Symposium over de kracht van Ermelo

ERMELO – ,,De Ermelose samenleving is niet maakbaar,” zegt wethouder Sarath Hamstra. Toch staat de gemeente voor een grote uitdaging. ,,Aanleiding is dat we tegen de grenzen van de zorg aan lopen in verband met personeelstekorten en financiële uitdagingen.” Hamstra wil het hebben over Positieve Gezondheid, iets dat verder gaat dan de absentie van ziekte. ,,Het gaat over welbevinden en zingeving.”

Lees meer...

'Plannen zijn te volumineus'

ERMELO – Er liggen nieuwbouwplannen voor de Fokko Kortlanglaan/ Horsterweg/ Dr. Schreuderlaan. Waar er bij aanvang plannen lagen voor de realisatie van 54 appartementen, wordt er nu gesproken over 19 woningen. Toch worden de projectontwikkelaar en de buurtbewoners het nog niet eens. ,,We zitten heel dicht bij elkaar,” zegt Hans Wolfrat namens de buurt. Het loopt spaak op het participatieproces.

Lees meer...

Warmtepompen voor Groene Kerk

ERMELO - Sinds kort verwarmen twee luchtwarmtepompen de Zendingskerk in Ermelo. Al langer zorgt een kleine boiler voor het warme water en beschikt de kerk over een elektrische kookplaat. Daarmee is de kerk geheel van het gas af en doet daarmee het predicaat van Groene Kerk eer aan.

Lees meer...

Wolterra klaar voor volgende stap

ERMELO – De Ermelose Dirk Jan van Dalfsen veroverde met Wolterra donderdag een podiumplaats tijdens de Jan Terlouw Innovatieprijs. Hij ging met de derde prijs naar huis. Bondus won met hun innovatie lab-on-a-chip de hoofdprijs. Tijdens het event The Future of Us – Breaking Down Barriers werden de winnaars bekend gemaakt.

Lees meer...

Aanstaande zaterdag NVM Open Huizen Dag

ERMELO/ REGIO – De woningmarkt trekt weer aan. Dat meldt de Hypotheekshop. De huizenprijzen zitten opnieuw in de lift. Dit ondanks een stijgende hypotheekrente. Het gaat om een toename van de huizenprijzen met 3 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar. In veel regio's van Nederland is het ook weer gebruikelijker om boven de vraagprijs te bieden of zelfs zonder ontbindende voorwaarden te kopen. Aanstaande zaterdag is de NVM Open Huizen Dag van 11.00 tot 15.00 uur.

Lees meer...

Groenere toekomst

ERMELO - In de Week van Duurzaamheid, die plaatsvindt van 7 tot en met 14 oktober, staat regio Noord Veluwe in het teken van een groenere toekomst. Gedurende deze speciale week gaat de regio extra aandacht besteden aan duurzaamheid met diverse initiatieven en activiteiten. Dit biedt inwoners de kans om meer te leren over dit belangrijke thema. De activiteiten zijn gericht op het creëren van bewustwording voor een milieuvriendelijke leefomgeving.

Lees meer...

Organisatie druk met alle voorbereidingen

ERMELO - De inschrijving voor de tweede Kwist is vandaag van start te gaan. Honderden mensen speelden in maart mee aan deze enerverende dorpsquiz. Nu maakt iedereen zich op voor het vervolg. De organisatie is druk met het bedenken van vragen en opdrachten. ,,Nog spannender en moeilijker," zegt Bert Onderweegs, een van de initiatiefnemers. ,,De lat ligt hoog!" 

Lees meer...

Wie doet er mee?

ERMELO - Wie speelt als eerste het museum-escapespel in Museum Het Pakhuis? Ontrafel het archeologische raadsel en reserveer nu alvast kaarten! Het Pakhuis wil vanaf volgend jaar een nieuwe functie toevoegen aan de organisatie, een escapespel voor groepen. Hiermee wil de organisatie op een andere manier haar museumschatten inzetten en toegankelijk maken voor een breder publiek.

Lees meer...

DNA Almeerder op inbrekersgereedschap 

ERMELO - Op 26 oktober 2022, vroeg in de morgen, vond er een inbraak plaats in juwelierszaak Van Dam in de Stationsstraat in Ermelo. De dader(s) liet(en) een ravage achter en de schade was enorm. Een 28-jarige man uit Almere werd hiervoor opgepakt, maar de rechter besloot deze week dat er onvoldoende bewijs was om hem te veroordelen.

Lees meer...

Wethouder wil voorsorteren op klimaatverandering

ERMELO – Wie parkeert op de Markt, ziet gelijk de grote hoogteverschillen en de ongelijkheid in bestrating onder anderen veroorzaakt door boomwortelopdruk. De bomen drukken het straatwerk kapot. Herinrichting van deze parkeerplaats is dan ook meer dan noodzakelijk.

Lees meer...