Plus Supermarkt voert winkeluren voor senioren in

ERMELO – De meeste supermarkten namen dit voorjaar rigoureuze maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de loop der tijd verdwenen veel gebruiken ook weer. Doordat minister-president Mark Rutte vorige week weer aangescherpte maatregelen aankondigde, werd het tijd om de hygiënemaatregelen weer aan te scherpen. Dat vindt ook ondernemer Sander Berntsen, eigenaar van de Plus Supermarkt aan de Burg. Langmanstraat in Ermelo.

Toch zijn er grote verschillen hoe supermarkten er mee omgaan. Van door medewerkers schoongemaakte karretjes tot zelfs geen klaargezette mandjes. En niet elke supermarkt heeft ontsmettingsmiddelen staan of laten een beperkt aantal klanten in de winkel. De medewerkers van Plus Berntsen aan de Burgemeester Langmanstraat gaan er vol voor. ,,We dragen vanaf nu allemaal mondkapjes," vertelt Berntsen. Hij ziet dat ook 90% van de klanten inmiddels een mondkapje draagt. ,,Wij vragen klanten voldoende afstand te houden, van elkaar maar ook van onze medewerkers. Daarnaast worden door ons de mandjes weer schoongemaakt en er staan twee desinfectiezuilen bij de deur." 

Bezorgen 

Van 07.00 tot 09.00 uur is er vooral ruimte voor ouderen en kwetsbaren in de supermarkt. ,,Dit zijn normaal al rustige tijden waardoor men zich wat makkelijker kan bewegen, maar ik denk dat, mede door de genomen voorzorgsmaatregelen, iedereen de hele dag veilig boodschappen kan doen." De supermarkteigenaar hoopt dat klanten de coronamaatregelen in de supermarkt willen respecteren. Wie het toch spannend vindt om zelf boodschappen te doen, kan natuurlijk ook een bestelling laten bezorgen. ,,We zetten nu in op extra bezorgauto's zodat we onze klanten ook zo kunnen bedienen," aldus Berntsen.