Minderjarigen vernielden ruiten van woningen in Hendrik-Ido-Ambacht  

ERMELO - Drie minderjarige jongens zijn aangehouden voor een reeks vernielingen in Hendrik-Ido-Ambacht. Eén van de jongens komt uit Ermelo.

Volgens wijkagent Jurion Veenstra was het een zaak met veel open eindjes. ,,Het onderzoek komt uiteindelijk hier in Ermelo uit en blijkt 1 van de verdachten een jongen te zijn op een instelling hier in Ermelo.,” vertelt hij op social media. Tijdens het eerste verhoor werd duidelijk dat de jongen betrokken was bij de vernielingen van diverse ramen van woningen. De ruiten waren vernield met stenen, een fiets, een klapstoel en een trottoirband……

Veenstra: ,,Er was enorm veel schade en het had gigantische impact voor de getroffen bewoners.” De jongen bekende dat hij dit samen met nog twee andere minderjarige jongens gedaan had. Na onderzoek bleken er zelfs filmpjes te zijn van een aantal vernielingen. Hierop heeft de Ermelose wijkagent contact gezocht met basisteam Dordrecht en daar zijn ook de andere twee verdachten aangehouden. De zaak is hiermee opgelost. De jongens moeten voor de rechter verschijnen of wellicht gaan ze naar HALT, maar belangrijker nog de schade kan verhaald worden op deze drie jongens.