Verdachte onderkoeld naar ziekenhuis

ERMELO - Vannacht rond 2.30 uur zette de politie de achtervolging in op de Dirk Staalweg in Ermelo toen een automobilist het stopteken negeerde. Hij doofde de lichten en ging er met hoge snelheid vandoor richting Kerkdennen. Achter sportcomplex Calluna reed de verdachte zichzelf klem. Hij stapte vervolgens uit en ging er te voet vandoor.

Meerdere eenheden werden ingezet om te helpen zoeken naar de verdachte. Onder andere een hondengeleider, twee motorrijders, twee collega’s op de bike en een aantal collega’s in politieauto’s zochten in de directe omgeving. ,,Na een lange tijd zoeken, troffen wij de verdachte aan. Verstopt onder een auto,” meldt de wijkagent. De man, van Poolse afkomst, droeg enkel een korte broek en een T-shirt en hij vertoonde onderkoelingsverschijnselen.

Boksbeugel

De man moest blazen op een alcoholtester. Hij bleek gedronken te hebben (365ug/l). Op de bijrijdersstoel lag een boksbeugel en op achterbank een grote LGtelevisie en Playstation wwaarvan de herkomst onbekend is. Onderzoek hiernaar loopt. De man moest eerst even langs het ziekenhuis vanwege z’n onderkoelingsverschijnselen, maar na controle ging hij vervolgens met de politie mee naar het politiebureau in Harderwijk. Daar kon hij opwarmen in zijn cel en wachten tot hij in de loop van de dag gehoord wordt over de strafbare feiten die hij gepleegd heeft. ,,Het blijft het mooiste wat er is, na zo’n lange zoektochtslag uiteindelijk toch nog ‘de boef’ vangen,” aldus de tevreden agenten.