Tien IPads teruggevonden in Den Bosch

ERMELO - Op donderdagmiddag 16 augustus 2018 werden op Christelijk College Groevenbeek iPads en MacBooks weggenomen. Op beelden van de beveiligingscamera’s waren twee jonge mannen in witte t-shirts te zien die op hun gemak de school binnenliepen. De politie wist na uitgebreid onderzoek in Den Bosch tien IPads te traceren. Deze zijn in beslag genomen en twee inwoners van Den Bosch zijn als verdachten gehoord. Zij verklaarden de iPads te hebben gekocht in Utrecht. 

Lees meer...

Inbraak heeft grote impact op slachtoffers

ERMELO - Drie mannen zijn aangehouden in verband met de woninginbraken op oudejaarsnacht aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Het gaat om een 18-jarige en een 20-jarige man uit Ermelo en een man (20) zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alledrie worden ze voorgeleid aan de officier van justitie.

Het onderzoek is in volle gang. Veel informatie wordt er dan ook nog niet vrijgegeven. Wel zijn er al enkele gestolen voorwerpen teruggevonden in een sloot. ,,Er is op die plek dan ook uitgebreid gezocht,” vertelt wijkagent Willeke Bos. Woninginbraken hebben een grote impact op de slachtoffers. Naast de materiële schade zorgt het ook voor een groot onveiligheidsgevoel bij de slachtoffers. Woninginbraken worden daarom gekenmerkt als high impact crime. ,,De daders hebben geen idee wat ze mensen aandoen,” aldus Bos. ,,Je bevat pas wat het met je doet als het je overkomen is. Er zijn vreemden in je huis geweest, ze hebben aan persoonlijke bezittingen gezeten. Dat is een aantasting van je persoonlijke levenssfeer.” Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er dan ook veel aan om inbrekers op te pakken.

Bewoner schrikt van knal en ziet vuurbal

ERMELO – Vanmiddag rukte de brandweer rond 17.30 uur uit voor een brand aan de Hoge Enk. Aangekomen bleek dat er bij een woning een scooter in brand stond. De bewoners hadden geprobeerd te blussen, wat niet lukte.

Lees meer...

Slachtoffer woninginbraak ziet haar eigen portemonnee drijven

ERMELO - Inbrekers van de woninginbraken in de nieuwjaarsnacht hebben naar alle waarschijnlijkheid sporen willen wissen door gestolen goederen te dumpen in het water op het terrein van 's HeerenLoo. De brandweer rukte zaterdagmiddag uit, na een bijzondere melding, om te zoeken naar de gestolen buit. Helaas werden waardevolle spullen niet teruggevonden.

Lees meer...

Twee verdachten opgepakt

ERMELO/ BEEKBERGEN - Een 17-jarige jongen uit Ermelo is samen met een 46-jarige Apeldoorner aangehouden omdat zij verdacht worden van een woningoverval. De politie heeft het duo gearresteerd in het onderzoek naar een overval die plaatsvond op 29 december. De 78-jarige bewoonster van een woning in Beekbergen was daarbij het slachtoffer. Ze raakte lichtgewond.

Lees meer...