Wijkagent weet Francaises aan te houden door snelle samenwerking 

ERMELO/ HARDERWIJK - Donderdagmiddag zijn drie zakkenrollers in het centrum van Ermelo door de politie aangehouden.De vrouwen zijn betrapt bij het stelen van een portemonnee in de ICI Paris in Harderwijk. Er werd zelfs nog geld met de gestolen pas gepind door de verdachten. De zakkenrollers zijn afkomstig uit Frankrijk.

Vanmorgen rond elf uur hield wijkagent Jelle van Heerikhuize een auto aan met een vreemd kenteken. Op basis van het gesprek dat volgde met de inzittenden had de wijkagent het vermoeden dat het niet pluis was. ,,Tegelijkertijd kwam de melding vanuit Harderwijk van zakkenrollers en toen bleek al snel dat twee van de drie dames in de auto hierbij betrokken waren." Dankzij de scherpe camerabeelden en duidelijke omschrijvingen van signalementen konden de verdachten toen aangehouden worden in Ermelo. ,,Het zijn vrouwen die zeer professioneel te werk gaan," omschrijft Van Heerikhuize. Bij aanhouding bleek ook dat de dames in bezit waren van heel veel contant geld. ,,De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau," aldus de wijkagent. De zaak ligt nu bij de officier van justitie.

De aangever (degene van wie de portemonnee gestolen is) meldde dat zij werd aangesproken door een winkelend, jong stel met een kinderwagen. Zij hadden al het idee hadden dat deze ‘verdachten’ aan het zakkenrollen waren. De politie zou graag in contact komen met dit stel. Dit kan via 0900-8844.