'Bekijk beelden beveiligingscamera's'

ERMELO – De politie is op zoek naar getuigen van het grootschalige spoor van vernielingen. Vandalen, waarschijnlijk afkomstig uit het uitgaansleven, zijn tussen 02.00 en 03.30 uur tekeer gegaan op de Sportlaan, Cronjéstraat en Kanoweg, maar ook op ’t Abdij.

De politie kreeg echter pas om 8.00 uur ’s morgens de eerste melding. ,,Er moeten mensen zijn die meer weten, die het vannacht al hebben gezien of gehoord, maar waarschijnlijk geen melding willen of durven doen. Zij kunnen ons ook informeren via Misdaad Anoniem (tel 0800 7000),” zegt wijkagent Jelle van Heerikhuize. ,,Als we maar informatie krijgen.’’ Hij deed via sociale media ook een oproep aan ouders van jongeren die in Ermelo uit zijn geweest. ,,Bevraag uw kroost op bijzonderheden. Deze vernielingen kunnen niet onbestraft blijven.”

Beveiligingscamera's

De politie vraagt mensen die beschikken over beveiligingscamera's bij de woning, de beelden te bekijken op bijzonderheden. Tevens vraagt Van Heerikhuize iedereen die schade aan de auto heeft geconstateerd, aangifte te doen. Het zijn overigens niet alleen auto’s die vernield zijn, ook uit plantenbakken op ’t Abdij zijn bloemen en struiken getrokken. Wellicht zijn er meer mensen die vandaag sporen van vandalisme hebben aangetroffen. De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben.