Diefstal iPads en Macbook ter waarde van zestigduizend euro

ERMELO – Het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, Bureau Gelderland, besteedt vanavond aandacht aan de diefstal die op maandagmiddag 20 augustus is gepleegd op Christelijk College Groevenbeek.

Er werden iPads en MacBooks buitgemaakt met een waarde van zo’n zestigduizend euro. Op beelden van de beveiligingscamera’s zijn twee jonge mannen in witte t-shirts te zien die op hun gemak de school binnenlopen. Het lijkt er op dat ze de school aan het verkennen zijn. Later is te zien dat een van de daders de school via een nooddeur verlaat en even later terugkeert met een zwarte rugtas.

Karretjes

De daders lopen vervolgens naar de ICT afdeling om daar de apparatuur weg te halen. Ze nemen hun buit mee op karretjes die ze in de school hebben gevonden. Na de diefstal lopen de daders, ondertussen met jassen aan, de school weer uit. De diefstal vond plaats tijdens de schoolvakantie toen men ook de school aan het verbouwen was. Er waren in die periode dus meerdere mensen in het gebouw aanwezig.

Gat in hek

Opvallend is dat de mannen later weglopen zonder de karretjes. Het is de politie dan ook een raadsel hoe de twee daders de spullen hebben meegenomen. Wellicht stond er ergens in de buurt een auto waar de buit is ingeladen. De politie ontdekte later wel dat er een groot gat in het hek was geknipt waardoor de daders het terrein zijn opgekomen. De daders, die overigens goed herkenbaar in beeld waren, zijn nog niet herkent. De politie vraagt dan ook hulp in het oplossen van deze diefstal. Wie informatie heeft kan bellen naar de Politie: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het programma Bureau Gelderland is hier terug te kijken.