Jong stel overviel enkele supermarkten

ERMELO – In de Rechtbank te Utrecht werd vandaag vier maanden voorwaardelijke jeugddetentie geëist tegen de Ermelose Lindsay W. wegens een aantal gewapende overvallen op supermarkten in de regio.

Op 23 oktober 2018 overviel de verdachte (19), samen met haar vriend Jesse K. (18), de Aldi in Den Dolder waarbij ze onder bedreiging van een mes 1.230 euro buitmaakte. Een week later overviel ze de Jumbo in Nijkerk, eveneens onder bedreiging van een mes waarbij 880 euro werd buitgemaakt. Op 2 november 2018 bezocht de Ermelose, ook weer samen met haar vriend de Albert Heijn in Vianen waar 1.440 euro onder bedreiging van een mes werd meegenomen. De politie hield diezelfde avond het stel aan in hotel van der Valk in Vianen. In totaal maakte het stel een kleine vierduizend euro buit. Vriend Jesse werd al eerder veroordeelt tot een jaar jeugddetentie.

Zwanger

Toen het stel werd opgepakt door de politie was de jonge Lindsay zwanger en is ondertussen bevallen. Haar advocaat M. Hoekzema vroeg vandaag overigens vrijspraak wegens te weinig hard bewijs. Het Openbaar Ministerie eiste echter vier jaar jeugddetentie voorwaardelijk en vijftig uur leerstraf. De rechter doet dinsdag 24 september uitspraak.