Coaching bij wonen, werken en eten

ERMELO – Er zijn van die momenten waarop je voor een verandering of keuze staat. Je denkt na over een passende studierichting, ander werk of gaat van groot naar klein verhuizen. Best spannend, zo'n nieuw begin. Zo begint de 51-jarige Ermelose Trinke van Dam haar website www.trinke.nl.

Lees meer...

Ondernemers niet-essentiële winkels enthousiast over concept

ERMELO – Het winkelend publiek zal komende weken op verschillende plekken in het centrum 'shoplichten' aantreffen. Dit nieuwe fenomeen is bedoeld voor niet-essentiële winkels in de Stationsstraat in Ermelo. Als het shoplicht op groen staat, zijn klanten welkom om een afspraak te maken. Als ze toch al in het dorp lopen, zien ze waar ze veilig een afspraak kunnen maken.

Lees meer...

Programma IVN Gastheer van het Landschap

ERMELO - Gisteren kwamen achttien recreatie- en horecaondernemers uit gemeente Ermelo bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van het IVN Gastheer van het Landschap-programma. Tijdens het programma leren de ondernemers alles over de ontstaansgeschiedenis, flora en fauna en recreatieve mogelijkheden van de Veluwe. Zo beschikken de ondernemers straks over de kennis en vaardigheden om hun gasten te wijzen op de mooiste plekjes in de omgeving.

Lees meer...

Productie blijft wel in Ermelo

ERMELO – De Ermelose insectenkwekerij Protifarm is overgenomen door haar Franse concurrent Ÿnsect. In januari van dit jaar werd de overname goedgekeurd door de European Food&Safety voor de menselijke consumptie van meelwormen. Het is wel de bedoeling dat het bedrijf in Ermelo in productie blijft.

Lees meer...

Verfrissende 'geurshirtjes' bij het wassen van de auto

ERMELO – Voetbalclubs hebben, door alle coronamaatregelen, de nodige inkomsten misgelopen. Carwash Ermelo wil in deze lastige periode de lokale voetbalclubs steunen. Ondernemer Samir Achrak bedacht een verfrissend 'geurshirtje' in de verschillende clubkleuren. Klanten krijgen deze bij het wassen van de auto, wanneer ze kiezen voor de Carwash Special.

Lees meer...

'Dames in zwaar weer' 

ERMELO - Het gebeurt bijna nooit; dat een uitgever zélf aan de auteur vraagt of hij zijn of haar eerste boek mag publiceren. Het overkwam Nienke van Opstal wél. Voor haar geen maanden- of jarenlang gezeul met manuscripten en mails naar allerlei uitgevers. ‘Dames in zwaar weer’ ligt vanaf 22 april in de boekhandel en op 24 april komt de schrijfster bij Riemer & Walinga Boekverkoopers om te signeren.

Lees meer...

Restaurants bedenken creatieve mogelijkheden

ERMELO – Het was toch een beetje Pasen met paashazen in het centrum die chocolade eieren uitdeelden en horecazaken die paasbrunchboxen verzorgden. Nu het nog langer duurt voordat de restaurants hun deuren mogen openen, bedenken ondernemers creatieve mogelijkheden om hun klanten toch te kunnen bedienen. Zo proberen ze hun zaak draaiende te houden en kunnen consumenten de lokale ondernemers blijven steunen.

Lees meer...

Zorgmanagers Van Noort kijken terug op intense periode 

ERMELO – Vijf jaar geleden begonnen Albert en Marjan van Noort hun Herbergier, een nieuwe zorgcomplex op historische grond in het centrum van Ermelo. Gisteren, donderdag 1 april werd het eerste lustrum in kleine kring gevierd.

Lees meer...

‘Gelukkig konden we op niveau blijven koken’

ERMELO - De nieuwe Michelinsterren 2021 waren zaterdag al uitgelekt, maar het bleef tot vandaag onzeker of er sterren behouden of ingeleverd moesten worden. Bij Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum kon in ieder geval de vlag uit: de ster bleef voor het zesde jaar op rij behouden.

Lees meer...