Nieuwe noodverordening verbiedt gebruik gemeenschappelijk sanitair

ERMELO - Veel eigenaren van campings en recreatieparken zouden dit weekend hun recreatieseizoen openen, maar vanwege het coronavirus is dat voor de meesten niet mogelijk. De veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft namelijk donderdagavond in een nieuwe noodverordening vastgesteld dat het gebruik van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen verboden is. Het gaat erom dat op dit soort locaties de anderhalve meter regel moeilijk is na te leven.

Lees meer...

Maximale inzet met minimale inkomsten

ERMELO/ REGIO - Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat het kabinet noodlijdende lokale en regionale kranten gaat ondersteunen. Zij hopen dat minister Arie Slob met een financiële regeling komt nu advertentie-inkomsten teruglopen. Overigens worden ook de lokale omroepen enorm geraakt door de crisis. Het verslaan van alle ontwikkelingen die te maken hebben met corona vereist maximale inzet, terwijl de inkomsten vrijwel tot nul zijn gereduceerd.

Lees meer...

Maak foto's #kleurrijkermelo

ERMELO - Er zit weer kleur in het hart van Ermelo. De buitenkant van het, al geruime tijd, leegstaande pand op Enk 1 is geheel beschilderd met vrolijke afbeeldingen. ,,We wilden de straat een beetje opvrolijken,” zegt Jolanda Schuur, eigenaar van Joviaal. Vanmorgen voegde ze nog een beer toe aan de muurschildering in verband met de ‘Berenjacht’ . ,,Hoe leuk is dat!”

Lees meer...

Bezoekers hielden zich niet aan 'social distance'

ERMELO – Zaterdagmiddag heeft burgemeester André Baars Strand Horst moeten sluiten. Het bleek dat bezoekers zich niet hielden aan de maatregel van minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Daarom is het strand tot nadere berichtgeving afgesloten. Ook is het verboden om hier te surfen of te kiten. Er zijn hiervoor borden geplaatst. 

Lees meer...

'Trompetsignaal is second best'

ERMELO/ REGIO – Trompettist, muziekdocent en dirigent Harmen Klaver roept trompettisten via Facebook op om op 4 mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te spelen. De Ermelose trompettisten Hilda Versluis en Daan van der Veen, muzikanten van Crescendo, doen hier graag aan mee.

Lees meer...

Van Leeuwen hoopte op ultieme scenario

ERMELO - Tot 1 juni zijn evenementen verboden. Daarna, op zaterdag 20 juni staat Fête de la Musique op de agenda. ,,Hoe mooi zou het zijn dat we dan ‘vrij van corona’ de muziek door de straten kunnen blazen en dat de horeca weer vol stroomt,” vertelt Dick van Leeuwen. Het was het ultieme scenario, een stille droom die nu als een zeepbel uiteen spat. Ook Fête de la Musique gaat dit jaar niet door.

Lees meer...

Ouderen verrast met priveconcert

ERMELO - Zangeres Jazzy, in het dagelijks leven Jessica Witkamp, verzorgde vanmorgen een muzikaal optreden op niveau voor het verzorgingshuis Arcade en de Herbergier. Nu de bewoners de deur niet meer uit kunnen en bezoek niet meer naar binnen kan, was een verzetje zeer welkom. Medewerker van de Zorggroep Noordwest Veluwe Marleen Vijfhuizen was ontzettend blij met het aanbod van de zangeres en het beschikbaar stellen van de hoogwerker door AIC en Dekker Verhuur.

Lees meer...

Gelderland eerste provincie die termijn verlengt

ERMELO/ REGIO - De provincie Gelderland heeft besloten de subsidies die zijn verleend voor het organiseren van een evenement rond de herdenking en viering van 75 jaarvrijheid te handhaven. Organisatoren krijgen nu de mogelijkheid hun evenementen te verschuiven naar het voorjaar 2021.De subsidieperiode is verlengd tot 31 mei volgend jaar. Ook de Ermelose Oranjevereniging kan nu kijken of Free Ermelo gehouden kan worden rond 18 april 2021.

Lees meer...

'We hopen op een topzomer'

ERMELO - De strenge maatregelen vanwege het coronavirus hebben verregaande gevolgen voor vakantieparken en campings op de Veluwe. Hoewel er geen verbod is om open te gaan, is de start van het seizoen allerminst aantrekkelijk. Parkfaciliteiten moeten gesloten blijven en evenementen in de omgeving zijn geannuleerd. En welke verordeningen komen nog?

Lees meer...