'Het is wachten op een volgend slachtoffer'

ERMELO - Vanmorgen werd om 8.20 uur een fietsster aangereden op de kruising Hamburgerweg en de Dirk Staalweg in Ermelo. De fietsster raakte gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk.

Het kruispunt, waar dagelijks veel scholieren oversteken, is het meest besproken verkeerspunt in Ermelo en ook na de herinrichting is frequent de vraag gesteld of dit nu veiliger is. Er is vorig jaar gekozen om een voorrangspleintje op dit kruispunt te realiseren. ,,De ‘oversteekbaarheid’ op het kruispunt is met de nieuwe inrichting verbeterd,” meldde een communicatiemedewerker in een eerder stadium namens de gemeente Ermelo. Toch hebben omwonenden en automobilisten al vaker hun zorgen geuit.

Getuige

Vanmorgen keek een aanwonende vlak voor het ongeluk uit het raam en zag weer grote chaos op het kruispunt. ,,Auto's die linksaf de Paul Krugerweg inslaan, hebben last van een dooie hoek waardoor je minder zicht hebt,” vertelt de Ermelose getuige. Het rondje is volgens haar gewoon te klein. ,,Het hele kruispunt stond weer vol auto's en ze proberen langs elkaar te gaan. Maar auto's die afslaan, staan schuin op de weg.” Toch is de gemeente van mening dat zowel de verkeersveiligheid als ook de verkeersafwikkeling en de oversteekbaarheid voor fietsers van de Hamburgerweg verbeterd is.

,,Het is wachten op een volgend slachtoffer,” zeggen omwonenden. ,,Dit gaat nog eens goed fout,” dacht de getuige vlak voor het ongeluk. ,,Kort daarna zag ik iemand op de grond liggen, er waren al mensen bij. Ik heb politie gebeld omdat het ook erg druk was en toen kwam de ambulance er ook aan.” De fietsster is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond.