Brandweer haalt kite uit de boom

ERMELO – Een kitesurfer is vanmiddag door de sterke wind tientallen meters meegesleurd uit het water bij Strand Horst en belandde vervolgens in een boom. De kitesurfer raakte door dit ongeval buiten bewustzijn. 

De politie kreeg gisteren een melding dat een vrouwelijke kitesurfer door de wind uit het water werd getild, over het strand en land werd geblazen. Ze stuiterde, volgens enkele getuigen, meerdere malen hard tegen de grond. Vervolgens bleef haar kite in de boomtoppen hangen en kwam de surfer met een klap op de grond terecht. Volgens getuigen was de wind ineens gaan draaien erg verraderlijk geworden. Daar is het kitesurfgebied op Strand Horst ook om bekend.

Ziekenhuis

De vrouw was tijdelijk buiten bewustzijn, maar kwam later, ter plaatse nog, weer bij kennis. Zij is met onbekend letsel door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Harderwijk. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de kite uit de boom te halen omdat er gevaar bestond dat de kite de snelweg op zou kunnen waaien.