Museum en Groevenbeek versterken elkaar 

ERMELO - Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek duiken deze week letterlijk in de wereld van de Romeinen. Niet met hypermoderne games, maar aan de hand van workshops. Jan Vosselman en Maud Onderweegs organiseren vanuit museum Het Pakhuis deze interactieve lessen. De leerlingen ‘neuzen’ letterlijk in de geschiedenis en ontdekken hoe de Romeinse soldaten uiteindelijk in Ermelo terechtkwamen.

Lees meer...

Een mix aan woningen in een evenwichtig plan

ERMELO - Het bestemmingsplan van het toekomstige Oranjepark is vanavond unaniem door de raad vastgesteld. De Zorggroep Noordwest -Veluwe gaat hiermee een volgende fase van nieuwbouw in. De organisatie heeft hierbij niet alleen gedacht aan het bouwen, maar vooral aan het sociale verband. Dat stelt ook raadslid Cor Louwerse van het CDA, die allereerst complimenten maakte naar de initiatiefnemers. ,,Iedereen doet er toe, echt Ermelo’s dus,” aldus Louwerse. Toch werden er door het CDA, Progressief Ermelo, ChristenUnie, SGP en BurgerBelangen Ermelo een motie en een amendement ingediend.

Lees meer...

ERMELO - Buurtvereniging Horst en Telgt heeft in 2017 de Werkgroep Duurzame Energie opgezet met als doel om mee te denken over grootschalige opwek van groene energie in het buitengebied. De Werkgroep is aan de slag gegaan om een project te realiseren waarbij de lusten en de lasten eerlijk verdeeld worden. Op dinsdag 3 maart is er een informatiebijeenkomst.

Lees meer...

Aanschaf schommel mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds

ERMELO - ,,Er zijn al heel wat feestjes geweest," meldde schooldirecteur van de Prins Willem Alexanderschool, Christie van Seventer vanmorgen. ,,Maar nu is ook het schoolplein klaar." Het schoolplein, dat een stoer en groen imago heeft gekregen is er niet alleen voor de leerlingen, buiten de schooltijden kan ook de buurt er gebruik van maken.

Lees meer...

Nieuw verkeersbesluit voor meer veiligheid fietsers

ERMELO – De fietssuggestiestroken op de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg in Leuvenum, die afgelopen zomer aangebracht zijn, lijken een positief effect te hebben. Uit metingen is gebleken dat er minder hard wordt gereden. Om de verkeersveiligheid voor de fietsers verder te verbeteren, kunnen de huidige suggestiestroken op het grootste deel van de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg omgevormd worden tot fietsstroken.

Lees meer...

Aantal surveillanceritten omlaag

ERMELO – Vanmorgen tekenden beveiligingsbedrijf Securitas, de gemeente Ermelo en de Stichting Collectieve Bedrijventerreinen Ermelo (SCBE) samen met het politieteam Veluwe West een convenant Cameratoezicht. Deze ondertekening vormt de aftrap van de collectieve aanleg van camerabeveiliging op de bedrijventerreinen Veldzicht en Kerkdennen.

Lees meer...

'Het lijkt wel een ark'

ERMELO - Rond kerst wil schooldirecteur Jozias de Koeijer geen kruiwagen meer zien op het schoolterrein aan de Zeeweg in Ermelo. ,,Althans, alleen nog bij de kleuters,’ lacht de directeur. Zoals het er nu voorstaat is het nieuwe schoolgebouw voor de zomervakantie klaar. Daarna moet het huidige gebouw, dat dateert uit 1972, gesloopt en kan het buitenterrein worden ingericht.

Lees meer...

Ermeloërs voelen zich in de steek gelaten

ERMELO - De overheid heeft groen licht gegeven voor de aanleg van 5G-zendmasten in Nederland. Gemeenten worden geacht om mee te werken aan de realisatie van antenne-installaties voor supersnel internet. Toch zijn er nog veel vragen over de veiligheid van de UMTS masten. Ongeveer 700 mensen in Ermelo hebben nu al ‘last’ van de straling. Dat is een schatting van Bert Brandenburg, woonachtig in de Vijverhof in Ermelo.

Lees meer...

Schadebedrag nog altijd niet vastgesteld

ERMELO - Twee succesvol doorlopen procedures bij de rechter hebben de Ermelose Casper Meijbaum niets gebracht. Nog altijd leeft de voormalig horeca-ondernemer in grote onzekerheid. De Raad van State stelde Meijbaum, in het proces tegen de burgemeester van Ermelo, in het gelijk. ,,De aansprakelijkheid van de gemeente Ermelo is daarmee een gegeven,” zo stelt advocaat Paul van Oss. ,,Dat heeft de advocaat van de gemeente inmiddels ook erkend. Van die zijde wordt echter gesteld, dat het faillissement (Bar Twinns red.) en de daardoor ontstane schuldposities niet het gevolg zijn van de onrechtmatige beslissingen van de zijde van de burgemeester."

Lees meer...