Maximale stallingsduur is 28 dagen

ERMELO - Medewerkers van de gemeente Ermelo gaat deze week fietsen in de fietsenstalling bij het station labelen. In deze fietsenstalling mogen fietsen 28 dagen aan één stuk door geparkeerd worden. Veel fietsen staan hier langer dan de toegestane tijd waardoor andere reizigers minder goed een plekje kunnen vinden. Dit zorgt ervoor dat fietsen buiten de stalling en rondom het station worden geparkeerd.

Lees meer...

Nazomeren bij het water

ERMELO/ DE BILT - Het is vandaag officieel de warmste 16 oktober ooit in Nederland. In De Bilt bereikte het kwik rond de middag 21,5 graden. Dat is 0,3 graden hoger dan het vorige record dat stond op 21,2 graden.

Lees meer...

Vliek Tweewielers geeft fietsverlichtingssetjes weg

ERMELO - Op woensdagmiddag 25 oktober houdt DVS'33 Ermelo samen met de ANWB en Ermelose ondernemers een fietsverlichtingsactie. Daarmee wil de club maatschappelijk betrokken zijn en zich inzetten voor de veiligheid van fietsers.

Lees meer...

'Storm in een glas water'

ERMELO - Het wordt stil rond het asfalt aan de Oude Nijkerkerweg in Ermelo. Waar vorige week donderdag vooral veel verwarring ontstond tijdens de inloopbijeenkomst over het Westflanktracé en bewoners de media zochten, lijkt het achteraf vooral een probleem van miscommunicatie.

Lees meer...

Honderd euro per gezinslid

ERMELO - De gemeente Ermelo heeft besloten om voor 2017 een extra bijdrage beschikbaar te stellen voor de minima van Ermelo. Voor hen wordt een bedrag van € 100,00 per gezinslid beschikbaar gesteld. 

Lees meer...

 Pilot duurzame educatie van start op Julianaschool

ERMELO – Leerlingen van de Julianaschool uit Ermelo brachten woensdagmorgen een bezoek aan de Energiebus, een rondreizend laboratorium. Daar ontdekten de kinderen van alles over toekomstige energievoorzieningen en mochten ze zelf aan de slag om een zonnecel te maken.

Lees meer...

Ludieke actie voor Clubkas Campagne 

ERMELO - Vanmiddag kreeg kantoordirecteur Marcel Korving van Rabobank Ermelo bezoek van een Romeinse legionair. Deze kwam, vergezeld door een waardetransportauto naar de bank om de bankrekening van museum Het Pakhuis te spekken. Zo eenvoudig was dit echter niet. Korving verwees daarom naar de Clubkas Campagne die op dit moment gaande is. Het museum maakt om deze stemactie kracht bij te zetten daarom een ludiek filmpje.

Lees meer...

Insecten om te eten

ERMELO - Ruim 150 kinderen uit groep 7/8 van de Ireneschool, De Arendshorst, Augustinusschool, Beatrixschool, Margrietschool en Prins Willem-Alexanderschool deden vandaag mee aan de Dag van de Duurzaamheid in De Dialoog. Burgemeester André Baars en wethouder Jan van Eijsden lieten zien hoe belangrijk gezond ontbijten is. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het thema 'duurzaam en gezond voedsel'. 

Lees meer...