Rechter eist drie jaar cel

ERMELO - Tegen de 29-jarige man die verdacht wordt van de dood van de 27-jarige Tara Dorgelo uit Ermelo is vandaag door de rechtbank Zwolle 3 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De Ermelose Tara Dorgelo overleed vorig jaar in de nacht van 17 op 18 augustus bij hem in zijn flat in Zwolle.

De twee hadden samen drugs gebruikt waaronder speed en xtc, die de Zwollenaar haar had toegediend. De bedoeling was om daarna seks te hebben, echter Dorgelo werd plots onwel. De verdachte verklaarde in paniek te zijn geraakt. Om tot rust te komen besloot hij maar te gaan gamen in plaats van 1-1-2 te bellen. De volgende dag, zaterdag, ging hij gewoon boodschappen doen. Hij heeft het slachtoffer daarna in foetushouding in een hoeslaken gewikkeld en in de Nieuwe Vecht gedumpt. Vervolgens heeft hij de flat opgeruimd.
Het Openbaar Ministerie concludeerde dan ook dat de Zwollenaar schuldig is aan haar dood. De rechter heeft een celstraf geëist van drie jaar waarvan een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Het opruimen na het overlijden van het slachtoffer zou volgens de rechtbank ook kunnen wijzen op het wissen van sporen.