Twee verdachten licht gewond door politiehond

ERMELO – In de nacht van zaterdag op zondag vond er een grote vechtpartij plaats in de Stationsstraat ter hoogte van café Down Under (voorheen Dok 48). De politie, marechaussee en de hondenbegeleiders grepen in waarbij twee verdachten door een diensthond werden gebeten. Er zijn vijf verdachten aangehouden.

Lees meer...

Twintigjarige man stal pinpassen van kwetsbare ouderen

ERMELO/ REGIO - Een twintigjarige man uit Koog aan de Zaan is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een (voorwaardelijke) gevangenisstraf van 182 dagen. De man kreeg deze straf vanwege diverse pinpasfraudes. Hij koos zijn slachtoffers onder anderen in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Lees meer...

Daders hadden het voorzien op bankpassen en pincodes

ERMELO - Het programma Opsporing Verzocht heeft gisteravond beelden getoond van een bende zakkenrollers die in Ermelo, Nijkerk, Oldenzaal en Wierden toesloeg. Deze bende was, in soms wisselende samenstelling, in oktober 2022 op dievenpad in de regio. De daders hadden het vooral voorzien op bankpassen en pincodes. Die laatste werden afgekeken bij het afrekenen in winkels, waarna de slachtoffers buiten werden aangesproken met een smoes. Terwijl de ene dader voor afleiding zorgde, deed een andere een greep in zak of tas.

Lees meer...

Twee jongens aangehouden

ERMELO – In de nacht van Oud op Nieuw kwamen ruim zesduizend eenden om bij een brand in een stal van een eendenfokbedrijf aan de Rodeschuurderwegje. Rond 02.15 kreeg de meldkamer melding van de stalbrand. De brandweer Ermelo was snel met twee voertuigen ter plaatse en had de brand spoedig onder controle. De brand zou mogelijk door vuurwerk zijn ontstaan. De politie hield twee minderjarige jongens uit Ermelo aan.

Lees meer...

Derde brand dit jaar

ERMELO – Vannacht kreeg de meldkamer rond 00.30 uur melding van een brand bij snackbar Loods 4 op bungalowpark De Doppenberg aan de Buitenbrinkweg. Het pand stond volledig onder de rook en de brandweercommandant besloot in verband met de complexiteit van het pand op te schalen naar middelbrand. Daarom rukte er ook een extra tankautospuit en een hoogwerker uit.

Lees meer...

Getuige meldt opvallend gedrag bij politie

ERMELO – De politie werd vanmorgen door een getuige geïnformeerd dat er rondom recreatiepark De Paalberg aan de Drieërweg een man (22) zich opvallend gedroeg. Hij was in camouflagekleding gekleed en bleek twee boksbeugels op zak te hebben. De man is aangehouden.

Lees meer...