Politie Oost-Nederland doet mee aan landelijke actie

ERMELO - Mensen die nog een boete hebben openstaan kunnen binnenkort politie aan de deur verwachten. De politie Oost-Nederland besteedt komende tijd extra aandacht aan het innen van nog niet betaalde boetes. Ook mensen die zich niet hebben gemeld voor een taak- of gevangenisstraf kunnen worden opgepakt.

De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die al diverse kansen hebben gekregen van overheidsinstanties die boetes opleggen. Deze actie wordt dit jaar voor het eerst landelijk gehouden onder de vlag van de nationale politie. Door deze aankondiging krijgen mensen uit het werkgebied Oost-Nederland nog een kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om de opgelegde boete te betalen of zich te melden voor een straf.

Veroordeelden

Omdat boetes nu eenmaal moeten worden betaald en straffen uitgezeten, gaan agenten langs de deur om veroordeelden op te halen die zich daaraan onttrekken. Daarmee wil de politie laten zien aan mensen (en dat is het merendeel) die wel netjes betalen dat niemand de dans ontspringt. Want dat is belangrijk voor het vertrouwen in de rechtstaat en geloofwaardig politiewerk. Ook worden er bij controles opsporingsmiddelen ingezet zoals ANPR (scannen kentekens van voertuigen).

'Een laatste kans om te voorkomen dat de politie bij verrassing voor de deur staat,' meldt de politie Oost-Nederland die de komende tijd voorrang geeft aan het innen van niet-betaalde boetes. Agentenkoppels gaan de komende weken langs de deuren en daarnaast wordt de recherche ingezet om veroordeelden te vinden die zich schuil houden voor de politie.