Het weer maakt de zoektocht op Wolderwijd moeilijk

ERMELO - De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag met een kano het Wolderwijd op ging is nog niet gevonden. ,,Het kan zijn dat hij uit het water is gekomen, maar het is voor ons aannemelijker dat hij in het water terecht is gekomen," vertelt woordvoerder van de politie Simen Klok vandaag. ,,Met een helikopter hebben we vandaag weer langs de randen van het water gezocht, maar niets gevonden."

Lees meer...

Politie heeft hele weekend gezocht

ERMELO – De politie heeft zondag met hulp van het team Onderwaterzoekingen op het Wolderwijd gezocht naar een 27-jarige Ermeloër. ,,Helaas hebben we tijdens onze zoekactie vandaag de vermiste man niet aangetroffen,"verklaart politiewoordvoerder Jop Heinen. ,,Voorbereidingen worden getroffen om maandagochtend de zoektocht te hervatten. Wederom zal dit met sonar zijn om ook onder water te kunnen zoeken."

Lees meer...

Noodaggregaat lekt olie 

ERMELO - Zaterdagmiddag roken handhavers van de gemeente Ermelo een penetrante lucht in de kelder van het gemeentehuis. Daarom werd de hulp van het Ermelose brandweerkorps gevraagd. Het bleek te gaan om dieselolie dat lekte uit de noodaggregaat.

Lees meer...

Voorbijganger vindt en herkent granaat op Strand Horst

ERMELO – Vanmorgen heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een Engelse oorlogsgranaat tot ontploffing gebracht op Strand Horst. Deze granaat werd door een voorbijganger ontdekt die het als zodanig herkende.

Lees meer...

Driehonderd aangiftes van gestolen fietsen

ERMELO/REGIO - De politie Veluwe-West (Harderwijk, Ermelo, Putten) heeft zeven verdachten aangehouden op verdenking van heling en diefstal van elektrische fietsen. Het team stuitte op bijna driehonderd aangiftes door het hele land.

Lees meer...

Politie vermoedt brandstichting

ERMELO – Vannacht kreeg de meldkamer rond 00.30 uur melding van een voertuigbrand op de parkeerplaats De Struikakkers. De brandweer was snel ter plaatse en trof daar een brandende bestelbus aan.

Lees meer...

‘Deze respectloze hufters moeten gepakt worden’

ERMELO – In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Frederik Hendriklaan. Aangezien er geen geld in de kerk te vinden was, is de buit waarschijnlijk gering.

Lees meer...

Bewakingscarmera’s ontmaskeren dader

ERMELO – De politierechter te Zutphen heeft vanmorgen de 80-jarige Ermeloër J.L. veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 600 euro. L. kreeg deze boete omdat hij in de periode van april tot en met september 2020 meerdere Boeddhabeelden heeft vernield.

Lees meer...