ERMELO - Zaterdag is er gezaaid in de natuurtuin De Zandkamp gelegen tussen de Zandkampweg en de Konijnenwal in. Het initiatief om op deze locatie een natuurtuin te ontwikkelen is ontstaan vanuit meerdere instanties.

Lees meer...

Proef succesvol verlopen

ERMELO – De gemeente Ermelo heeft met zo’n honderd huishoudens uit wijk West de proef ‘Ik doe GF gewoon apart!’ uitgevoerd. De proef had als doel de gescheiden inzameling van groente- en fruitafval te verhogen, het groente- en fruitafval hoogwaardig te verwerken en zo grondstoffen, geld en milieu te besparen.

Lees meer...

Ten Napel ontvangt prijs uit handen van Dries van Agt

ERMELO - De Ermelose sportjournalist en commentator Evert ten Napel heeft de derde Jean Nelissen Award gewonnen. Tijdens een speciale uitzending van Avondgasten, uitgezonden door de Limburgse zender L1, kreeg Ten Napel de prijs uitgereikt uit handen van oud-premier Dries van Agt.

Lees meer...

Extra stap naar zelfstandigheid

ERMELO - Afgelopen donderdag openden jongeren samen met burgemeester André Baars en voormalig regiodirecteur Piet Yntema de nieuwe studio’s van Groot Emaus in Ermelo. In de studio’s kunnen jongeren rond de 18 jaar een extra stap maken richting zelfstandigheid en toewerken naar de laatste stappen van hun behandeling.

Lees meer...

Inspiratiesessie bij FC Horst

ERMELO - Op 25 mei treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dit heeft grote impact op iedere organisatie. Zo moet bij een controle door de toezichthouder getoond kunnen worden dat organisaties en bedrijven voldoen aan alle verplichtingen uit de privacywetgeving.

Lees meer...

Politie is op zoek naar eigenaar

ERMELO - Twee oplettende vissers in Ermelo hadden een bijzondere vangst. Ze wisten sieraden uit het water te vissen. Het betreft de sieraden die hier op de foto zijn afgebeeld.

Lees meer...

HME campagne om leerlingen enthousiast te maken

ERMELO - De leerkrachten en leerlingen van het Chr. College Groevenbeek dagen zichzelf en anderen uit om op 2 juni tijdens de Halve Marathon van Ermelo (HME) de 5- 10 of 21,1 kilometer te lopen. De sportbuurtcoaches van Heel Ermelo Beweegt gaan dit binnen de school coördineren.

Lees meer...

Twaalf Bijbellezingen over Ruth

ERMELO – Zaterdagmiddag zijn tijdens een speciale bijeenkomst in de Geref. Gemeente Ermelo twee nieuwe uitgaven gepresenteerd. Ds. J.B. Huisman opende de bijeenkomst met een korte overdenking over de betekenis van de steen ‘Eben-Haëzer’. Deze steen werd door Samuël opgericht op de plaats van het gebed.

Lees meer...