84-jarige Ermelose slachtoffer

ERMELO – Op zondagavond 16 februari wordt er ingebroken in het huis van een 84-jarige inwoonster aan de Harderwijkerweg te Ermelo. De inbreker is brutaal want hij komt gewoon nog eens terug. Vanavond zend Omroep Gelderland hierover uit in het opsporingsprogramma Bureau Gld.

Het is zondagavond 16 februari en een man loopt heen en weer op de oprit van een huis aan de Harderwijkerweg. Hij kijkt goed rond en het lukt hem een raam te forceren. Hij gaat naar binnen maar de 84-jarige bewoonster van de vrijstaande woning is thuis en de inbreker gaat weer weg, maar belt aan waarna hij een praatje maakt met de bewoonster. Dan vertrekt hij, maar komt terug. Wanneer hij later aanbelt en er niet wordt opengedaan, sluipt de man opnieuw naar binnen en gaat op de benedenverdieping, met behulp van een zaklamp op zoek naar spullen.Met buit verlaat de inbreker zich via de achterkant van de woning uit de voeten.

Bed

De bewoonster heeft van de tweede insluiping niets gemerkt omdat ze toen al op bed lag. De inbreker heeft een paar honderd euro en een gouden armband buitgemaakt. De armband is een ca centimeter  breed, gevlochten exemplaar. De politie vermoedt dat de inbreker ongeveer 40 jaar oud is, hij heeft een gezet postuur, droeg kleding wat leek op een trainingspak en het lijkt er op dat hij een tatoeage heeft op de linkerzijde van zijn hals.

Tip

De politie hoopt dat mensen zondagavond 16 februari iets is opgevallen in de buurt van de Harderwijkerweg in Ermelo. Misschien herken je de man op de beelden. Neem dan contact op met de tiplijn van de politie op 0800-6070 en gebruik het zaaknummer 2020074489. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000. Uiteraard kun je een online tipformulier op de site van de politie invullen.