Prinses steunt oogonderzoek bij cliënten

 

ERMELO - Afgelopen donderdag 10 oktober, op World Sight Day, bracht prinses Margriet een werkbezoek aan ’s Heeren Loo. Als beschermvrouwe van VISION 2020 NL steunt prinses Margriet oogonderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking. Bartiméus, ziekenhuis Tergooi en 's Heeren Loo presenteerden hun nieuwe werkwijzen en ervaringen. 

Lees meer...

Speurtocht met stoeptegels

ERMELO - Precies zes jaar geleden onthulden de toenmalig wethouders Jan van den Bosch en Esther Verhagen een informatiebord waarmee een startsein werd gegeven voor het realiseren van extra parkeergelegenheid bij het Kerkelijk Centrum aan de Groeneweg in Ermelo. Zes jaar en twee colleges verder staat deze dure parkeerplaats veelal leeg. Er wordt nauwelijks gebruik van gemaakt. Ermeloër Cock Andreae laat daarom een kritisch geluid horen.

Lees meer...

SGP Ermelo wil ruimte voor de boer

ERMELO - Na Leeuwarden, Drenthe en Overijssel zwichtte ook de provincie Gelderland vanmiddag voor het boerenprotest tegen nieuwe stikstofregels. De Gelderse gedeputeerde Peter Drenth heeft de honderden protesterende boeren voor het provinciehuis in Arnhem beloofd de eerder genomen stikstofmaatregelen voorlopig op te schorten.

Lees meer...

Veel ruimte voor nieuwbouw

ERMELO – Ruim vierhonderd woningen zullen er komende jaren gebouwd worden op landgoed Veldwijk, tussen de spoorlijn en de Oude Nijkerkerweg. GGz Centraal heeft vanmorgen de plannen gepresenteerd die deze maand nog worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Lees meer...

'We hebben geen invulling die de kostbare renovatie kan dragen'

ERMELO - De monumentale boerderij De Heuvel gaat in de verkoop. ,,We hebben op dit moment geen functie voor dit gebouw,” vertelde directeur Vastgoed GGz Centraal Hans Hoepel vanmorgen tijdens de presentatie van het nieuwe masterplan van Landgoed Veldwijk. Er komt, als de gemeenteraad de plannen goedkeurt, een ontsluitingsweg langs dit monument, aan de andere kant van de boerderij. ,,De oprijlaan naar het boeren erf blijft daarbij in takt.”

Lees meer...

Vakantiegasten moeten flink in de buidel tasten

ERMELO - De gemeente Ermelo heeft de tarieven van toeristenbelasting en forensenbelasting enorm verhoogd. Toeristen betalen komend jaar 50% meer toeristenbelasting. Forensen worden aangeslagen op basis van de WOZ-waarde van de tweede woning. De afgelopen jaren betaalden eigenaren van een vakantiewoning in Ermelo 235 euro, dat stijgt in 2020 aanzienlijk. Hier legde het radioprogramma Radar gisteren het vergrootglas op.

Lees meer...

Inloopavond voor vrijwilligers

ERMELO - Op 4 december openen de initiatiefnemers van IJs in Ermelo de ijsbaan op ’t Weitje. Bestuurslid Stief van Panhuis slijpt alvast de schaatsen. ,,Het wordt een fantastische winter,” zegt hij lachend. ,,We hebben alleen nog wel een aantal vrijwilligers nodig.” Daarom is er op 29 oktober van 19.00 tot 21.30 uur een inloopavond in De DorpsKamer.

Lees meer...

Imposant boekwerk over Crazy Horse bommenwerper 

ERMELO - In mei kwam het Boek Crazy Horse uit, een boek over de B-17 bommenwerper die in 1944 bij de buurtschap Horst in zee stortte. Vorige maand kwam de tweede druk uit van dit imposante boekwerk. Cees Steijger uit Zeewolde schreef een boek over Operatie Pointblank, het grootste luchtoffensief van de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Crazy Horse is deel 1 uit een trilogie over de geallieerde vliegtuigen die in het IJsselmeer zijn neergestort. 

Lees meer...

 

Nationale Archeologiedagen in Ermelo

ERMELO – Vandaag trokken erfgoedliefhebbers in de voetsporen van archeologen Eva Kaptijn en Quentin Bourgeois over de Ermelosche heide. Het project 'Erfgoed Gezocht' is hiermee officieel beland in de volgende fase waarbij er gespeurd wordt naar grafheuvels en andere archeologische sporen in het landschap.

Lees meer...