Politie, belastingdienst en gemeente houden grote controle

ERMELO – Vanmorgen vond er een controle plaats op een recreatiepark in Ermelo. De controle werd uitgevoerd door medewerkers van gemeente Ermelo, Belastingdienst en politie; zij werden hierbij ondersteund door medewerkers van provincie Gelderland.

Het team controleerde de recreatiewoningen op onder meer veiligheid en kwaliteit en registreerde de mensen die er verblijven. De resultaten van deze actiedag volgen binnen enkele weken. De eerste bevindingen zijn, dat er op het vakantiepark een (groot) aantal mensen de recreatiewoningen niet voor recreatie maar voor bewoning gebruikte, terwijl dat niet is toegestaan overeenkomstig het bestemmingsplan. Ook is er een hennepkwekerij is aangetroffen. De politie heeft deze ontmanteld en de spullen die hiervoor werden gebruikt zijn in beslag genomen. Het betreffende chalet is per direct gesloten omdat het niet voldeed aan het bouwbesluit. Daarnaast werden er verboden wapens aangetroffen.

Aanhouding

Alsof dat nog niet alles was werd er ook een proces verbaal opgemaakt voor het rijden met een ongeldig rijbewijs en is er een aanhouding gedaan in verband met openstaande gevangenisstraf.
Geconstateerd werd dat de recreatiewoningen in het algemeen niet voldoen aan de vereisten van veiligheid en leefbaarheid, dat er werkende en normaal betaalde arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden verblijven, dat de leefbaarheid van het terrein als geheel te wensen overlaat. Het groen is slecht onderhouden en het terrein is vervuild met afval. Er werd van een aantal mensen die op het terrein verblijven een boete of belastingaanslag geïnd door de politie en de Belastingdienst.

Gezond en vitaal

Het doel van deze gezamenlijke controle is om te waarborgen of te bewerkstelligen dat het recreatiepark een gezond en vitaal park is. Dit gebeurt in samenspraak met de terreineigenaar en zo nodig met inwoners en andere partijen. Gemeente Ermelo heeft als leidraad het programma Vitale Vakantieparken dat meer gemeenten in samenspraak met provincie Gelderland en andere partijen volgen met het oog op duidelijkheid en goede afspraken over het gebruik van recreatieparken.