Mannen sloegen toe bij verschillende slijters

ERMELO/ VOORTHUIZEN - Dieven, die donderdag ook hun slag sloegen bij Gall&Gall in Ermelo en Elst, zijn uiteindelijk in Voorthuizen aangehouden. De politie wist gisteren twee mannen van 27 en 38 jaar oud aan te houden in verband met een winkeldiefstal bij de Gall&Gall in Voorthuizen.

De mannen waren in het bezit van een aantal, van diefstal afkomstige, dure flessen drank. Eén van de verdachten wordt mogelijk in verband gebracht met meerdere diefstallen. Maar lopende het onderzoek kan de politie hierover verder geen details verschaffen.

Waarschuwing

De mannen maakten gebruik van speciaal geprepareerde kleding. Zo konden ze dure flessen drank onder hun trui stoppen en de winkel uitlopen. ,,De mannen zijn door heel Nederland gegaan,” vertelt Gall&Gall ondernemer Rob Aschman uit Ermelo. Bij hem werd voor zo’n 250,- aan drank buit gemaakt. ,,Helaas kreeg ik een dag te laat een waarschuwing vanuit het hoofdkantoor.” Dat signaal kwam in Ermelo te laat, maar de daders waren in het vizier en dat leidde uiteindelijk donderdag nog tot een aanhouding. ,,Natuurlijk zijn we blij dat ze nu gepakt zijn. Maar de vraag blijft voor hoe lang dit helpt,” aldus Aschman. ,,Dit soort onkruid blijft kruipen, helaas.”