Wethouder zet coaches in de bloemen

ERMELO - Weten hoe u regenwater kunt opvangen in de tuin? Of benieuwd hoe de tuin groener en koeler kan? Vier enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Ermelo geven advies! Sinds deze week staan zij klaar om inwoners te helpen met duurzaam tuinieren. Wethouder Leo van der Velden en Veluwe Duurzaam reikten daarvoor certificaten uit aan de kersverse tuincoaches.

Lees meer...

Voetbalvereniging al vijftig jaar aan de bal

ERMELO - Op zaterdag 11 juni viert FC Horst haar vijftigjarig jubileum. De voetbalvereniging ontstond bij een potkachel. Eind jaren zestig was het zomeravond-voetbal mateloos populair. Een aantal jongeren uit Horst en Telgt was ook zeer succesvol in deze competitie. In 1971 wilden de mannen meer, ze wilden op zaterdag gaan voetballen.

Lees meer...

'Ik hou van Oost!'

ERMELO - Op vrijdag 20 mei staat het Leefbaarheidsteam Ermelo met een bus op het voormalige Boeldagterrein (Smidsweg) met koffie. ,,Daar willen we (nogmaals) inventariseren of er behoefte is om wat meer met elkaar in contact te komen en hoe we de wijk Oost ‘bewoonbaarder’ kunnen maken," vertelt Jan Vonkeman, bewoner van deze wijk. De flyer daarvan is deze week verspreid in wijk Oost.

Lees meer...

Extra aandacht voor kinderen en hun ouders

ERMELO - Ieder jaar worden duizenden kinderen uit huis geplaatst, omdat het - om wat voor reden dan ook - binnen een gezin niet meer gaat. Buurtgezinnen probeert dat te voorkomen. In Nederland is Buurtgezinnen al in veel gemeenten actief. En sinds februari ook in Ermelo. Een gezin dat wel wat steun kan gebruiken bij de opvoeding van de kinderen (vraaggezin) wordt gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezin). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en kunnen ouders even tot zich zelf komen. De hulp is alledaags en gelijkwaardig. Het motto: opvoeden doe je samen.

Lees meer...

Overlast omwonenden moet zoveel mogelijk worden beperkt

ERMELO - De gemeente Ermelo legt het bedrijf Tomassen Duck-To een last onder dwangsom op. Het bedrijf moet binnen zes maanden een deel van zijn bedrijfsactiviteiten aanpassen. Binnen twee weken moet het bedrijf de geluidsoverlast beëindigen, zich houden aan de werktijden en het maximum aantal vervoersbewegingen. Hiermee wordt de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt.

Lees meer...

Eten koken, maar ook komen eten

ERMELO - Op zaterdag 21 mei organiseren de Diaconie van de Hervormde Gemeente, Vluchtelingenwerk Ermelo en de Taakgroep ZWO van de Gereformeerde Kerk ‘Deel je Tafel’. Er werd in Ermelo al een paar keer Deel je Tafel (Tafels van Hoop) georganiseerd, maar gooide Corona de afgelopen jaren roet in het eten.

Lees meer...

Klimaatverandering gaat hard, daarom moeten we iets doen 

ERMELO - Zo'n 2500 mensen bezochten afgelopen zaterdag het Huis & Tuin Event Ermelo. Bedrijven, organisaties en ondernemende burgers lieten deze dag aan bezoekers zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Initiatiefnemers gemeente Ermelo en Veluwe Duurzaam kijken terug op een geslaagde dag. ,,Inwoners hebben meer kunnen leren over warmtepompen, maar ook informatie kunnen opdoen over duurzaam tuinieren. Het aanbod was gevarieerd, dat maakte het zo’n mooi evenement,’’ aldus Hans Broeksema van Veluwe Duurzaam.

Lees meer...

'Lang zullen we lezen' op de Margrietschool 

ERMELO - Afgelopen week opende wethouder Hans de Haan de Bibliotheek op School op PCBS Margriet. Steeds meer basisscholen huisvesten een schoolbibliotheek volgens de aanpak van de Bibliotheek op School. Scholen werken samen met de Bibliotheek om middels het lezen van boeken het leesplezier en de leesvaardigheid te bevorderen.

Lees meer...

Klokbeker neemt nieuwe trimbaan in gebruik

ERMELO - Vanmorgen mocht groep 8 van de Klokbeker in Ermelo de nieuwe trimbaan in gebruik nemen. Ondernemer Jaap de Vries heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om er een degelijke en uitdagende trimbaan van te maken. ,,Een ontzettend leuke opdracht. Als kind ging ik hier ook graag naar de trimbaan," vertelt De Vries bij de opening.

Lees meer...