Museum Het Pakhuis opent spectaculaire tentoonstelling

ERMELO - De wolf is terug in Ermelo, wellicht in de vrije natuur, maar zeker in museum Het Pakhuis met de nieuwe tentoonstelling WOLF. ,,Dat is heel spectaculair,” zegt museumdirecteur Germa Greving. Vier opgezette wolven zullen er te zien zijn. ,,Omdat wolven beschermd én populair zijn, bleek dat lastiger dan gedacht.”

Lees meer...

Staverdense V&D op erfgoedlijst monumentale interieurs

ERMELO – Het voormalige winkeltje van Van Wilgenburg in boerderij Kerkzicht op Landgoed Staverden is recent geplaatst op de erfgoedlijst van Monumentale Interieurs van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hiermee wordt dit authentieke winkeltje voor de toekomst bewaard.

Lees meer...

'We hebben haast'

ERMELO - Vanmiddag heeft gedeputeerde Josan Meijers van de provincie Gelderland samen met wethouder Laurens Klappe en directeur-bestuurder Moniek van Balen van Uwoon symbolisch een vloerplaat geplaatst op de bouwlocatie De Driesprong. Hier worden in korte tijd vierentwintig sociale huurwoningen gebouwd. 

Met dit woonproject slaan provincie, gemeente en woningcorporatie twee vliegen in één klap. Het terrein wordt opgeknapt en de druk op de woningmarkt verlicht, vooral door de bouw van de sociale huurwoningen.

Lees meer...

‘Maatschappelijke onrust is pas duur’

ERMELO – Het college wil niet een tweede keer ‘bakzeil’ halen bij het realiseren van Maatwerkwoningen in haar gemeente. Daarom is besloten eerst een aantal onderzoeken te doen en de criteria opnieuw vast te laten stellen voordat een definitief besluit wordt genomen over een nieuwe locatie.

Lees meer...

'We draaien 100% op vrijwilligers' 

ERMELO - Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag staan de spotlights op de Ermelose Kringloopwinkel, een organisatie die draait op zo’n 140 vrijwilligers. ,,Een interview is niks voor mij,” zegt een bescheiden Berend Boom. Hij is beheerder van de Kringloopwinkel en maakt zich onder anderen druk om personeelszaken. ,,Ik beweeg me liever op de achtergrond.”

Lees meer...

Hongerige egels kunnen niet in winterslaap

ERMELO - De droogte van afgelopen zomerheeft grote consequenties voor de egels in Nederland. Door de enorme droogte zijn wormen en insecten nog dieper de grond in gekropen waardoor er een gebrek aan voedsel is ontstaan. ,,De egels zijn te mager en hebben snel extra eten nodig," vertelde Jenny Kleve, directeur van de Egelbescherming Nederland, eerder deze week. Dat is ook merkbaar in de Ermelose egelopvang. 

Lees meer...

Lokale ondernemers zetten mensen in het zonnetje

ERMELO - Lokale ondernemers willen Ermeloërs op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Larissa en Wouter van der Haar, eigenaren van de Ermelosche Frietzaak hebben het initiaitef genomen om op donderdag 27 december een driegangen diner te organiseren en hebben de hulp ingeroepen van collega ondernemers. Welke bijzondere mensen verdienen dit diner?

Lees meer...