Grote drugsvangst uit verschillende containers

ERMELO – Een 52-jarige chauffeur uit Ermelo is dinsdag aangehouden in de Rotterdamse haven op verdenking van handel in verdovende middelen.Tijdens diverse controles in de Rotterdamse haven hebben douaniers de afgelopen week een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept. Het OM meldt dat er zeven aanhoudingen zijn verricht, twee verdachten zijn voorgeleid en blijven langer vastzitten.

Op verschillende dagen werden diverse containers met totaal 2773 kilo drugs met een straatwaarde van ruim 207 miljoen euro in beslag genomen. De drugs waren verstopt in containers met avocado’s uit Colombia en bananen uit de Dominicaanse Republiek. In een andere container die was geladen met oude auto’s en motoren uit Amerika vond men nog 1470 kilo drugs. Vervolgens werd er een andere verdachte container opgehaald door een chauffeur. In deze container, geladen met computerspullen uit Maleisië, werd 570 kilo cocaïne aangetroffen. De 52-jarige chauffeur uit Ermelo, die de container kwam laden, is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Smokkel

Tevens werden afgelopen dagen ook nog twee sporttassen met cocaïne onderschept. In de haven van Vlissingen troffen medewerkers van het duikteam tijdens een controle een kist onder een vrachtschip aan met daarin vijftig kilo cocaïne. De Ermelose verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten. Ook werden rondom de container 5 personen aangehouden die vermoedelijk de cocaïne wilden smokkelen van het haventerrein.