Restaurant voldoet niet aan parkeernorm

ERMELO – Restaurant Lazy Tiger aan de Julianalaan heeft vanaf gisteren noodgedwongen haar deuren gesloten. Voorafgaand aan dit bericht werden alle klanten die gereserveerd hadden hierover geïnformeerd. Aanleiding van deze sluiting is een dwangsom van 40.000 euro per week die de gemeente uiteindelijk heeft opgelegd omdat het restaurant niet aan de parkeernorm voldoet. 

Lees meer...

VAD als eerste uitgelicht in Pannenfabriek

ERMELO - Donderdagavond heeft wethouder Hugo Weidema een aftrap gegeven van de promotie van de uitgebreide Canon van Ermelo. Vijftig vensters geven een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Ermelo. ,,Het mooie is dat het niet alleen de vensters zijn, maar dat het ook met een strip komt in het Ermelo's weekblad en dat er activiteiten omheen komen in het dorp en daarbuiten om het nog levendiger te maken," vertelt Weidema, die de drie partijen bedankt die de samenwerking gezocht hebben; De Vereniging Historisch Ermelo (VHO), het Natuur- en MilieuPlatform en museum Het Pakhuis.

Lees meer...

Ermelose oud-wethouder gaat nieuwe uitdaging aan

ERMELO/ HELLENDOORN - Oud-wethouder Jan van den Bosch wordt voorgedragen als kandidaat-wethouder in de gemeente Hellendoorn. Dit zal plaatsvinden op 23 april tijdens een extra raadsvergadering. Naast Van den Bosch zal ook Lia de Waard-Oudesluijs worden voorgedragen. Beide kandidaten passen volgens de commissie perfect in de profielschets. In de gemeente Hellendoorn zijn vorig jaar twee van de vier wethouders opgestapt. 

Lees meer...

'Vaak staan reizigers opgepropt als sardientjes in blik' 

ERMELO - Iedereen in Nederland moet snel, gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar met het openbaar vervoer (OV) kunnen reizen. Nu en in de toekomst. Daarom werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) aan het toekomstbeeld van het openbaar vervoer in 2040. Dit doet zij samen met provincies, vervoerders en ProRail. Misschien past daar ook de vraag naar een beter bereikbare verbinding per spoor waar raadslid René Arts (Progressief Ermelo) woensdagavond tijdens de raadsvergadering het college naar vroeg. Arts hoopt dat de wethouder in gesprek gaat met NS, ProRail, provincie en buurgemeenten met als doel de dubbeldekker terug te laten keren op het treintraject Utrecht - Zwolle.

Lees meer...

Fietshelmkortingsactie in provincie Gelderland van start

ERMELO -  Het dragen van een fietshelm verlaagt de kans op hersenletsel met één derde en de kans op hoofdletsel met 62% bij een val of botsing. Met deze cijfers in gedachten lanceert de provincie Gelderland, in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, een grootschalige fietshelmkortingsactie in het kader van het programma Doortrappen.

Lees meer...

'Spannend tot de laatste minuut'

ERMELO/ SPEULD – De spanning was vanmorgen te snijden op basisschool Speulderbrink in Speuld. Om 10 uur eindigde de Textiel Race en het was spannend tot het laatste moment. Uiteindelijk ging de klas er met de hoofdprijs vandoor. ,,Het was ontzettend spannend tot het laatste moment, we schommelden sinds woensdagochtend tussen plek 1 en 2,” vertelt leerkracht Dianne Baan.

Lees meer...

Leerlingen leggen examen af op de fiets  

ERMELO – Dinsdag werd door Veiligverkeer Nederland (VVN) het praktisch verkeersexamen afgenomen. Een kleine 300 leerlingen van groep 8 stapten op de fiets. Natuurlijk wilde wethouder Ronald van Veen even het startschot geven op het parkeerterrein voor de Rehobothkerk. ,,Ik heb zelfs een overhemd aangetrokken met  fietsen erop," zegt hij in zijn korte toespraak. Natuurlijk onderschrijft hij het belang van het verkeersexamen en de veiligheid in het verkeer.

Lees meer...

3347 mobieltjes en 375 euro voor goede doelen

ERMELO – Dinsdagavond werden in een bomvolle DVS-kantine de prijswinnaars bekend gemaakt van DeKwist Ermelo 2024. Een avond waar velen vol spanning naar uitkeken, want niet alleen werden de prijzen uitgereikt, maar ook werden er antwoorden op moeilijke vragen onthuld. De organisatie had een aantal compilatiefilmpjes gemaakt van de gemaakte opdrachten. Dat leverde behoorlijk veel hilariteit en herkenbaarheid op. De winnaar van De Kwist Ermelo 2024 was het team Ermelosers van teamcaptain Anton van der Beek.

Lees meer...