Bijna duizend deelnemers doen mee aan eerste dorpsquiz

ERMELO – De deelnemers hebben er lang op moeten wachten, maar vrijdagavond was het zover. De Kwist Ermelo ging van start met bijna duizend deelnemers. Voor de organisatie was het ook een feestelijk moment. Het team van vereniging Pauwer had in 2019 al vragen en opdrachten bedacht, niet wetende dat corona roet in het eten zou gooien. ,,Eindelijk kunnen we de boeken uitdelen,” aldus Bert Onderweegs, een van de organisatoren.

Lees meer...

Politiek verslaggever is luis in de pels 

ERMELO - De Ermelose journalist Gerard Beverdam (45) kreeg woensdagavond de Anne Vondelingprijs uitgereikt door de Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn. Deze nationale prijs voor de politieke journalistiek ontving Beverdam voor zijn analyses waarmee hij in duidelijke taal en zonder vooringenomenheid kwesties die in Den Haag en in het land spelen weet te duiden. Gerard Beverdam is politiek verslaggever van het Nederlands Dagblad.

Lees meer...

Nieuw licht op historisch kleur- en materiaalgebruik 

ERMELO – Kasteel Staverden staat aan de vooravond van een grote verbouwing en restauratie. Recentelijk zijn nieuwe foto’s beschikbaar gekomen, die weer nieuw licht werpen op het historisch kleur- en materiaalgebruik in het interieur. Interessant is dat op de recent gevonden foto’s het originele behang te zien is. Het behang dat er nu op zit blijkt dus niet origineel, maar is in de loop van de tijd als wandafwerking aangebracht.

Lees meer...

Boeren gesteund door stem van de burgers 

ERMELO - Vanmorgen hebben een aantal boeren de Nederlandse vlaggen aan de Telgterweg weer op de correcte manier opgehangen. Dit mede als dank naar de burgers die hen de afgelopen periode hebben gesteund en dit deze week hebben getoond in het stemhokje. ,,Dat gaat natuurlijk veel verder dan alleen het stikstofbeleid,” vertelt Henk Jan Staal. ,,Het heeft ons echt goed gedaan dat de kiezer zijn stem heeft laten horen en massaal heeft gekozen voor de BoerBurgerBeweging.”

Lees meer...

Lang gekoesterde wens van jongeren

ERMELO - Afgelopen weekend organiseerde het Oranje Fonds wederom de grootste landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Op deze manier staat vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en besluiten duizenden mensen een dag vrijwilligerswerk te doen. Op verschillende locaties werden de handen weer flink uit de mouwen gestoken. Zo ook bij 's Heeren Loo Groot Emaus.

Lees meer...

500 lindebomen de grond in 

ERMELO – Vorstelijk was woensdagmorgen de Nationale Boomfeestdag. De temperatuur was namelijk onder het vriespunt, maar het zonnetje zorgde ervoor dat de stemming opperbest was. Vijfhonderd winterlinden werden door meer dan honderd leerlingen (groep 6) van verschillende basisscholen geplant.

Lees meer...

Lokale vertegenwoordigers

ERMELO - Vandaag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De stembureaus sluiten om 21.00 uur. Per stembureau worden dan de stemmen op lijstniveau geteld. De voorlopige uitslagen worden vanavond al bekend gemaakt. De uitslag van de verkiezing van het waterschap wordt op donderdag 16 maart om 16.00 uur door het waterschap Vallei en Veluwe bekend gemaakt.

Lees meer...

Kinderen leren over consuminderen en recyclen

ERMELO - Deze week gaat de Textiel Race van start. Kapotte spijkerbroeken, oude hoeslakens of handdoeken en te kleine truien kunnen worden ingeleverd. De Textiel Race is een wedstrijd tussen tien scholen om zoveel mogelijk oud textiel op te halen. In Ermelo gaan de leerlingen van de Bernhardschool vier weken lang de strijd aan tegen textielafval.

Lees meer...