Volkswagen belandt in tuin

ERMELO – Vanavond is een bestuurder onder invloed van alcohol in zijn rode Volkswagen Polo uit de bocht gevlogen op de Telgterweg in Ermelo. Rond 22.00 uur verloor hij de macht over het stuur en belandde met zijn auto in een tuin. Daarbij ramde hij een stenen muurtje.

Bij dit eenzijdige ongeluk raakte niemand gewond. Wel was er veel materiële schade. De Polo raakte total loss. De 23-jarige beginnend bestuurder is door dit incident zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed namelijk met te hoge snelheid en onder invloed van alcohol. De automobilist kwam met de schrik vrij, zijn auto raakte total loss door de botsing tegen een stenen tuinmuur.

De Ermelose politie heeft de bestuurder meegenomen naar het bureau om het alcoholpromillage te bepalen. De ademanalyse wees uit dat de bestuurder een promillage van 535 Ugl in zijn bloed had. De bestuurder kan, naast dat hij zijn rijbewijs kwijt is geraakt, een hele hoge boete tegemoet zien. Ook zal hij waarschijnlijk een ASP (AlcoholSlotProgramma) opgelegd krijgen en moet hij een rijvaardigheidsonderzoek ondergaan. Het bergingsbedrijf heeft de Volkswagen weggesleept.