Minituintjes bij kerken door Guerilla Gardening

 ERMELO - In de nacht van Stille Zaterdag tot Paasochtend zijn zo’n tachtig jongeren onderweg geweest tussen ‘woestijn’ en ‘tuin’. ‘De vierde editie van de Ermelose Passion Challenge had als onderwerp: Kiemkracht’. De Passion Challlenge is een actieve en inspirerende Paaservaring voor jongeren van ca 14 t/m 25 jaar en is een initiatief van het jeugdwerk van diverse kerken in Ermelo.

Lees meer...

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers tijdens spits te mijden

ERMELO - Rijkswaterstaat voert van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur groot onderhoud uit op de A28. De bereikbaarheid staat gedurende deze periode mogelijk onder druk.

Lees meer...

Goed berijdbaar halfverhard fietspad

ERMELO - Afgelopen donderdag werd het fietspad Speulderveld feestelijk heropend. Met een fietstocht naar de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) nam onder andere wethouder Leo van der Velden het verbeterde fietspad officieel in gebruik. Samen met een aantal ruiters van de KNHS begeleidde wethouder Hans de Haan de fietsers te paard op het naastgelegen ruiterpad.

Lees meer...

Diva spreekt leerlingen aan

ERMELO - Dinsdag werden de eindexamenleerlingen van het vmbo van Christelijk College Groevenbeek getrakteerd op een voorstelling van de cabaretière Karin Bloemen. Het was een cadeautje van de docenten kunstvakken en Nederlands.

Lees meer...

College wil geluidsnorm voor zestien locaties

ERMELO – Het adviesbureau Geluidmeesters uit Groningen kan binnen twee maanden de gemeente voorzien van een akoestische onderbouwing voor het evenementenbeleid in Ermelo. De raad moet hier wel 39.000,- euro voor vrijgeven en dat lijkt voor een aantal commissieleden een struikelblok te zijn.

Lees meer...

Koningsspelen in sporthal en op sportveld

ERMELO – Leerlingen van de onderbouw van de Openbare Basisschool De Cantarel hebben gisteren tijdens de Koningsspelen een tekening gemaakt voor Koning Willem Alexander. Uiteraard wordt de tekening naar de Koning gestuurd, want als je jarig bent wil je graag post krijgen.

Lees meer...

BarberSociety reikt twaalf lintjes uit

ERMELO – De Ermelose barber, Nero de Boer, ontving afgelopen weekend een onderscheiding vanwege zijn inzet voor de daklozen in Lesbos. De Boer ontving het lintje, samen met elf anderen vanwege hun inzet voor de Barber Society.

Lees meer...

Speelplek voor kinderen met en zonder beperking

ERMELO - Vanmorgen is de nieuwe Speelnatuur van Natuurmonumenten op Oud Groevenbeek geopend. Met deze speelplek wil Natuurmonumenten álle kinderen, met of zonder beperking, de ruimte geven om samen spelenderwijs de natuur te ontdekken.

Lees meer...