Politie baalt van gedrag automobilsten

ERMELO – K*twijf, k*tpipo, mongool; dit is slechts een kleine greep uit de woorden die politie-agenten vanmorgen naar hun hoofd werden geslingerd. Waarom? Omdat ze, na een ongeval, de snelweg A28 een tijdje afgesloten hadden.

Eind van de ochtend, ca 11.45 uur schaarde op de A28 ter hoogte van strand Horst een paardentrailer waarbij twee paarden ontsnapten en er één van ernstig gewond raakte. De paarden, die erg onrustig waren, werden door de hulpdiensten, maar ook door omstanders tot rust gemaand. Een dierenarts was al vrij snel ter plaatse en kon het gewonde paard behandelen. Om rust te creëren voor de erg geschrokken dieren werd de weg een tijdje afgesloten voor verkeer. Maar, verschillende chauffeurs kunnen geen geduld opbrengen en proberen langs de afzetting te rijden. Op facebook vertellen de agenten verontwaardigd hun verhaal . ‘Mensen hebben blijkbaar allerlei redenen om langs de afzetting te willen. Mijn collega en ik vertellen dat het even niet kan en blijkbaar is het dan normaal dat je ons dan gaat uitschelden en beledigen. Want hé, jij wilt die kant op en de politie vertelt dat dit even niet mag. Reden om lekker uit je bol te gaan, toch?’

Asociaal

‘Daarnaast werd ik bijna uit mijn schoenen gereden omdat mensen mijn instructie niet opvolgen. Onbegrijpelijk!’. De politie is daar ter plaatse om hulp te verlenen, om hun werk te doen bij een ongeval, maar blijkbaar accepteren mensen niet dat het soms anders gaat dat wat men geplant had. ‘Wij doen er alles aan om, in de eerste plaats, hulp te verlenen en daarna om zo snel mogelijk weer terug te gaan naar een normale situatie. Een beetje begrip en medewerking is niet teveel gevraagd, toch?’ Uiteraard worden er veel reacties gegeven waarbij het merendeel negatief over het gedrag van de automobilisten. ‘Waar is het respect gebleven’, schrijft Frida en anderen vinden dat ‘die gasten’ toch minstens een bon zouden moeten krijgen. 'Een van de twee paarden was stabiel, de ander was er slecht aan toe. Hopelijk kan de dierenarts nog wat voor het paard betekenen', reageert de politie op vragen van lezers hoe het met de paarden is.