Annika Doornbos door naar provinciale finale

ERMELO - Acht voorleeskampioenen streden op woensdagochtend 20 februari op Christelijk College Groevenbeek in Ermelo om een plaats in de regionale finale van Read2Me!, een voorleeswedstrijd voor brugklassers. Annika Doornbos, van Christelijk College Nassau-Veluwe uit Harderwijk was de grote winnaar.

Lees meer...

Tentoonstelling WOLF in Het Pakhuis perfect getimed 

ERMELO/ REGIO - Er heeft zich definitief een wolvin gevestigd op de Noord-Veluwe. Dit dier, dat de code GW998f meekreeg, heeft ook een mannetje in haar omgeving. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van uitwerpselen dat in opdracht van de provincie Gelderland is gedaan.

Lees meer...

Onderzoeksredactie RTL Nieuws analyseerde cijfers

ERMELO - Speulderbrink in Speuld is, volgens RTL Nieuws de beste school van Ermelo. De redactie van RTL Nieuws heeft de resultaten van de eindtoets van meer dan zesduizend basisscholen vergeleken. In Ermelo kwam daarbij de School met de Bijbel Speulderbrink als beste uit de bus.

Lees meer...

Verbreding van Julianalaan

ERMELO - Vanwege de toenemende verkeersproblematiek rond 't Weitje en de Julianalaan bij de Verbinding wil de gemeente Ermelo op deze locatie een aantal maatregelen nemen. De Julianalaan moet volgens wethouder Wouter Vogelsang verbreed worden en daarom moet een groot deel van de bomen worden gekapt.

Lees meer...

Instanties buitelen over elkaar heen om erfgoed te behouden

ERMELO – Tot voor kort wist bijna niemand wat de jachthut van Cartouche was, maar na een artikel van journalist Ton van Mourik in de Stentor buitelen instanties over elkaar heen om de hut in het Speulderbos te bewaren. De VVD Ermelo spreekt van een plek met grote cultuurhistorische waarde, erfgoed dat behouden moet blijven voor Ermelo.

Lees meer...

Verkiezingsprogramma in braille

ERMELO - CDA-raadsleden uit Ermelo en Harderwijk werden samen met kandidaat-statenlid Daisy Vliegenthart en lijsttrekker Gerhard Bos vanmorgen uitgedaagd om binnenkort een stemtest te doen bij de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo. Dit heeft niets te maken met stemmen voor de verkiezingen, maar met de geschiktheid van de stem voor het inlezen van boeken. De CBB heeft altijd vrijwilligers nodig. ,,Maar we zijn zeer kritisch,” vertelt een medewerkster tijdens de rondleiding in dit bijzondere bedrijf.

Lees meer...

Aanpak high impact crimes werpt vruchten af

ERMELO - Met een afname van 239 misdrijven in 2018 ten opzichte van 2017 laten de criminaliteitscijfers van de gemeenten Putten, Ermelo en Harderwijk samen een positieve lijn zien in 2018. Het politieteam Veluwe West waar de drie gemeenten onder vallen bracht deze cijfers recent naar voren.

Lees meer...

Proeverij de Ontmoeting wil duurzame stappen maken

ERMELO - Ondernemers uit Ermelo die hun energierekening willen verlagen zijn welkom op woensdagavond 6 maart bij een voorlichting over energiebesparing. De bedrijfsleider van Proeverij de Ontmoeting vertellen tijdens de ondernemersmeeting hoe het bedrijf er in slaagt om minder energie te gebruiken. Tijdens de avond vertelt adviseur Marian Blokker over energiescans waarbij de quick wins worden besproken die je in 5 jaar terugverdient.

Lees meer...

'De situatie in Ermelo is niet uniek'

ERMELO - Twee winkels in het wandelgebied van Ermelo sluiten op korte termijn de deuren, een derde maakt deel uit van een grote landelijke keten die surseance van betaling heeft aangevraagd. De schrik zit er goed in bij Ermelose winkeliers. De vraag is: wie keert het tij voordat de ziel uit het dorp is verdwenen?

Lees meer...

'Je ziet in gedichten hoe instellingen verweven zijn met Ermelo'

ERMELO - Volgende maand geeft de eerste Ermelose Dorpsdichter, Fiet van Beek, het stokje door. Wie haar opvolgt is nog niet bekend. Een onafhankelijke jury is op zoek naar iemand die deze rol de komende jaren wil vervullen. ,,Voor iemand die Ermelo goed kent, van taal houdt, zich verder wil ontwikkelen en graag met mensen omgaat, is dit een prachtige functie," vertelt Van Beek. ,,Ik vind het een eer dat ik de eerste Dorpsdichter van Ermelo mocht zijn.

Lees meer...