Raadsleden niet geïnformeerd over uitstel

ERMELO - De realisatie van de plannen op Strand Horst lijken weg te dobberen op het water. Na jaren van plannen maken en positieve geluiden schuift dit college de stukken ver vooruit. En dat terwijl ze juist aanstaande dinsdag behandeld zouden worden bij de Raad van State. Uitstel of afstel?

Lees meer...

Acht Ermeloërs wachten op versierselen

ERMELO/ REGIO - De koninklijke onderscheidingen die koning Willem-Alexander tijdens de jaarlijkse Lintjesregen heeft toegekend, worden op vrijdag 3 juli alsnog uitgereikt. Dat meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden. De gedecoreerden zijn op 24 april al wel op de hoogte gesteld, maar de uitreiking kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan.

Lees meer...

Bewoners hebben 'schrik in de benen'

ERMELO - Ruim een week na de brand bij Tomassen Duck-To zijn er nog veel vragen. Een man uit Brabant heeft zich gemeld vanwege zijn betrokkenheid, maar of dit degene is die de brand heeft aangestoken, is nog niet duidelijk. Omwonenden maken zich zorgen over hun veiligheid. Toch ziet de gemeente Ermelo geen noodzaak om extra veiligheid te realiseren.

Lees meer...

Gelderse musea kiezen voor gezamenlijke signs

ERMELO – ,,Wat is het fijn om weer mensen te kunnen ontvangen," zegt Germa Greving, directeur van Museum Het Pakhuis. ,,Om dat bezoek goed te kunnen regelen, heeft het museum de samenwerking gezocht met vijf andere kleine musea. Het Ermelose Reclame en Signcenter Calumma heeft deze Gelderse musea voorzien van corona-communicatiemateriaal." 

Lees meer...

Duurzame investeringen

ERMELO/ REGIO - De zomervakantie staat voor de deur en dan kan het enorm druk zijn, zeker met kinderen kan het een gezellige boel zijn. Hoewel dit natuurlijk meer voor- dan nadelen heeft kan het wel zorgen voor extra kosten. Vaak stijgen de kosten voor gas, water en licht aanzienlijk. Mocht het een koudere zomer worden, dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Maar hoe kan er thuis bespaard worden?

Lees meer...

Zorghelden mogen even ontspannen

ERMELO – Fundustry Events, vooral gericht op bedrijfsuitjes, vriendenuitjes en vrijgezellenfeesten, laat zorghelden ontspannen met zorgeloos teamuitje dat gratis wordt aangeboden op evenementenlocatie Strand Horst. Fundustry roept zorginstellingen, zorghelden en zorgteams op om zich aan te melden voor deze mogelijkheid tot ontspanning. Met deze actie hoopt Fundustry niet alleen zorghelden uit de ziekenhuizen te bereiken, maar ook de helden uit o.a. de gehandicaptenzorg, dagbesteding en diverse woongroepen.

Lees meer...

Leerlingen weer volledig naar school

ERMELO - Leerlingen van de Beatrixschool kunnen vanaf nu ook buitenles krijgen aan gloednieuwe leertafels. De ouderraad van de Beatrixschool heeft drie extra grote leertafels op het grasveld van de Beatrixschool laten plaatsen. Angela Goedhart (OR): ,,Wij willen het juist deze laatste weken voor de vakantie, voor de juffen, meesters en kinderen zo aangenaam mogelijk maken op school."

Lees meer...

'Vreemd moment om middelbare school af te sluiten'

ERMELO - Vandaag mag de vlag uit! Scholieren vieren dat ze geslaagd zijn voor hun eindexamens. Normaal gebeurt dit nadat de resultaten van het centraal examen binnen zijn, maar vanwege COVID-19 veranderde dit schooljaar en is het vandaag de nationale 'slaagdag'. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft deze dag georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lees meer...

Rupsen veroorzaken flinke overlast

ERMELO - Na de extreem warme en droge zomer van vorig jaar met heel veel processierupsen, verwacht het Kennisplatform Eikenprocessierups dit jaar opnieuw flinke overlast. De rups zit in eikenbomen en zorgt van mei tot en met augustus voor (gezondheids)klachten bij inwoners. De gemeente Ermelo bestrijdt de rups op plekken waar veel mensen komen. ,,In het bos en op de heide bestrijden we de rups niet," aldus de gemeente.

Lees meer...

Aanbieden papier aangepast in verband met coronamaatregelen

ERMELO - Vanaf zaterdag 6 juni staan op de gebruikelijke plekken in Ermelo weer papiercontainers. De Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo start weer met deze manier van oud papier inzamelen. Daarmee verdwijnen ook de tijdelijke papiercontainers aan de Oude Telgterweg.

Lees meer...