Selfie actie in het dorp

ERMELO – Aanstaande zaterdag is het Nationale Kringloopdag en De Zaak van Ermelo brengt het fenomeen kringloop op die dag ook naar buiten. ,,In het centrum richten wij op de hoek van het Pauweplein (tegenover de Volksmond) een hoek in met een leuke eyecatcher die naar de Zaak van Ermelo verwijst,” vertelt ondernemer Ron van Bruggen. ,,Hier kunnen mensen ook selfies maken en posten.” Onder deze selfies wordt ook een waardebon van 50 euro verloot.

Lees meer...

Werken aan gezondheid en duurzaamheid 

ERMELO - FlexiFitness bestaat 15 jaar. Daar zijn de ondernemers Richard en Angelique van Dalen meer dan trots op. De maand september is de start van een feestjaar vol traktaties, evenementen voor de leden en spetterende acties voor nieuwe leden.

Lees meer...

Het Roode Koper weer in de finale

ERMELO – Gisteren werden de voorronden gehouden voor de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. In de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een finaleplaats. Winnaars van het beste tussengerecht waren Nina Graver en Gerben de Lange van Hotel Landgoed Het Roode Koper.

Lees meer...

Miljoenenontbijt voor ondernemers

ERMELO – Woensdagmorgen, de dag na Prinsjesdag, bezochten vanaf 07.00 uur meer dan honderd ondernemers het Miljoenenontbijt in Theater De Dialoog. Hier sprak voorzitter van de BKE Reinald van Ommeren zijn zorgen uit over de maatregelen uit de Miljoenennota. ,,Het MKB is een mooie melkkoe,” zei hij. ,,Eentje die je kunt blijven melken en die de stikstofproblemen oplost.”

Lees meer...

Zoekkaarten in het Gi-Ga-Groen

ERMELO - Over een paar weken is het weer Kinderboekenweek. In het kader van het thema van dit jaar: Gi-Ga-Groen!, organiseren De Boekverkoopers van Riemer & Walinga dit jaar niet alleen een speurtocht in de winkel, maar ook daarbuíten. En kinderen kunnen er dit jaar allemaal superleuke natuuruitjes mee winnen!

Lees meer...

PLUS neemt meerprijs voor haar rekening

ERMELO/ REGIO - Alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, zijn als een jaar standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch. Hiermee verhoogt de supermarktketen haar volume aan biologische zuivel van 7,8 naar 13,6 miljoen liter, omgerekend wel 68 miljoen glazen melk per jaar. En dat opnieuw zonder de prijs te verhogen voor de consument want PLUS neemt de meerprijs voor biologische melk voor haar rekening. Dat geeft de consument de kans om in tijden van hoge inflatie, duurzame aankopen te blijven doen.

Lees meer...

Loon- en grondverzetbedrijf De Vries viert diamanten jubileum

ERMELO – Op zaterdag 10 september houdt B. de Vries, het Loon- en grondverzetbedrijf Open Dag. Deze dag staat in het teken van het zestigjarig jubileum. Op het terrein aan de Horsterzoomweg 31 kan iedereen het uitgebreide machinepark bekijken en zien hoe het familiebedrijf zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Lees meer...

Ermelose ondernemer kiest voor gerecycled karton

ERMELO - Leerlingen in het primair onderwijs krijgen vanaf nu verf geleverd in een creatieve en duurzame verpakking. Verf- en kleiproducent Havo schakelde verpakkingsbedrijf DS Smith in om het ecologische karakter van Creall Eco color door te voeren in de verpakking. Samen ontwikkelden zij daarom een speels pakketje dat na levering omgetoverd kan worden in een handig flessenrekje. Hiermee wordt het voor leerkrachten makkelijker om de verfflessen na gebruik op te ruimen en helemaal leeg te maken doordat de flessen op de kop in de golfkartonnen tray weggezet kunnen worden.

Lees meer...