'Wil je buiten winnen, dan moet je binnen beginnen'

ERMELO - De rol van de VVV is met de veranderende wensen van consumenten, die tegenwoordig informatie op elk moment en op elke plek voorhanden wil hebben, aanzienlijk veranderd. Naast de fysieke winkel is deze organisatie vooral bezig met promotie van lokale activiteiten om zo meer recreanten naar het dorp te krijgen en ze te attenderen op datgene wat er allemaal te doen is.

Lees meer...

 Jonge ondernemers tekenen drie sponsorcontracten

ERMELO - Het is het grootste ondernemersnetwerk van de Noordwest Veluwe, de BusinessClub DVS’33. Dat bleek ook afgelopen vrijdag tijdens de Haringparty. Ook Wilbert Foppen en Coen van Nimwegen van Douchezaak en Keukeneiland kwamen haring happen. Zij tekenden enkele weken geleden de nieuwe sponsorcontracten in de Businessclub.

Nu gebeurt dat vrijwel iedere thuiswedstrijd, maar deze jonge ondernemers sloten drie contracten, één VIP-contract en twee co-sponsorcontracten. Wat hun drive is? Als kind hielden ze natuurlijk van een balletje trappen, maar dat gaf niet de doorslag. ,,BusinessClub DVS’33 voelt echt als een familie en daar wil je bijhoren,” stelde Foppen vrijdag. Met Douchezaak was hij al sponsor van de geel-zwarten, maar nu zijn ook Keukeneiland en De Pelikaan toegetreden. ,,Ontzettend leuk! Het is natuurlijk nooit meetbaar wat sponsoring oplevert. Maar wat je merkt is dat ondernemers binnen de BusinessClub elkaar wat gunnen.” Foppen en Van Nimwegen timmeren hard aan de weg met hun ondernemingen die gevestigd zijn aan de Eendenparkweg 3 in Ermelo. ,,Iedereen is natuurlijk welkom om eens een kijkje te komen nemen,” vult Coen van Nimwegen aan.

De sponsorlijst van BusinessClub DVS'33, die steeds langer wordt, valt op door een grote diversiteit in ondernemers en managers. ,,De één runt een succesvolle golfbaan, de ander een groot transportbedrijf en weer een ander is zzp-er. Zo is er een prachtige bundeling van kennis en interessante contacten ontstaan,” weet Gert Spijker, voorzitter van de BusinessClub DVS’33 Ermelo.

Emelose ondernemer bespaart energie met ledverlichting

ERMELO - Ondernemer Willem Boeve van de DA Drogisterij in Ermelo investeert in duurzaamheid door ledverlichting te leasen. Dat is een eenvoudige manier voor winkeliers om op korte termijn energie te besparen. De drogisterij verbruikt met de nieuwe verlichting 17.000 kWh minder per jaar, wat Boeve direct terugziet op zijn energierekening.

Lees meer...

Kleuters kleuren Nijntje 

ERMELO - Op zaterdag 23 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van Nijntje. Donderdag 21 juni is Nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel Fête de la Musique maken de organisaties er een muzikale en feestelijke happening van.

Lees meer...

Samenwerking met MADE BLUE voor hulp in ontwikkelingsland

 ERMELO – Restaurant Grand café Peacock’s schenkt voortaan tafelwater met een goed gevoel. Het restaurant gaat voortaan zelf water filteren en bottelen, in plaats van kant-en-klare waterflessen te serveren. Dat is niet alleen veel duurzamer, maar per geserveerde fles van 0,7 liter wordt er ook 700 liter schoon drinkwater gerealiseerd in landen als Ethiopië, Ivoorkust, Bangladesh Senegal en Kenia.

Lees meer...

Fluitisten en begeleiders welkom bij Content Orgels

ERMELO - Op vrijdagavond 15 juni geven fluitiste Marjolein de Wit en organist Martin Zonnenberg in samenwerking met Content Orgels de workshop Perfect Samenspel. Deze workshop is bestemd voor fluitisten met hun begeleiders in de concertzaal van Content in Ermelo.

Lees meer...

'Door toedoen van een ander valt onze droom in duigen'

ERMELO - De ondernemersdroom van Dennis Tijssen en Nienke Rietberg is letterlijk in rook opgegaan. Op 21 maart brak er brand uit in de woning boven de viswinkel in de Stationsstraat in Ermelo. De jonge ondernemers zagen tijdens de nachtelijke uren het pand in vlammen opgaan. ,,Het was een nachtmerrie,” aldus Rietberg. Al snel wist het stel de kracht te vinden om door te gaan. Tot het uiteindelijk niet haalbaar bleek. ,,We waren optimaal verzekerd en toch is het niet genoeg.”

Lees meer...

Enthousiaste ondernemers maken logopuzzel mogelijk 

ERMELO - Herken de logo’s van Ermelose bedrijven en win prachtige prijzen. Aanstaande maandag start in Ermelo een nieuw spel. De posters in de lantaarnpalen tonen fragmenten van logo’s van Ermelose ondernemers, maar ook in de winkels zijn er een aantal te vinden. Wie de meeste logo’s kan herkennen, maakt kans op mooie prijzen waaronder een scooter, een I-phone of een X-Box.

Lees meer...

'Gelukkig wordt tachtig procent gepint'

ERMELO - Vannacht hebben inbrekers hun slag geslagen in het nieuwe tuincentrum aan de Oude Nijkerkerweg/ Kolbaanweg in Ermelo. Het nieuwe pand van De Struukakkers werd tussen 03.00 en 04.00 uur bezocht door twee onbekende mannen. De mannen gingen er met een voorraad voedsel en een onbekend bedrag aan contant geld vandoor.

Lees meer...

DVS’33 Ermelo en ’s Heeren Loo maatschappelijk partner

ERMELO - DVS’33 Ermelo en ’s Heeren Loo tekenden op maandag 23 april een intentieovereenkomst wat beide partijen tot maatschappelijk partner maakt. De voetbalclub en zorgorganisatie bieden, in onderlinge samenwerking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende leerwerkplek op het terrein en in de gebouwen van DVS ’33 Ermelo.

Lees meer...