Pinpasfraude in Ermelo en Harderwijk

ERMELO – De politie heeft beelden vrijgegeven van een pinpasfraudeur die actief was in Ermelo, Harderwijk, Hoevelaken en Amersfoort. De oplichter heeft door deze acties veel geld weten buit te maken. De politie zoekt getuigen. 

Op zaterdagmiddag 25 augustus werd een man tijdens het pinnen bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Stationsstraat aangesproken door een man met een petje. In die tijd lukte het de oplichter de pas van de man om te ruilen voor een andere pas. Deze pas werkte niet en werd ingeslikt. De oplichter heeft kans gezien de pincode van de man te zien en pinde daarna geld van de rekening Nog diezelfde dag heeft de oplichter geld opgenomen bij dezelfde pinautomaat. De dagen daarna werd er ook nog enkele keren geld opgenomen in Harderwijk en er is bij Albert Heijn met deze pas betaald.In totaal werd het slachtoffer voor zo'n vierduizend euro opgelicht. Bureau GLD van Omroep Gelderland liet camerabeelden van de oplichter zien. De man sprak gebrekkig Nederlands.

Amersfoort

Op meerdere plaatsen was deze man met pet actief. Oo 25 juli verwisselde hij de pas van een vrouw die stond te pinnen in Hoevelaken en ook op zaterdag 18 augustus lukte hem dit in Hoevelaken. Het slachtoffer werd door de man afgeleid en zijn bankrekening werd korte tijd later ook geplunderd. De man met het petje is ook gezien in Amersfoort. Degene die meer weet over de oplichter, worden verzocht dat door te geven aan de politie via telefoonnummer 0800-6070. Anoniem reageren kan via 0800-7000.