Slachtoffer vastgehouden, bedreigd en afgeperst

ERMELO/EPE – Maandag 8 oktober heeft de politie in Epe een 36-jarige man uit Ermelo aangehouden. De verdachte was in de nacht van 7 op 8 oktober in Heerde in dezelfde woning aanwezig als het slachtoffer.

Lees meer...

Aangetroffen goederen leggen verband met woninginbraak 

ERMELO - Zaterdag hebben politieagenten een notoire inbreker in Ermelo aangehouden. ,,Op beelden van een autoinbraak werd deze man herkend door collega's," meldt wijkagent Willeke Bos. ,,In diens verblijfplaats in Ermelo troffen we goederen afkomstig van diverse autoinbraken én van een woninginbraak."

Lees meer...

Brandweer kon heliumflessen in veiligheid stellen

ERMELO - Rond half één vanmiddag vloog een auto op de A28 tussen Ermelo en Putten in brand. Het brandweerkorps was met twee tankauto's snel ter plaatse en kon voorkomen dat de heliumflessen achterop de aanhanger ook vlam vatten. De file, veroorzaakt door de autobrand, zorgde tevens voor een kop-staart botsing. Een auto ging een paar keer over de kop.

Lees meer...

Wijkagent weet Francaises aan te houden door snelle samenwerking 

ERMELO/ HARDERWIJK - Donderdagmiddag zijn drie zakkenrollers in het centrum van Ermelo door de politie aangehouden.De vrouwen zijn betrapt bij het stelen van een portemonnee in de ICI Paris in Harderwijk. Er werd zelfs nog geld met de gestolen pas gepind door de verdachten. De zakkenrollers zijn afkomstig uit Frankrijk.

Lees meer...

Mannen betrokken bij veertien lopende zaken

ERMELO/ NUNSPEET - Afgelopen dinsdag heeft heeft de politie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar veertien lopende zaken. De twee mannen van 34 en 28, zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden verdacht van diefstal, verduistering, oplichting en inbraken gepleegd op de Noordwest Veluwe.

Lees meer...

Ermelose vrouw verdachte in drugszaak

ERMELO - De politie heeft zeven mannen en één vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel op de Veluwe. De personen kwamen na een uitgebreid onderzoek als verdachten naar voren en zijn de afgelopen tijd aangehouden. Een van de verdachten is een 25-jarige vrouw uit Ermelo.

Lees meer...

Brandweer haalt kite uit de boom

ERMELO – Een kitesurfer is vanmiddag door de sterke wind tientallen meters meegesleurd uit het water bij Strand Horst en belandde vervolgens in een boom. De kitesurfer raakte door dit ongeval buiten bewustzijn. 

Lees meer...

Politie houdt verdachte aan met buit in tas

ERMELO - Vrijdagavond werd er omstreeks 20.15 uur ingebroken bij het Gezondheidscentrum aan de Julianalaan in Ermelo. ,,De verdachte werd echter overlopen,” meldde wijkagent Jelle van Heerikhuize. ,,De man riep naar een aangever ‘pistola, pistola’. Vervolgens nam de man de benen en verdween in de omgeving.”

Lees meer...