Daders zijn gevlucht

ERMELO – Drie daders hebben zaterdagavond rond 19.00 uur een overval gepleegd op een villa in de Julianalaan in Ermelo. De politie werd vervolgens gealarmeerd. De daders zijn gevlucht.

Lees meer...

Ermeloër doodt echtgenote vanwege buitenechtelijke relatie

ERMELO – De Officier van Justitie eiste vandaag elf jaar cel tegen de Ermeloër Freek den T. (61) die op 11 september zijn echtgenote van het leven beroofde door het dichtknijpen van haar keel. 

Lees meer...

Blussen zal nog geruime tijd duren

ERMELO – De brandweer laat de rieten kap van de woning aan de Harderwijkerweg gecontroleerd uitbranden. Rond het middaguur bleek dat de uitslaande brand niet kon worden geblust waardoor er men hiervoor moest kiezen. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Lees meer...

Heftige rookontwikkeling legt verkeer plat

ERMELO – Omstreeks kwart voor elf vanmorgen ontstond er brand op de tweede verdieping van een woning aan de Harderwijkerweg. Omdat het een woning met een rieten kap betrof, kwam er ook een gespecialiseerde rietploeg ter plaatse voor assistentie.

Lees meer...

Geen persoonlijk letsel

ERMELO - Vanavond vond er rond 18.20 uur een kettingbotsing plaats op de snelweg A28 ter hoogte van Ermelo tussen Strand Horst en Strand Nulde. Bij de botsing zijn in elk geval acht personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Lees meer...

Meerdere dode katten aangetroffen

Ermelo – Wijkagent Annemarieke van Maanen meldt dat er de afgelopen periode meerdere dode katten zijn aangetroffen in de omgeving van de Buitenbrinkweg. De katten zijn beschoten met een luchtbuks.

Lees meer...

Veel materiële schade en verontwaardiging

ERMELO – In de nacht van donderdag op vrijdag is de Kringloopwinkel aan de Burg. van Oordtstraat het doelwit geworden van een inbraak. De meegenomen spullen zijn niet erg waardevol, maar de schade is behoorlijk.

Lees meer...

Met elkaar: aanpak verward gedrag

ERMELO – GGz Centraal lost de politieke wens in om snel werk te maken van zorg voor personen met verward gedrag. Er komt een GGz-triagist op de gemeenschappelijke 112-meldkamer in Flevoland. De triagist regelt indien nodig binnen zestig minuten een psychiatrisch hulpverlener van ons bij personen met verward gedrag.

Lees meer...

Wapen wordt vernietigd, eigenaar door naar HALT

ERMELO – Wijkagent Instellingen Jurion Veenstra heeft vanmiddag bij een jongen een nep Walther P99, het dienstpistool van de politie, in beslag genomen. Dit zeer echt gelijkend speelgoed is verboden.

Lees meer...

Macbook bevat unieke muziekopnames

ERMELO - Vrijdagavond werd er ingebroken in het huis aan de Maximalaan 5 in Ermelo. Twee mannen gingen er met een Macbook, enkele sieraden, een camera en telefoons vandaar. ,,Op mijn Macbook staat de back-up van muziekopnames van onze Ierse Folkband,” vertelt Hans Jonkman, zichtbaar aangedaan. ,,De cd zou over twee weken ter perse gaan. Het ruwe materiaal is nu verloren.”

Lees meer...