Twee jongens aangehouden

ERMELO – In de nacht van Oud op Nieuw kwamen ruim zesduizend eenden om bij een brand in een stal van een eendenfokbedrijf aan de Rodeschuurderwegje. Rond 02.15 kreeg de meldkamer melding van de stalbrand. De brandweer Ermelo was snel met twee voertuigen ter plaatse en had de brand spoedig onder controle. De brand zou mogelijk door vuurwerk zijn ontstaan. De politie hield twee minderjarige jongens uit Ermelo aan.

Lees meer...

Derde brand dit jaar

ERMELO – Vannacht kreeg de meldkamer rond 00.30 uur melding van een brand bij snackbar Loods 4 op bungalowpark De Doppenberg aan de Buitenbrinkweg. Het pand stond volledig onder de rook en de brandweercommandant besloot in verband met de complexiteit van het pand op te schalen naar middelbrand. Daarom rukte er ook een extra tankautospuit en een hoogwerker uit.

Lees meer...

Getuige meldt opvallend gedrag bij politie

ERMELO – De politie werd vanmorgen door een getuige geïnformeerd dat er rondom recreatiepark De Paalberg aan de Drieërweg een man (22) zich opvallend gedroeg. Hij was in camouflagekleding gekleed en bleek twee boksbeugels op zak te hebben. De man is aangehouden.

Lees meer...

Een persoon is om het leven gekomen

ERMELO - Vanmorgen omstreeks 11.12 uur rukte de brandweer uit naar de Smutslaan vanwege een uitslaande brand in het appartementencomplex. De hulpdiensten en de lifeliner waren ook snel ter plaatse omdat men vermoedde dat er iemand binnen was. Een persoon, zo bleek na het doven van het vuur, is bij de brand omgekomen. Twee mensen zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. 

Lees meer...

Politie houdt vier verdachten aan

ERMELO – De politie heeft op dinsdag 29 maart twee 17-jarige jongens en één 18-jarige man aangehouden als verdachten van een overval op hotel Mooi Veluwe in Putten op 27 november 2021. Ook werd gisteren een vrouw van 54 jaar uit Putten aangehouden. De mannen komen uit Doetinchem, Putten en Ermelo. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees meer...

Proces-verbaal tegen 39-jarige Ermeloër

ERMELO - Gisteren trof de politie 102 kg vuurwerk aan op een zolder van een woning. Kort daarvoor was er een melding geweest. Wijkagent Jurion Veenstra onderstreept dat de veiligheidsrisico's in dit soort gevallen heel groot is. ,,Het was in de wijk Sportlaan/ Cronjéstraat. We hebben het vuurwerk direct in beslag genomen."

Lees meer...