Kistje met emotionele waarde terug bij eigenaar

ERMELO - Een wandelaar vond donderdagmiddag een geldkistje In een bossage in Ermelo en meldde dat bij de politie. In het opengebroken kistje zaten nog een trouwboekje, bankafschriften en een heel oud schoolrapport.

Lees meer...

Waarschijnlijk zelfde dier als in Putten is gezien

ERMELO - Afgelopen dagen waren er verschillende meldingen dat er een wolf was gesignaleerd. Vanmorgen ontdekte Bram en Jenny Schouten de wolf bij de Arkemheense polder, richting Putten. Ze filmden de wolf om een uur of acht. Vanmiddag kwam de melding dat een wolf aan de Zeeweg in Ermelo was gezien.

Lees meer...

Woningeigenaren ontvangen warmtescan

ERMELO - In februari/maart ontvangen ruim 540 huizen in Ermelo West een gratis warmtescan van hun woning. Dit is een infraroodfoto die een beeld geeft van het warmteverlies van de woning. De foto geeft een indruk of de woning goed of minder goed is geïsoleerd. De gemeente Ermelo start met deze pilot om huiseigenaren en huurders te helpen met het energiezuiniger maken van hun woning.

Lees meer...

Oudheidkundige Vereniging geeft Ermelo cadeau

ERMELO – Wie jubileert, krijgt meestal cadeaus. De jarige Oudheidkundige Vereniging Ermeloo geeft echter een cadeau wég. Alle leden, en dat zijn er onderhand 1350, ontvingen vanmiddag de splinternieuwe uitgave Rond Ermel’s Kerk. Vanmiddag werd het eerste exemplaar uitgereikt in een volle Oude Kerk. 

Lees meer...

Infraroodcamera levert bewijs

ERMELO - Begin deze maand werd er al melding gemaakt van een dassenburcht op Landgoed Veldwijk, vlakbij de paardenwei. Toen bleef het bij enkele sporen, nu is de eerste bewoner met een infraroodcamera vastgelegd. Yvonne de Kroon heeft in het weiland een paardenopvang en zij signaleerde de dassenburcht als een van de eersten. De das zelf laat zich niet zo makkelijk zien. Daarom zijn het vaak de sporen die de eerste aanwijzingen geven.

Lees meer...

Leerlingen Julianaschool denken mee over duurzaam gemeentehuis

ERMELO - De gemeente Ermelo krijgt een duurzaam en energiezuinig gemeentehuis. Leerlingen van groep 7 van de Julianaschool denken mee over hoe de architect en projectontwikkelaar het beste aan de slag kunnen. Vanmorgen trokken ze als volleerde inspecteurs door het gemeentehuis en stelden ze kritische vragen aan ambtenaren die in het gemeentehuis aan het werk waren.

Lees meer...

'Ermelo geschikt voor permanente tentoonstelling grafheuvels'

ERMELO – Vrijdagmiddag openden de wethouders Jan Aalbers van Epe en Laurens Klappe van Ermelo onder grote belangstelling de tentoonstelling Graven naar Goodies in museum Het Pakhuis. Zij deden dit met het doorgeven van een klokbeker.

Lees meer...

Skaeve Huse tegen maatschappelijke onrust

ERMELO - Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op 13 februari jl. besloten om minimaal twee maatwerkwoningen te realiseren in Ermelo, zo mogelijk voor 1 juli 2018.
Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning op een rustige locatie voor mensen met meervoudige problematiek.

Lees meer...

Gemeente gaat door met Schoon Belonen

ERMELO – De gemeente Ermelo sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Ook is er besloten om door te gaan met het project Schoon Belonen. De gemeente Ermelo vindt het belangrijk om mee te werken aan een schoner en gezonder milieu. Beide initiatieven zijn zeer succesvol in de bestrijding van zwerfafval. Ze dragen bij aan een duurzaam, circulair model voor het beheer van grondstoffen.

Lees meer...

Samenwerkingsovereenkomst bindt 30 Veluwse partners 

ERMELO - Donderdag kwamen dertig Veluwse partners samen om officieel de Veluwse samenwerking te bekrachtigen. Met het tekenen van de Samenwerkingsovereenkomst Veluwe-op-1 is er een bestuur dat sturing geeft aan de Veluwse ambities: de VeluweAlliantie. Een unieke samenwerking met als uitgangspunt dat ondernemers, grondeigenaren, overheid en andere partijen op gelijkwaardige manier betrokken zijn.

Lees meer...