Medewerkers ontdaan door gemis kar

 ERMELO – De medewerkers van Zorgkwekerij De Bloemenhof op ’s Heeren Loo zijn ernstig gedupeerd door de diefstal van hun plantenkar. Afgelopen weekend zijn er ook vernielingen gepleegd bij de kwekerij.

,,Zaterdag of zondag zijn naast onze ingang twee houten plantenbakken met planten van een, bijna twee meter, hoge muur getrokken. Deze bakken zaten goed vast, dus er is veel kracht gebruikt. Maandagochtend lagen de bakken met planten in stukken op de grond,’’ meldt Rolf Versteeg, persoonlijk begeleider van de Zorgkwekerij. De medewerkers, bewoners van de instelling, zagen maandagochtend ook dat de bakken waren gesloopt en waren behoorlijk ontdaan. Versteeg: ,,
Enkele medewerkers zijn erg geschrokken omdat ook onze bolderkar weg is. Deze, door ons blauw geschilderde ijzeren kar met vier luchtbanden, gebruiken wij in de kwekerij, maar nog het meest om planten en onze eigen gemaakte producten te verkopen.’’ De begeleiders en medewerkers hopen dat er mensen zijn die meer weten waar de kar is gebleven, want ze willen deze graag terug. ,,We hebben haar echt nodig,’’ vertelt Versteeg. Wat een nieuwe kar kost, is niet bekend, maar een vergelijkbare tweedehandse kar zal toch wel zo’n driehonderd euro kosten. De zorgkwekerij is afgezet met een hekwerk, bomen en struiken, een sloot en afsluitbare poorten. Versteeg: ,,We denken daarom dat de kar met meerdere personen over de poort is getild.’’ Vandaag is op de kwekerij veel over dit alles gepraat, het houdt iedereen behoorlijk bezig. Wie iets heeft gezien of weet waar de kar is, kan dit melden bij de Zorgkwekerij De Bloemenhof of bij de politie via 0900-8844.