Raamverhalen van jonge Ermelose ondernemers

ERMELO – Het coronavirus heeft voor veel mensen het dagelijks leven veranderd. Ook zelfstandig ondernemers hebben ineens een andere agenda. In de serie Raamverhalen geven we een kijkje in het leven van een aantal Ermelose ondernemers in coronatijd. Vandaag het Raamverhaal van Geri Westerink-Raven.

Lees meer...

Krachten bundelen tijdens coronacrisis 

ERMELO - Deze rare tijd is voor ondernemers ook de tijd om te zoeken naar kansen. Lokaal zien we winkeliers krachten bundelen en horeca ondernemers bezorgen hun specialiteiten. De coronacrisis zorgt voor meer saamhorigheid. Om dit visueel te maken, en om de burgers op te roepen vooral de lokale economie draaiende te houden zijn er promotiefilmpjes gemaakt. ,,Vanuit het Centrummanagement en de VVV Ermelo Buitenleven wilden we vooral onderlinge verbondenheid laten zien,” vertelt woordvoerder Ronnie Regeling.

Lees meer...

Door Corona past ook Fiets Centraal zich aan

ERMELO - Het is algemeen bekend dat in tijden van crisis mensen inventief worden. Dat ze ineens wel ‘outside the box’ kunnen denken, wat eerder niet lukte. We zien het ook in deze tijden van Coronacrisis, ondernemers bedenken allerlei mogelijkheden om hun hoofd enigszins boven water te kunnen houden. Ze gaan koken op locatie, brengen producten en maaltijden bij de klanten thuis en bieden digitale work-outs aan. Leo en Brenda Steijn, van FietsCentraal, zijn ondernemers die al langer ‘outside the box’ denken. Niet voor niets zijn ze vorig jaar begonnen met hun ambulante fietsreparatieservice.

Lees meer...

Ondernemers steken ook zorg GGz Centraal hart onder de riem

ERMELO - De medewerkers van het Fact-team Ermelo kregen vandaag een lunch aangeboden van de ondernemers van het nieuwe Vanneau Café en Ermelo van NU. Naast alle verpleegkundigen en verzorgenden in de algemene ziekenhuizen en thuiszorg, werken ook de medewerkers binnen de GGz zich een slag in de rondte. 'En ook dat mag wel eens beloond worden', vinden de Ermelose ondernemers.

Lees meer...

Export eendenvlees volledig op slot door coronacrisis

ERMELO - Eendenslachterij Tomassen Duck-To werkt toe naar een tijdelijke productiestop. Afgelopen week zijn de laatste kuikens uitgekomen, die worden nog bij de eendenhouderijen opgezet. Dat betekent dat er nog zes weken geslacht gaat worden. Dit heeft het Ermelose bedrijf per brief aan de eendenhouders laten weten.

Lees meer...

Mediterrane uitstraling met warme en sfeervolle sfeer

ERMELO - Jaap de Vries Produkties heeft in de afgelopen weken een heuse showtuin ingericht aan de Telgterweg 253. In deze tuin laat het bedrijf zien welke mooie producten zij maken vanuit een Mediterrane uitstraling. De tuininrichting in deze uitstraling helpt om het vakantiegevoel te krijgen of vast te houden.

Lees meer...

Nieuwe eigenaren, nieuw concept, zelfde station

ERMELO – Het begon met koffie: geen gewone, maar échte koffie. Vervolgens werd er een eigen melange ontwikkeld. Daarna gingen vier ondernemers op zoek naar een eigen locatie om koffie te schenken. Zo kwamen ze uit bij Ermelo Centraal en ontstond het nieuwe concept Vanneau Café in het Ermelose treinstation.

Lees meer...

Ermelose ondernemer maakt snelle switch met grote mogelijkheden 

ERMELO - Het ene evenement na het andere wordt afgelast in verband met het coronavirus. Ook zakelijke congressen zijn geannuleerd. Daniël Hootsmans, eigenaar van HD-rent ziet hierdoor in enkele dagen zijn goed gevulde agenda geheel leeg worden. Toch kijkt hij vooral ook nieuwe kansen: hij wil congressen, seminars en workshops gaan streamen.

Lees meer...

Ondernemer starten actie met tegoedbonnen

ERMELO - Overal in het land ontstaan bijzondere initiatieven van en voor mkb-ondernemers om te helpen gedurende de coronacrisis. Zo ook in Ermelo waar de twee jonge ondernemers Tsjibbe Wiersma en Patrick Adam het initiatief hebben genomen om een tegoedbon-platform op te richten voor winkeliers en horeca die de deuren hebben moeten sluiten. Zo hopen zij samen met de lokale bevolking de Ermelose middenstand een hart onder de riem te steken.

Lees meer...