Boekverkoopers organiseren avond rond poëzie 

ERMELO – Sinds enkele weken heeft Ermelo een nieuwe Dorpsdichter Sarah Scholts. Na de bekendmaking en de presentatie van de nieuwe bundel Wie zag ooit witte pauwen, dat Fiet van Beek als een soort Dorpsdichter-nalatenschap aan Ermelo ‘schonk’, kreeg Scholts de zilveren pauwenspeld overgedragen.

Lees meer...

Arthur Brand signeert bij Ermelose Boekverkoopers

ERMELO - The Indiana Jones of Art, Arthur Brand, haalde twee week geleden het wereldnieuws (CNN / The Guardian / NYTimes ) met de vondst van een verloren gewaande Picasso en komt nu op 25 april ‘gewoon even naar Ermelo’ om een lezing te geven over één van zijn meest krankzinnige zoektochten ooit; die naar Hitlers paarden. 

Lees meer...

Stralend weer tijdens culinair event

ERMELO - Tweehonderddertig enthousiastelingen stapten zondag op de fiets voor het tweede Culihoppen. Niet uitverkocht, maar wel met stralend weer. De deelnemers konden ditmaal prima terecht bij de zes ondernemers die trots lieten zien wat ze in huis hebben. En dat is bij deze restaurateurs heel wat.

Lees meer...

 

Horecaterrassen veroorzaken nauwelijks overlast

ERMELO - De proef met het langer openhouden van de terrassen in het weekend krijgt een vervolg. Ook wordt de donderdag aan de proef toegevoegd. De pilotperiode is vorig jaar positief ervaren. Dit kwam zowel uit de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan als uit enquêtes onder inwoners, bezoekers en ondernemers.

Lees meer...

Snackbar zorgt voor reuring in de buurt

ERMELO – Zomer 2006, al weer twaalf en een half jaar geleden, kwam Eveline van den Broek langs de leegstaande snackbar in Speuld. Haar eerste gedachte was: ,,dit is wat ik eigenlijk wil.’’ Vorige maand werd het jubileum gevierd van een goedlopende snackbar waar altijd wat te doen is.

Lees meer...