'Nu kunnen we de buffer juist aanvullen'

ERMELO – De verhoging van de OZB van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat het huishoudboekje van de gemeente Ermelo nu op orde is. Dat laat Wouter Vogelsang (Financiën) weten. ,,Er moest iets gebeuren.” De raad stond voor een dilemma: heel rap ambities bijstellen of de komende jaren belastingen verhogen. ,,Men koos voor ’t laatste en dat heeft goed uitgepakt,” aldus Vogelsang.

Lees meer...

Bewoners Varenlaan vrezen het ergste

ERMELO – Vanmorgen is er voor de vijfde maal in zeer korte tijd een kat doodgereden op de Varenlaan in Ermelo. Oorzaak is het sluipverkeer dat door de wijk rijdt vanwege de wegwerkzaamheden aan de Putterweg. Omwonenden zijn geschokt. ,,Ik ben door de dierenarts gebeld omdat onze kat was aangereden,” vertelt een betrokkene, die ontzettend verdrietig is. ,,Onze kat heeft het niet overleefd. Maar we vrezen ook dat als dit zo doorgaat, er binnenkort een kind of een oudere wordt aangereden.”

Lees meer...

Zitbank met braille door kunstenares Linda Verkaaik

ERMELO - Onder belangstelling van bewoners en familie, verzorgenden en genodigden is de nieuwe zitbank in de tuin bij het verzorgingshuis Henriëtte van Heemstra in Ermelo op donderdag 23 september jl. op feestelijke wijze onthuld. De voel- en tastbare zitbank ‘handen’ met tekst in braille is in samenwerking met de bewoners gemaakt door de Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik.

Lees meer...

‘Bokken lusten wel een groen blaadje’

ERMELO – Sinds vorige week lopen er zeven Nederlandse Landgeiten op de heide van het Houtdorper- en Speulderveld. Het is een proef van de gemeente Ermelo om op deze manier de heide te beheren. Er is een gebied afgezet van vier hectare waar de geiten het jaar rond kunnen leven.

Lees meer...

Bouw van de nieuwe Dialoog gaat van start

ERMELO - Afgelopen dinsdag tekenden wethouder Hans de Haan en directeur Wim Prins van Prins Bouw het bouwcontract voor de verbouwing en renovatie van de Dialoog. Prins Bouw met vestigingen in ’t Harde, Ermelo en Vorchten, is een regionaal georiënteerd familiebedrijf. Een ambitieus bouwbedrijf met aandacht voor mens en milieu.

Lees meer...

Huisplattegrond en aardewerk gevonden bij opgraving

ERMELO – Aan de Stationsstraat, op de hoek van de Chevallierlaan zijn deze week tijdens een archeologische opgraving sporen van middeleeuwse bewoning aangetroffen. Op de locatie waar binnenkort een aantal appartementen worden gerealiseerd vonden archeologen een huisplattegrond en aardewerk.

Lees meer...

ProRail toont beelden beveiligingscamera

ERMELO – Spoorbeheerder ProRail publiceert vandaag beelden van de beveiligingscamera bij de spoorwegovergang in Ermelo. Een trein mist een voetganger, die de rode lichten negeert, op een haar na. Het gaat net goed, maar dit incident heeft toch gevolgen. Voor de machinist en vele andere reizigers.

Lees meer...

Raadsleden stellen vragen over Harderwijkse microwoningen

ERMELO/ HARDERWIJK - Afgelopen week zijn de plannen voor microwoningen door de gemeenteraad van Harderwijk behandeld en aangenomen. De plannen kennen meer bebouwd oppervlak dan in de structuurvisie Groene Zoom is opgenomen. Omdat dit gebied op de grens met de gemeente Ermelo ligt, is hier veel onbegrip. Ook leven er veel vragen bij de omwonenden in het Ermelose deel van de Groene Zoom.

Lees meer...

TV zender maakt reportage over prefab woningen

ERMELO – Ermelo is vandaag bij SBS6 om 17.45 uur te zien tijdens Hart van Nederland. De programmamakers hebben een reportage gemaakt in de wijk Driesprong met als onderwerp de gebrekkige prefab-woningen. Deze nieuwbouwwoningen hebben een lange lijst met gebreken: namelijk scheuren in de muren, schimmel in badkamers of wc’s, lekkages en sommige huizen hebben zelfs last van verzakkingen. De huurders, die maandelijks een forse huur betalen, zijn het zat en willen graag dat alle problemen opgelost worden. Het vertrouwen dat dit gaat lukken hebben ze echter niet.

Lees meer...