Certificaat voor duurzaam ondernemen

ERMELO - Havo b.v., producent van creatieve verbruiksmaterialen voor school en hobby ontving vandaag uit handen van wethouder Leo van der Velden de European Entrepreneurial Region Award (EER Award) Compliment. Het bedrijf ontving dit speciale compliment omdat duurzaamheid bij het bedrijf centraal staat.

Lees meer...

Ermelo's transportbedrijf koploper in duurzame initiatieven

ERMELO - Het Ermelose transportbedrijf St. van den Brink is een proef gestart met het inzetten van de duurzame brandstofsoort CleanFuel HVO voor een aantal vrachtwagens. CleanFuel HVO is een synthetische diesel, gemaakt van afval- en reststromen en te gebruiken in de meeste dieselmotoren.

Lees meer...

Chefkok Omar Dahak maakt buffet met kwaliteit

ERMELO – De Boterlap Ermelo werd voorjaar 2018 geopend en is vooral bekend om zijn houtskoolgrill. De laatste tijd kwamen er steeds meer vragen naar buffetten. Daar was chef-kok Omar Dahak niet zo van, maar hij ging uiteindelijk toch om. 

Lees meer...

Hergebruik van bouwmaterialen

ERMELO - Op 4 november start Ron van Bruggen de Bouwzaak van Ermelo. Hier wil de ondernemer herbruikbare bouwmaterialen verkopen. Een duurzaam concept waar hij samen met zijn vader Henk van Bruggen al een poosje over nadenkt. ,,Op de vorige locatie hadden we daar eenvoudig de ruimte niet voor, maar onze huidige locatie aan de Herderlaan 12 biedt perspectieven.”

Lees meer...

Lunchroom staat bekend om ambachtelijke pannenkoeken

ERMELO - Proeverij de Ontmoeting in Ermelo stapelt pannenkoeken, zoveel je wilt. Vanaf vandaag kunnen groepen vanaf vijf personen reserveren voor dit nieuwe concept. ,,We maken er een feestje van met een gedekte tafel voorzien van verschillende garneringen,” vertelt assistent-bedrijfsleider David de Vries. Pannenkoeken bakten de koks van Proeverij de Ontmoeting al jaren en daar staat deze lunchroom ook om bekend. ,,Nu maken we ook stapels!” vult De Vries aan.

Lees meer...

Wethouder opent op ludieke wijze nieuwe fietsenzaak

ERMELO – Vanmiddag opende wethouder Leo van der Velden het pand van het nieuwe initiatief FietsGewoon aan de Putterweg 15. FietsGewoon is een onderdeel van HelpGewoon, een coöperatie waarbij de werknemers ‘gewoon’ de baas zijn.

Lees meer...

'De juiste boodschap voor de juiste doelgroep'

ERMELO - Vrijdagmiddag openen drie jonge Ermelose ondernemers officieel de deuren van hun nieuwe kantoor. Drie mannen die zowel zelfstandig als samen projecten uitvoeren. Patrick Adam, Jordy van Loo en Tsjibbe Wiersma hebben krachten gebundeld aan Middelerf 8b in Ermelo.

Lees meer...

Hightech in combinatie met oude druktechnieken

ERMELO – De CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden heeft vorige maand een speciale printer in gebruik genomen om braille en voelbare afbeeldingen te printen voor blinden en slechtzienden. De CBB werkt hierbij nauw samen met PCI en Canon. Gerard Cornet, directeur CBB: ,,In een samenleving waarin de beeldcultuur steeds belangrijker is mogen we blinden en slechtzienden niet buitensluiten. Daarom willen we met deze printer beeld voelbaar maken.”

Lees meer...

Kinderboekenweek van start met Kinderboekenbal

ERMELO/ REGIO - Op het Kinderboekenbal is vanavond het kinderboek Zeb. van Gideon Samson bekroond met een Gouden Griffel voor het best geschreven kinderboek. Met deze feestelijke opening is de Kinderboekenweek van start gegaan. Vanaf morgen krijgen klanten bij aankoop van kinderboeken - bij besteding van 10 euro - het Kinderboekenweekgeschenk. Bruna Ermelo doet er nog een gratis boek bij.

Lees meer...