Opbrengst nihil, schade enorm

ERMELO – Woest zijn ze. Ronald en Frida Tijdeman waren dit weekend bezig met de laatste dingen in hun oude huis dat verkocht is. Vanmorgen belde een buurman echter op omdat de voordeur open stond en er ingebroken was.

Niet dat er nog wat in het huis stond, maar alle koperen leidingen en kranen zijn eruit geroofd. ,,Ook in de kruipruimte,” vertelt Tijdeman die gelijk is gaan kijken. Het huis heeft minimale braaksporen. ,,De inbrekers zijn echt gekomen voor de koperen buizen,” aldus Tijdeman. Verbaasd dat dit kon gebeuren. Het huis moet over enkele weken worden opgeleverd en dan moet dit hersteld zijn. ,,Het vervelende is dat de leidingen heel kort zijn afgeknipt en het gaat heel wat manuren kosten om dit te herstellen.”

Schroothandelaren

De politie meldt dat dit vaker gebeurt. ,,De inbrekers zijn uit op metalen om die aan schroothandelaren te verkopen,” meldt Simen Klok, woordvoerder van de politie. Ronald en Frida Tijdeman willen vooral ook anderen waarschuwen voor deze praktijken. ,,We hadden juist geen gordijnen laten hangen om goed te laten zien dat de woning leeg was en er niks te halen viel,” meldt Frida Tijdeman boos. ,,De opbrengst voor deze inbrekers is slechts een paar honderd euro, de schade om alles weer netjes te krijgen is vele malen hoger.”