tussen Erfgoed Gelderland en de Universiteit Leiden en iedereen met interesse voor archeologie kan meedoen.

Lees meer...

Winnaars naar landelijke wedstrijden

ERMELO/ ZEEWOLDE - Scouting Irmin-Taweb wist afgelopen weekend de felbegeerde wisseltrofee te winnen tijdens de regionale Scoutingwedstrijden. De wedstrijd werd gespeeld op het scoutinglandgoed bij Zeewolde, dit jaar in het thema van de Steampunk. Er waren 23 deelnemende groepen uit de regio.

Lees meer...

Programma voor liefhebbers van harmoniemuziek 

ERMELO - Hoogtepunten voor het orkest zijn El Camino Real van Alfred Reed en The Ghost Ship van José Alberto Pina. Het Popkoor 4-us zal onder begeleiding van een combo en onder leiding van Wim van Beek in afwisseling met Excelsior enkele blokjes met eigentijdse muziek verzorgen.

Free Ermelo

Dit jaar wordt het Oranjeconcert in samenhang met Free Ermelo georganiseerd. Liefhebbers van harmoniemuziek komen op zaterdag 13 april aan hun trekken: overdag speelt Crescendo Ermelo en VMTKV, 's avonds is men welkom bij Excelsior. Het Free Ermelo programma is zodanig opgezet dat er geen concurrerende acts op de podia op het Raadhuisplein tegelijk met het Oranjeconcert plaatsvinden. Het Oranjeconcert van Excelsior Ermelo is een gezellig muzikaal avondje uit voor jong en oud. De toegangsprijs is laag gehouden: 10 euro inclusief pauzedrankje. Kinderen tot en met 12 jaar mogen voor half geld naar binnen. 

Jeugdspelers proberen golflocaties Ullerberg uit

ERMELO - Zondag openden twee bijzondere golflocaties op Landgoed Ullerberg het nieuwe golfseizoen. Tijdens deze zonnige dag kwamen zeventig golfers om zowel de heuvelachtige baan van The Links Valley als de unieke heidegolfbaan te ervaren.

Lees meer...

Vengaboys en Wolter Kroes ingrediënten voor koninklijk feest

ERMELO – De kaarten zijn al uitverkocht en de organisatoren hebben er enorm veel zin in: Koningsnacht met een groot feest op ‘t Weitje. ,,We hebben inmiddels traditiegetrouw de Ouwe Lullen Disco,” vertelt Robert Jonker, uitbater van De Dorpskamer en Van Sprang.

Lees meer...

Vier vrijheid met muziek

ERMELO - Zaterdag 13 april is er op het Raadhuisplein voor de tweede maal het Free Ermelo Festival. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar organiseert de Oranjevereniging weer een spetterend feest, een festival voor alle leeftijden. Centraal staat het vieren van de vrijheid.

Lees meer...