Harry Boonk gaat met pensioen

ERMELO – Met pensioen, zonder hobby’s? Als het aan Harry Boonk van Primera Boonk ligt, is dat geen probleem. ,,Ik ga het wel ervaren,’’ zegt de eigenaar van de populaire winkel in Ermelo. Eind juni gaat hij met pensioen. Berry en Janine de Wilde-Pieters uit Apeldoorn nemen de Ermelose Primera per 1 juli over, naast hun winkel in Nunspeet.

Lees meer...

Steun je favoriete club of vereniging

ERMELO - Met een sportief seizoen voor de boeg doen Sander en Ninotchka Berntsen van Plus Berntsen een mooie aftrap van een lokale spaaractie. ,,We richten ons op Ermelose verenigingen,” legt Sander Berntsen uit. ,,Het verenigingsleven heeft tijdens corona ook flink moeten inleveren. Met deze actie willen we ze een steuntje in de rug geven.”

Lees meer...

Kappersvak bleef jarenlang lonken

ERMELO – Shahla Osman opende in coronatijd haar eigen kapsalon. Hiermee kwam een lang gekoesterde droom uit. Met passie voor het kappersvak maakt ze nu dagelijks klanten blij. Haar salon kreeg de naam Shela beauty & hair.

Lees meer...

Bekkenfysiotherapeut kan klachten voorkomen

ERMELO - Bekkenbodemklachten komen bij veel zwangere en bevallen vrouwen voor. Bekkenfysiotherapeut Hester Langeler van Fysio Ermelo Prins & Staal ziet regelmatig vrouwen met klachten. Ze biedt een bekken- en bekkenbodemcheck tijdens en na de zwangerschap aan voor meer aandacht voor de veranderingen en risicofactoren voor klachten tijdens en na de zwangerschap en het bewuste herstel na de bevalling.

Lees meer...

'Het heeft lang geduurd'

ERMELO - De sportscholen en fitnesscentra zijn, na bijna een half jaar gedwongen sluiting, weer open. ,,Het heeft lang geduurd,” zegt ondernemer Olav Pranger van Get Healthy. ,,Temeer omdat juist in deze periode is gebleken hoe belangrijk lifestyle is.” Veel mensen hadden moeite om tijdens de lockdown op gewicht en in beweging te blijven.

Lees meer...

'Collectie komt op nieuwe locatie beter uit de verf'

ERMELO - 03éénenveertig pakt in, maar ook weer uit. De modezaak van Raymond van Schaik verhuist naar het winkelpand 105a in Ermelo. Op 24 april bestond de Ermelose winkel vijf jaar. ,,We hebben onszelf met deze verhuizing een cadeautje gegeven,” zegt Van Schaik lachend.

Lees meer...

'We kloven hout, schoffelen en kweken planten'

ERMELO - Medewerkers van zorgkwekerij Bloemenhof willen graag laten zien waar hun passie ligt. Op deze dagbestedingslocatie werken mensen met een beperking. Aanstaande zaterdag en op zaterdag 5 juni verkopen ze zelf opgekweekte planten tijdens de plantenmarkt. Henk werkt er al 33 jaar en rekent graag met alle klanten af.

Lees meer...

'Een droom komt uit'

ERMELO – Dixy Smultaria verandert van eigenaar. Na meer dan 25 jaar geeft ondernemer Erik Klaassen het stokje door aan de Ermelose David de Vries. Deze assistent-bedrijfsleider van Proeverij De Ontmoeting ziet een lang gekoesterde droom uitkomen.

Lees meer...