Groeiend aantal mensen maakt gebruik van Voedselbank

ERMELO - Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november én op vrijdag 27 en zaterdag 28 november zamelen leden van Progressief Ermelo (PE) speelgoed in voor kinderen die een beroep moeten doen op Voedselbank. Leden van PE zijn dan van 13.00u tot 17.00u aanwezig op het Pauwenplein in het centrum van Ermelo. Het winkelend publiek wordt gevraagd om een cadeautje te kopen voor deze kinderen.

Niet alle kinderen hebben het geluk om af en toe een cadeautje te krijgen. Dat heeft vaak met geldgebrek te maken. Ook in Ermelo groeien er kinderen op in huishoudens die niets extra’s te besteden hebben. Op dit moment ontvangen 65 gezinnen in Ermelo wekelijks een levensmiddelenpakket. Inclusief kinderen zijn dat in totaal 160 personen. Dat lijkt misschien niet veel. Maar die aantallen lopen nu al op met zo’n 5 tot 7 % Landelijk verwacht de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland 50 % groei.

Sociaal vangnet

In onze regio, de Noord-Veluwe zal dat zo’n 20 tot 30 % zijn. Dat komt omdat in onze omgeving de mensen van oudsher een sociaal vangnet hebben. Raadslid Alex Kleijnen: ,,Familie, ouders springen vaak bij." Het ingezameld speelgoed wordt door de Voedselbank uitgegeven aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. ,,De cadeautjes zijn trouwens niet enkel bedoeld voor het Sinterklaasfeest of voor de Kerst maar ook voor verjaardagen. Dus het gehele jaar door. Met het steunen van deze actie maakt u een kind blij." De partij laat weten dat gebruikte knuffels en 2e hands speelgoed niet in ontvangst worden genomen. Dat is vanwege hygiënische reden en vanwege corona.