Woningcorporatie nam het zekere voor het onzekere

ERMELO - Deze weken worden de balkons van de Uwoon-woningen geïnspecteerd. ,,Het balkon hier is goed,” meldt bewoonster Rachelle Helmans opgelucht. ,,Ze hebben erop lopen kloppen of het massief klinkt.” Binnenkort volgt er een eindrapport. Andere balkons kwamen er minder goed vanaf.

Lees meer...

Kleine ruzie met grote gevolgen

ERMELO/ KAMPEN - Een 36-jarige man uit Ermelo is door de rechtbank veroordeeld voor zware mishandeling tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. In een café in Kampen sloeg hij een man met een glas in zijn gezicht. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van zo'n 14.400 euro.

Lees meer...

Diner met kansen en valkuilen als thema

ERMELO - Op maandag 4 september vindt het jaarlijkse mbo-diner plaats en de legerplaats in Ermelo is het decor van dit diner. Het is de zevende keer dat het evenement georganiseerd wordt. Dit jaar is het thema ‘Arbeidsmarkt 2025 met de kansen en valkuilen voor het (mbo)onderwijs’.

Lees meer...

Geld voor Willem Holtrop Hospice

ERMELO – Hospicemanager Ineke den Herder heeft uit handen van penningmeester Inke Bohmer van de Katholieke Vrouwen Gemeenschap Ermelo een envelop met een mooi bedrag mogen ontvangen voor het Willem Holtrop Hospicehuis.
Dit bedrag bestaat uit de maandelijkse collecte en extra inkomsten uit de kas.

Opgeheven

Vierde de vereniging in 2015 nog haar 60e verjaardag, nu is de Katholieke Vrouwen Gemeenschap Ermelo opgeheven. ,,Dit was de 10e keer dat wij Het Hospice gesteund hebben," weet secretaris Doortje Wagemans. Ineke den Herder bedankt het bestuur en alle leden van de KVGE voor de jarenlange inzet voor Het Hospice.

Parkeerplaatsen ontbreken voor functieverandering

ERMELO - Er komt geen Sushi afhaalrestaurant in het voormalige pand van de ABN Amro in de Stationsstraat 24. De gemeente weigerde de functieverandering naar horeca en kreeg ook in Hoger Beroep bij de Raad van State gelijk. Dat er in het naastgelegen pand wel een IJssalon mocht komen, was omdat deze ondernemer in haar plannen in extra parkeerplaatsen had voorzien. Deze moeten echter nog wel gerealiseerd worden.

Lees meer...

Gemeente vergeet buurtbewoners te informeren

 

ERMELO – Vorige week ontdekten kinderen van de Kamperfoeliehof ineens dat, juist in vakantietijd, de speeltoestellen in hun speeltuintje waren verwijderd. Dit was ook een grote verrassing voor de ouders want zij hadden daarover geen bericht ontvangen van de gemeente. 

Lees meer...

Ermelo moet paardentoerisme meer stimuleren

ERMELO - Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus organiseren Sequoia Stables en het Hippisch Platform Ermelo een heuse eerste PaardenTweeDaagse. Op beide dagen kunnen zowel ruiters als menners een mooie tocht over de Ermelose Veluwe rijden van 15 of 25 km. 

Lees meer...

'Een structurele oplossing moet nog gevonden worden'

ERMELO – De Kledingbank verhuist volgende maand naar de Cronjéstraat, een lokaal van de voormalige Vlinderboom. Het schoolgebouw zal binnenkort dus tijdelijk onderdak bieden aan zowel de volksuniversiteit als de Kledingbank van Welzijn Ermelo.

Lees meer...

Ermeloërs verhuren stuga's in Zweden

ERMELO/ RYDAHOLM – Veel Ermeloërs waren de afgelopen weken op vakantie, zo ook fietsspecialist Leo Steijn. Hij begeeft zich deze dagen in Zweden en ontmoet daar Anton en Erna van Duinen. Dit Ermelose stel emigreerde elf jaar geleden naar Rydaholm in Zweden.

Lees meer...