College teleurgesteld over antwoorden Defensie

ERMELO - Defensie heeft meer ruimte nodig en onderzoekt verschillende locaties. De komende jaren moeten er kazernes, munitiedepots en vliegvelden bijkomen. Het ministerie heeft voorkeurslocaties aangewezen. Hoewel er brede erkenning is voor de noodzaak van een sterker defensieapparaat, zijn er ook zorgen over mogelijke overlast.

Lees meer...

'Invasie Romeinse soldaten moet enorme impact gehad hebben'

ERMELO – ,,Putten is het Bomendorp, Nunspeet het Kunstenaarsdorp en Ermelo het Romeinendorp,” stelt wethouder Arap John Tigchelaar tijdens de onthulling van de cortenstalen Romein bij de schaapskooi. Inmiddels zijn er vijf silhouetten van de soldaten geplaatst, het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente en museum Het Pakhuis.

Lees meer...

Reeuwijk gaat dromen najagen in Frankrijk

ERMELO – Museumdirecteur Patrick Reeuwijk ruilt het museumleven van Het Pakhuis in om te emigreren naar Frankrijk. ,,Het was een sluimerende droom die we nu invulling kunnen gaan geven,” aldus Reeuwijk. De vertrekkende directeur geeft het stokje door aan Natalie Overkamp, die sinds 2011 bij het museum werkzaam is. De aankondiging van het vroegtijdige vertrek van Reeuwijk kwam geheel onverwachts. ,,Ik heb bijna twee jaar hier gewerkt en met heel veel plezier en was helemaal niet van plan om nu al weg te gaan. Maar, soms gebeuren er dingen waar je van te voren geen rekening mee houdt.’’

Lees meer...

Nieuwe chauffeurs nodig

ERMELO - Voor de Buurtbus tussen Ermelo, Horst en Garderen is de Buurtbusvereniging Ermelo op zoek naar nieuwe chauffeurs. Als vrijwilliger rij je twee tot drie uur, per veertien dagen, volgens een vaste dienstregeling met een negen-personenbus. Op zon- en feestdagen wordt er niet gereden. De chauffeurs dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B(E).

Lees meer...

Van luisterliedjes tot covers van Rolling Stones

ERMELO - Afgelopen zondag vond de eerste Ermelose editie van Gluren bij de Buren plaats. In tuinen, op pleinen en verspreid door het dorp traden muzikanten, poëten en theatergezelschappen op. Terwijl mensen in de Buurtkamer genoten van de Rolling Stones coverband Black Limousine, speelde even verderop Serendipity. De zangeressen Loesje en Evelyn brachten luisterliedjes ten gehore.

Lees meer...

STAP vraagt burgemeester om geen vergunning meer te verlenen

ERMELO – STAP, het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid heeft vragen gesteld aan de Ermelose burgemeester Hans van Daalen over het evenement Veluwse Bokkentocht. Volgens directeur Wim van Dalen is alcoholgebruik in combinatie met deelname aan het verkeer volgens de wet verboden.

Lees meer...

Burgemeester brengt een bezoek en bloemen

ERMELO – Vanmorgen bracht burgemeester Hans van Daalen een bezoek aan het echtpaar Rein en Adrie van den Bosch-Rietveld in de Croonenburgh. Het was een bezoek ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk. Het appartement van het echtpaar was niet te missen: een enorme bloemenboog met 60 erop, omringde de voordeur.

Lees meer...

'Lokaal waar het kan, regionaal waar nodig'

ERMELO - In 2015 is de jeugdzorg overgedragen aan de gemeenten. Het idee was dat gezinnen sneller de juiste zorg konden krijgen door gebruik te maken van het eigen netwerk en lokale voorzieningen. Een ander doel was om kosten te besparen door te voorkomen dat kinderen intensieve specialistische hulp nodig hebben. Het vroegtijdig signaleren van beginnende problemen evenals het hebben van een effectief aanbod van lichte zorg voor de meest voorkomende opvoed- en opgroeiproblemen kunnen hieraan bijdragen. ,,Lokaal waar kan, regionaal waar nodig,” legt wethouder Sarath Hamstra uit. Daarnaast is er nog de specialistische jeugdzorg voor de kleine groep meest kwetsbare kinderen. 

Lees meer...