Man pleegt verzet bij aanhouding

ERMELO - Een 21-jarige Ermeloër werd op dinsdagavond 14 maart aangehouden in de tuin van zijn woning. De man had nog een gevangenisstraf open staan en werd hiervoor aangehouden. Hij pleegde echter flink verzet en verwondde hierbij een politieman.

De agent moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan gezichts- en oogletsel. Een andere politieman raakte lichtgewond aan zijn arm en been. Uiteindelijk kon de man alsnog worden overmeesterd en aangehouden. De man werd meegenomen naar het bureau en zit vast voor geweldpleging. Vrijdag beslist de rechter of de hechtenis langer moet duren.

Geweld tegen politieambtenaren

De politie meldt op haar website dat ze geen verbaal of fysiek geweld tolereert tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.