Fabriek van Knevel in de as

ERMELO – Vanmiddag, even na vijven werd Ermelo weer een monumentaal pand armer. Het uit 1910 daterende dakpannenfabriekje van Knevel aan de Hamburgerweg is door een felle uitslaande brand verwoest. Er waren er geen personen in het pand aanwezig.

De brandweer was met enkele wagens ter plaatse en ook de hoogwerker uit Harderwijk werd opgeroepen. Door het afsluiten van de Hamburgerweg ontstond er een verkeerschaos op de aanliggende wegen. Doorgaand verkeer en de enorme toestroom van kijkers zaten elkaar in de weg. Persvoorlichter Daphne Lugtenberg van Veiligheidregio Noord en Oost Gelderland meldt dat om 17.45 uur brandmeester is gegeven. ,,Zowel de pannenfabriek als de twee naastgelegen houten schuurtjes hebben alle drie gebrand," aldus Lugtenberg. Het nablussen zou nog enige tijd duren. Het pand, dat als verloren moet worden beschouwd, zal zo snel mogelijk gesloopt worden in verband met veiligheid.

Omwonenden gaven aan dat ze zich zorgen maakten omdat er haast dagelijks jongeren rondliepen. ,,Dit was waar we al lange tijd bang voor waren," vertelde de de overbuurvrouw. De gebouwen zijn eigendom van twee families uit Putten en werden alleen gebruikt voor opslag. Er stonden machines en boten in. Deze  kunnen ook als verloren worden beschouwd. De voormalige dakpannenfabriek van Evert Knevel werd later een smederij. Het is een gemeentelijk monument en er waren plannen om het gebouwtje op te knappen.