Daders vluchten zonder buit

 

ERMELO - Vanmorgen, omstreeks 4.45 uur werd er een snelkraak gepleegd bij juwelier Van Dam in De Enk. De vijf daders vluchtten zonder buit in een donkere Volvo V40. 

Lees meer...

Roemeniër weigert medewerking bloedproef

ERMELO - Een 21-jarige man uit Roemenië raakte zaterdagavond rond negen uur letterlijk van de wal in de sloot op de A28 ter hoogte van Ermelo. Na een aanrijding raakte de bestuurder van een bestelbusje de macht over het stuur kwijt en belandde in de sloot.

Lees meer...

Veluwe Vis en Fouzia’s Haarlijn als verloren beschouwd

ERMELO - Een uitslaande brand heeft vanavond het pand van Veluwe Vis en Fouzia’s Haarlijn aan de Stationsstraat in de as gelegd. De bewoners die boven de winkel woonden zijn ongedeerd. De oorzaak van de felle uitslaande brand was een omgevallen olielamp.

Lees meer...

Postcommandant was snel ter plaatse

ERMELO - Donderdagavond kreeg postcommandant Jurjen Bast rond 22.30 uur melding van een schoorsteenbrand. Niet via de meldkamer, maar zijn schoonzus, woonachtig aan de Hogewal, belde hem op. ,,Ik kom eraan, maar je moet ook 112 bellen," zei Bast. Dat had de buurman, die de brand had opgemerkt, inmiddels gedaan. Het brandweerkorps rukte snel uit om de schoorsteenbrand te blussen. Inmiddels was Bast ook ter plaatse.

Met hulp van de hoogwerker uit Harderwijk werd de schoorsteen van bovenaf gecontroleerd en geveegd. Vandaag wordt een laatste inspectie gedaan. 

Recherche onderzoekt de zaak 

ERMELO/ NIJKERK - Afgelopen weekend hebben een aantal Ermelose jongeren verkeersborden en een bushokje in Nijkerk vernield. De borden werden zondagmorgen rond 04:00 uur op de rotonde Hoefslag vernield. Aan de Paasbosweg moest een bushokje het ontgelden.

Lees meer...

Rookkast gaat in vlammen op

ERMELO – Arjen van Luyt, alias Smokey Arjen zag vanmiddag meer rook dan hem lief was. Hij was vlees aan het roken in z’n rookoven, toen het een beetje uit de hand leek te lopen. Even later sloegen de vlammen boven de schutting uit. 

Lees meer...

Brommobiel gaat in vlammen op

ERMELO - Zondagnacht is aan de Sportlaan in Ermelo een brommobiel volledig uitgebrand. Het 45-km autootje van een van de bewoners stond geparkeerd in de straat en heeft door nog onbekende oorzaak vlam gevat.

Lees meer...

Verdachte onderkoeld naar ziekenhuis

ERMELO - Vannacht rond 2.30 uur zette de politie de achtervolging in op de Dirk Staalweg in Ermelo toen een automobilist het stopteken negeerde. Hij doofde de lichten en ging er met hoge snelheid vandoor richting Kerkdennen. Achter sportcomplex Calluna reed de verdachte zichzelf klem. Hij stapte vervolgens uit en ging er te voet vandoor.

Lees meer...