Ermelose opgepakt na ruzie in Harderwijk

ERMELO/ HARDERWIJK - Een 19-jarige vrouw uit Ermelo en een 23-jarige man uit Harderwijk zijn in de nacht van zaterdag 5 juni op zondag 6 juni aangehouden voor belediging en mishandelijk van politieagenten. Het tweetal werd net na middernacht in de Vijhestraat in Harderwijk opgepakt.

Agenten moesten in de Vijhestraat in actie komen vanwege een ruzie. De betrokken vrouw en man vonden het nodig agenten te beledigen en twee van hen te slaan. Ze werden aangehouden. Ook aan het Wellenpad vond een man het nodig om politieagenten te beledigen. Ook hij werd aangehouden.

Grote groepen mensen

De politie was samen met handhavers van de gemeente aanwezig aangezien er oproepen rondgingen om naar Harderwijk toe te komen, net als de avond ervoor. Op vrijdagavond moest de politie ingrijpen aangezien er ongeveer 300 jongeren waren samengekomen rond het Strandeiland en de Wijde Wellen. Gezien de geldende coronaregels is het samenkomen van grote groepen mensen uiteraard niet toegestaan.

Kom niet samen

Politie en gemeente doen de nadrukkelijke oproep om niet met grote groepen samen te komen. Dit wordt niet getolereerd. Ondanks de geldende versoepelingen is dit uiteraard niet de bedoeling en zal er waar nodig worden opgetreden. Aangezien het veelal jongeren betreft, is ook de oproep aan ouders om alert te zijn om zo te voorkomen dat jeugd overlast veroorzaakt.