Politie gaat uit van brandstichting

ERMELO - Vannacht zijn er rond drie uur vijf vrachtwagens aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo volledig uitgebrand. De vrachtwagens stonden op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To. De politie gaat uit van brandstichting.

Even voor drieën kreeg de meldkamer melding van de brand, meerdere brandweerwagens werden ingezet om het vuur te bestrijden. Al snel moest er worden opgeschaald. De brandweer deed er alles aan om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar het bedrijfspand.

Vrachtauto

De buurtbewoners werden door de politie gewaarschuwd. ,,Wij moesten ons huis verlaten," vertellen ze geschrokken. ,,Aan de Julianalaan stond ook een Belgische auto tegen de heg geparkeerd." Of deze auto iets met het incident te maken heeft moet blijken uit onderzoek. De politie heeft de auto laten wegslepen door Delta berging.

Aangestoken

Tegen Omroep Gelderland zegt Gertjan Tomassen, de directeur van de eendenslachterij, dat de brand is aangestoken door dierenactivisten. Hij wijst daarmee naar Animal Rights. Deze organisatie wijst via Twitter terug naar Tomassen. 'Nu er aan het martelen van eenden niets te verdienen valt, legt de eendenslachter Gertjan Tomassen zich toe op verzekeringsfraude' aldus de Tweet. Men zegt dat deze uitspraak net zo genuanceerd is als de beschuldiging van de directeur van Tomassen Duck-To.  Hiermee wordt bevestigd dat de partijen al langere tijd met elkaar in een strijd verwikkeld zijn. De politie heeft camerabeelden in beslag genomen.

Rook

Bij de brand kwam veel rook vrij, mede omdat de trailers geladen zijn met kunststof kratten. De rook trok in noord-westelijke richting. Rond zes uur had de brandweer het vuur onder controle en meldde men brand meester. Ook de rookontwikkeling was toen al sterkt verminderd, maar door nablussen kan er nog stoomvorming optreden.