Eeuwfeest voor meneer Kraak

ERMELO – Vrijdag 9 april was het precies 100 jaar geleden dat de heer Kraak, bewoner van Bartiméus, geboren werd. Daarom kreeg de heer Kraak hoog bezoek in zijn woning in het Henriëtte van Heemstra Huis. Wethouder Wouter Vogelsang kwam met een grote bos bloemen langs om hem te feliciteren met zijn bijzondere verjaardag.

Lees meer...

Langlopend dossier krijgt nieuw hoofdstuk

ERMELO – De ontwerp-verklaring van geen bedenking (VVGB) die de gemeenteraad in oktober 2019 heeft afgegeven voor Tomassen Duck-To staat opnieuw ter discussie. De grootste producent van eendenvlees in Europa heeft namelijk een m.e.r. nodig. Dat blijkt uit een document van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Een vervolg op een van de langlopende dossiers.

Lees meer...

Vandalen hebben touwen doorgesneden

ERMELO – Vandalen hebben begin deze week opnieuw het speelplezier van kinderen verstoord. De loopbrug in het Indianenbos bij de Oude Arnhemsekarweg is voor de vijfde maal vernield. Ditmaal zijn de touwen doorgesneden. Hierdoor kan de veiligheid niet meer worden gewaarborgd en daarom heeft de gemeente Ermelo de loopbrug afgesloten.

Lees meer...

Gemeenten zorgen voor overdracht naar nieuwe aanbieder

ERMELO/ REGIO - De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond. De gunning van de aanbieders is inmiddels definitief. Daarmee zijn de aanbieders bekend die per 1 juni a.s. een contract met één of meerdere gemeenten krijgen.

Lees meer...

Wespendief kan plannen Nuldernauw nog verstoren

ERMELO - Het college van de gemeente Ermelo heeft besloten voorlopig geen initiatieven voor grootschalige opwek in behandeling te nemen. Een time-out is volgens wethouder Leo van der Velden op zijn plaats. ,,We hebben het zonneveld op de Aalbertshoeve, de plannen voor de Schaapsdijk en het project Nuldernauw. Hiermee gaan we een nieuwe fase in,” aldus de wethouder.

Lees meer...

Mensen doen bankzaken vooral online

ERMELO - Het kantoor van de Rabobank sluit dit jaar nog de deuren. Het kantoorpand staat momenteel te koop. Het gebouw van de Rabobank Ermelo was vanwege corona al gesloten, maar werd onlangs weer opengesteld in verband met de verhuizing van kantoor Harderwijk en de niet-beschikbare faciliteiten voor het storten en opnemen van geld via Geldmaat. De verwachting is dat er voor het einde van dit jaar voldoende mogelijkheden in de regio zijn om contant geld af te storten en op te nemen. Vorig jaar sloot ING al de deuren van het kantoor aan de Stationsstraat.

Lees meer...

Voorgestelde huurcompensatie is te weinig

ERMELO - Woningcorporatie UWOON wil bewoners compenseren in verband met de lange lijst gebreken in de prefab woningen aan de Driesprong. Ook krijgen de huurders een tijdelijke korting op het maandbedrag dat men betaalt voor de energieprestatievergoeding (EPV). Advocaat Angelique Verweij (VBV Advocaten) noemt het bedrag veel te weinig.

Lees meer...

Bomen weg tijdens herinrichting Markt

ERMELO – De gemeente gaat de Amaliaboom, die nu nog op de markt staat, verplaatsen. De Koningslinde, geplant ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, wordt verplaatst naar het Arie van der Meijdenplantsoen.

Lees meer...

Tips om diefstal te voorkomen in je woning

ERMELO - Zodra de coronamaatregelen versoepeld worden, kun je er zeker van zijn dat inbrekers weer vaker hun slag zullen slaan. Daarom is het slim om je huis nu alvast helemaal inbraakproof te maken. Maar hoe doe je dat precies, dieven buiten de deur houden? En aan wat voor soort alarminstallatie heb je het meest? We geven drie tips.

Lees meer...