Onduidelijk of hittegolfrecord wordt verbroken

ERMELO – ‘Momenteel bevinden we ons in de 29e officiële landelijke hittegolf die is gemeten sinds 1901’, vertelt Weerman Jaap de Vries. De Vries is, evenals al z’n weercollega’s lyrisch over deze weertypes. De Vries kan nu nog niet aangeven of we het hittegolfrecord gaan verbreken, maar de kaarten zijn wel gunstig.

Lees meer...

Springplank naar kansrijke beroepen

ERMELO/ REGIO - De corona-crisis raakt ondernemers, werknemers, maar ook flexwerkers en zzp’ers. De overheid heeft daarom geld beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies en voor omscholing. Iedereen die dat nodig heeft, kan gratis gebruik maken van het programma NL Leert Door.

Lees meer...

Mannen goed herkenbaar op camerabeelden

ERMELO - Zaterdag, bet na middernacht hebben twee jongemannen de 'streetart sticker' van Juwelier Van Dam vernield. Wat begon als een ludieke actie, is binnen luttele minuten kapot gemaakt. ,,Niet alleen voor ons als ondernemers is dat een strop, ook het feit dat we in deze lastige coronatijd iets leuks wilden doen voor het winkelend publiek is nu abrupt ten einde," zegt Herman Oudshoorn, eigenaar van de juwelierszaak.

Lees meer...

Gemeente deelt alleen waarschuwingen uit

ERMELO – Nu de Veluwe druk bezocht wordt door toeristen en de temperaturen hoog oplopen, kunnen locaties als Strand Horst maar ook terrassen vol raken. Toch houdt men zich voldoende aan de coronamaatregelen. Er zijn de afgelopen periode in Ermelo geen boetes geschreven. Wel zijn er enkele waarschuwingen uitgedeeld.

Lees meer...

Door COVID-19 niet naar Zuid-Europa

ERMELO – Van 17 augustus tot/met 4 september oefenen helikopters van de Koninklijke Luchtmacht op het Beekhuizerzand en zullen daarbij ook over Ermelo en omgeving vliegen. Tijdens deze oefening trainen Chinook- en Cougar transporthelikopters de zogenaamde Brown-outlandingen.

Lees meer...

Reuvers start petitie om bijzondere speelplek te behouden

ERMELO - Nienke Reuvers moet er niet aan denken dat ze haar kinderen Fiene (4) en Ime (2) straks moet uitleggen dat de geiten, de kippen en Donald de eend er niet meer zijn. De dieren op de kinderboerderij van Veldwijk zullen over een poosje plaats moeten maken voor nieuwbouwwoningen. Reuvers start daarom een petitie om een dergelijke locatie op landgoed Veldwijk te behouden.

Lees meer...

Roofman treedt op in Paradiso

ERMELO - Hoewel optredens nog wat lastig te realiseren zijn, is deze zomer een interessante periode om met een gloednieuwe band op pad te gaan. Roofman waagt zich er toch aan, en na shows bij De Nijverheid (Utrecht), Kallumaan (Kraggenburg) en Effenaar 't Wasven (Eindhoven) is er nu een video voor Love Is Harder Than Life. Dinsdag 4 augustus staat de band in Paradiso.

Lees meer...

Dierenartsen roepen op tot vaccinatie

ERMELO - In de omgeving van Ermelo en Harderwijk is kattenziekte gesignaleerd. Sterkliniek Dierenartsen roepen op niet ingeënte katten te laten vaccineren. Kattenziekte is het meest dodelijke virus bij de kat en heeft een snel en veelal dodelijk verloop bij niet gevaccineerde katten.

Lees meer...