Politie zoekt getuigen

ERMELO - Vanmiddag, even na vier uur, reed er een mevrouw op haar ligfiets op het fietspad langs de Harderwijkerweg in Ermelo richting de kruising met de Stationsstraat. Daar kwam vanuit het centrum een personenauto aanrijden. De bestuurster van de personenauto draaide richting rotonde en ondanks dat de ligfietsster vaart minderde, kon zij niet voorkomen dat zij tegen de auto aanreed. De ligfiets liep hierdoor schade op.

Lees meer...

Brandweer is er voor het redden van mens en dier

ERMELO - De brandweer is er voor het redden van mens en dier. Dat bleek vanavond toen het Ermelose korps evenals de hoogwerker uit Harderwijk uitrukten voor een kat die niet meer uit de boom op Groot Emaus durfde.

Lees meer...

Bewoners signaleerden rookontwikkeling

ERMELO - Vannacht rukte de brandweer Ermelo uit vanwege melding aan de Brederodelaan. Rond half drie zijn bewoners wakker geworden en signaleerden rookontwikkeling. De rook kwam onder de kap van de woning vandaag.

Lees meer...

Poolse automobilist had rijverbod

ERMELO - Een Britse Jaguar is vannacht op de Palmbosweg in Ermelo van de weg gehaald. De Poolse chauffeur ging hierbij twee maal op de bon. De automobilist had een rijverbod en reed in een auto die volgens de documenten eigendom was van iemand uit Groot Brittannië. Wijkagent Jelle van Heerikhuize noemt het een ‘spookauto’, een voertuig dat met originele Britse kentekenplaten rondrijdt, maar feitelijk al van eigenaar is gewisseld. 'Spookauto's' worden gebruikt door criminelen. 

Lees meer...

Winkelpersoneel bedreigd

ERMELO/ VIANEN - Twee Ermelose tieners zijn vrijdagavond aangehouden in verband met een gewapende overval op een winkel in Vianen. Rond 15.15 uur bedreigde de dader het aanwezige winkelpersoneel met een mes. Daarop ging hij er te voet met onbekende buit vandoor in de richting van het centrum van Vianen.

Lees meer...

Ermelose winkeliers zetten politie op juiste spoor

ERMELO - De politie heeft vanmiddag vier Bulgaarse zakkenrollers aangehouden. Dit gebeurde nadat winkeliers in Ermelo elkaar informeerden via app. De beelden van beveiligingscamera's maakten het mogelijk dat de politie het viertal in Putten wist aan te houden.

Lees meer...

'Inbreker heeft tijd noch moeite gespaard'

ERMELO - De eigenaar van een BMW trof vanmorgen zijn auto in de Lelielaan aan met een volledig gedemonteerd dashboard. ,,Deze autoinbreker heeft tijd noch moeite gespaard," meldde wijkagent Jelle van Heerikhuize.

Lees meer...