Verschillende mensen in supermarkt bestolen

ERMELO - De politie is op zoek naar een man en een vrouw die vanmorgen in Albert Heijn Ermelo winkelden en waarschijnlijk gerold zijn door de Bulgaarse zakkenrollers. Vier Bulgaren, waarvan één persoon pas 16 jaar oud is, zijn vanmiddag aangehouden.

,,Verschillende politie-eenheden hebben na melding van incidenten in de buurt van Albert Heijn in Putten posities ingenomen,” vertelt wijkagent Jelle van Heerikhuize. ,,Ik trof de auto met de zakkenrollers vervolgens aan op de Zuiderveldweg in Putten.” De Bulgaren zijn woonachtig in Duitsland en ze zijn zeer bedreven in hun werkwijze. ,,De dadergroep is 'mobiel banditisme pur sang',” verklaart Van Heerikhuize. ,,Het is lastig om een bewijsbare zaak op te bouwen. Vaak rollen ze mensen buiten bereik van camera’s en ze gooien de portefeuilles vaak snel weg, nadat deze zijn leeggehaald.”

Getuigenoproep

De Bulgaren hebben vanmorgen in Ermelo en Putten meerdere mensen bestolen in verschillende supermarkten. ,,Een van de mensen die vanmiddag is opgepakt, is een vrouw van 18 die al eerder dit jaar in Noord-Limburg werd aangehouden in verband met het zakkenrollen van een 90-jarige vrouw.” Volgens de Ermelose wijkagent is er nu, mede vanwege de camerabeelden, voldoende onderzoek te doen. Hij doet mede daarom een getuigenoproep. Iedereen die hier iets van gezien heeft of degene die slachtoffer is van zakkenrollerij kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.