'Maatregel leidt tot onwerkbare situatie'  

ERMELO - De organisatoren, initiatiefnemers van Feest in Ermelo, lieten vanmorgen tijdens het evenementenoverleg op het gemeentehuis de decibellen stijgen. Tevens zijn ze een petitie gestart om tegengas te geven na de petitie van omwonenden die klagen over overlast. ,,Een petitie met een knipoog,” zegt Marco van Dijk, ,,om te laten zien wat de waarde is van een petitie en hoe makkelijk mensen in grote aantallen tekenen.” Binnen enkele uren werd de petitie van de Ermelose horeca door 1100 mensen onderschreven. ,,We vinden namelijk dat een petitie een vertekend beeld geeft aangezien het niet echt weergeeft wat er speelt in de gemeente."

Lees meer...

ANWB Lichtbrigade komt naar Ermelo

ERMELO - DVS’33 Ermelo doet op woensdag 24 oktober mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om met elkaar het fietsverkeer veiliger te maken Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, vooral als ze fietsen zonder goede verlichting.

Lees meer...

Lage grondwaterstand zorgelijk

ERMELO – Vraag het de geboren Ermeloërs en weinigen kunnen zich een Plas van Beek herinneren met zo weinig water. De lage waterstand komt niet door ingrijpen van buitenaf, maar door de lage grondwaterstand. Regelmatig wordt de Plas door de brandweer bijgevuld, maar even zo snel ‘loopt’ het weer leeg.

Lees meer...

Bewoners maken Wijkplan 2025

ERMELO - De wijkvereniging Ermelo West timmert flink aan de weg. Samen met de bewoners van Ermelo West (De Maat en de Vogelbuurt) wil men een wijk te maken die er goed verzorgd uitziet, waar het veilig wonen is, waar bewoners aandacht voor elkaar hebben en waar iedereen mee kan doen.

Lees meer...

 Poppen en robotkatten brengen rust in de huiskamer 

ERMELO - Het is letterlijk een ‘babyboom’ in de huiskamers van de Zorggroep Noordwest Veluwe. Zaterdagmorgen werden bewoners van De IJsvogel verblijd met een tweetal poppenkinderen. Inmiddels hebben ruim 30 babypoppen de weg naar de dementerende ouderen gevonden. Op 5 november zal burgemeester André Baars de laatste pop overhandigen in Arcade.

Lees meer...

120 inschrijvingen voor 31 appartementen

ERMELO - De verkoop van nieuwbouwproject De Wegwijzer, verschillende gebouwen met luxe appartemente, is voortvarend van start gegaan. Voor de 31 beschikbare koopappartementen waren maar liefst 120 inschrijvingen. Inmiddels zijn alle koopappartementen toegewezen. Volgens planning start de bouw van het project in het tweede kwartaal van 2019.

Lees meer...

Hans de Haan onthult beleefelementen

ERMELO - De geschiedenis van het Romeinse marskamp kwam woensdagmiddag even tot leven toen wethouder Hans de Haan het informatiebord en de beleefevenementen op de hei onthulde. Vlakbij het informatiebord staat een trappaal die letterlijk een verhaal vertelt over de plek waarop je je bevindt.

Lees meer...

Korven voor blad gemeentelijke bomen

ERMELO - De herfst is weer begonnen en dat betekent veel herfstblad in tuinen en op de weg. Ook bomen die door de gemeente worden onderhouden, verliezen hun blad in de tuin of voor de deur. Daarom plaatst de gemeente in de herfst bladkorven op verschillende locaties. Eind van deze week staan ze er weer. Vijfentwintig bladkorven blijven staan tot half december.

Lees meer...