Ermelose Wall of Fame

ERMELO – Gisteravond opende Nero de Boer zijn Barbershop op een nieuwe locatie. Zijn kinderen mochten even na zeven uur het lintje doorknippen. Hoewel een kapper toch altijd goede, scherpe scharen moet hebben, bleek hij gisteravond een erg bot exemplaar te hebben gekozen waardoor het knippen wat moeilijker ging dan gewenst.

Lees meer...

'Kijken naar datgene waar we goed in zijn'

ERMELO - Op het grasveld voor De Hooge Riet is een grote groep mensen bezig met een pittige work-out. Ze hebben zich aangemeld voor een Lifestyle Change van Get Healthy en gaan acht weken samen aan de slag. De meesten hebben tijdens de lock-down wel gewandeld, toch kampt een aantal ook met coronakilo's. ,,Olav heeft mij echt een schop onder mijn kont gegeven," zegt een man stellig. Olav Pranger is eigenaar van Get Healthy.

Lees meer...

Fysioletic nu ook in Ermelo West

ERMELO - Sinds vorige maand heeft Fysioletic (voorheen ‘Fysiotherapiepraktijk Ermelo’) een tweede vestiging aan de Sperwerhof. ,,We hebben de afgelopen periode aangegrepen om een frisse, rustige praktijk te bouwen,” zegt fysiotherapeut Paulien Haagen. De praktijk is voorzien van hagelnieuwe apparatuur. ,,Je kunt hier terecht voor ‘gewone’ fysiotherapie, sportfysiotherapie, (orthopedische) revalidatie, dry needling, echografie, sportmassage, personal training, etc. Door de ruime openingstijden kun je snel terecht, zelfs op zaterdag of voor spoedconsulten."

Lees meer...

‘Naar buiten gaan om binnen te komen’

ERMELO – Daar staan we dan. In het ‘kantoor’ of achtertuin van wandelcoach Bastiaan van der Kooij. Niet een interview aan een tafel, maar een wandeling op de Groevenbeekse Heide. Gewoon, zoals Van der Kooij het ook tijdens zijn wandelsessies doet. 

Lees meer...

Planten worden opgelapt 

ERMELO - Het is een soort RepairCafé, maar dan voor planten. De Zaak van Ermelo heeft sinds kort een Plantenasiel. Planten worden opgevangen en opnieuw tot 'leven' gebracht. Bij De Zaak van Ermelo kan men dus te grote, te kleine, overtollige, minder mooie kamerplanten inleveren.

Lees meer...