'Mensen willen herinneringen maken' 

ERMELO - Volle zalen, een bomvol Pakjeshuis. Zaterdag was er groot applaus voor de acteurs van Theatergroep Spiegel. Kinderen, ouders en grootouders genoten van de magie rond Sinterklaas. En dat gaat in het Pakjeshuis nog een paar dagen door. Vanmiddag is er een Pietenlunch met pannenkoeken vanaf 12.30 uur. Vanaf 14.00 uur komen kinderen en Pieten in actie met Sportbedrijf Interactie. Ook de brandweer rukt vanmiddag uit.

Lees meer...

Interim-burgemeester zwaait af met een boodschap 

ERMELO - Het is op de dag af exact twee jaar geleden dat Dorine Burmanje werd geïnstalleerd als burgemeester van Ermelo. Nu zwaait ze af. Donderdag neemt Hans van Daalen het stokje over. Burmanje kijkt terug op twee roerige jaren. Een periode getekend door Corona, oorlog in de Oekraïne, de problematiek van huisvesting asielzoekers, gemeenteraadsverkiezingen, de stikstofproblematiek en omgekeerde vlaggen van de boeren, vogelgriep, de kinderen van Ruinerwold, een nieuw gemeentehuis en een aantal ingewikkelde dossiers.

Lees meer...

Verbreding fietspad 

ERMELO/ PUTTEN -  De provincie Gelderland kapt op 8 en 9 december 22 bomen. Daarvoor in de plaats komen 22 nieuwe bomen langs het traject N303 en vijf bomen bij het kruispunt N303 (Oude Rijksweg) en de Zuiderveldweg. Het gaat om verschillende soorten bomen in verband met de soortenrijkdom. De gemeenten Ermelo en Putten hebben een kapvergunning afgegeven. Verkeersregelaars leiden het verkeer langs de werkzaamheden.

Lees meer...

Inzet vrijwilligers heeft grote impact

ERMELO - Stichting Present Ermelo en woningcorporatie Uwoon gaan samen werken aan leefbare buurten. De organisaties tekenden maandag 28 november een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking heeft een praktisch karakter. Voorzitter Jan Hein van Burken van Present legt uit wat dat betekent: ,,Dat wil zeggen dat een groep vrijwilligers door ons wordt gekoppeld aan een hulpontvanger. Dat kan een persoon of een gezin zijn. Dus nu ook huurders van Uwoon. De vrijwilligers doen een praktisch project, zoals klussen, verven, tuinieren of schoonmaken."

Lees meer...

Wat hebben we geleerd van het verleden?

ERMELO – Er komt een nieuwe asielwet waarmee gemeenten, desnoods gedwongen, asielzoekers moeten opvangen. Ook kunnen gemeenten zelf met een opvangplan komen. Zo’n plan heeft de gemeente Ermelo, met als locatie het voormalige sportterrein van Veldwijk. Maar is dit de juiste keuze? En werkt de overheid zo aan een stabiel ‘opvanglandschap’? Wat hebben we gedaan met ervaringen uit het verleden?

Lees meer...

Loco-burgemeester zet echtpaar Gravendeel in de bloemetjes

ERMELO - Afgelopen woensdag 23 november vierden Huug en Marga Gravendeel hun diamanten bruiloft. loco-burgemeester Hugo Weidema bracht hen een bezoek en feliciteerde het bruidspaar met het zestig jarig huwelijk.

Lees meer...

Klein feestje tijdens Dag van de Vrijwilliger

ERMELO - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is verhuisd naar het Huis van Ermelo. Medewerkers zijn nog druk bezig met dozen uitpakken en de boel op zijn plek zetten, maar vanaf 6 december start het inloopspreekuur vrijwilligerswerk vanuit het Huis van Ermelo.

Lees meer...

Wethouder hijst vlag in top

ERMELO - Afgelopen maandag ging de vlag in top bij het nieuwe, in aanbouw zijnde, sportcomplex op De Zanderij. ,,Wat is het groot,” zei wethouder Sarath Hamstra als opening van zijn toespraak. Vervolgens haalde hij warme herinneringen op uit de tijd dat hij mocht leszwemmen in Calluna en de sportdagen die hij beleefde tijdens zijn schooltijd. ,,Binnenkort behoort dat sportcentrum tot het verleden, maar er komt iets heel moois voor terug!”

Lees meer...