Staat van openbare ruimte scoort ruim voldoende

ERMELO – Ondernemers geven gemiddeld een ruime zes voor de wijze waarop de gemeente de communicatie en voorlichting verzorgt. Dat blijkt uit de Ondernemerspeiling die dit jaar is gehouden in de gemeente Ermelo.

Ondernemers waarderen de inspanning van de gemeente om regelgeving te versoepelen en te vereenvoudigen gemiddeld met een 5,42. Dat is bijna gelijk aan de gemiddelde score in plaatsen van dezelfde omvang, met een waardering van 5,54.

Werkgelegenheid

Ondernemers zijn belangrijk voor de gemeente. Ze zorgen voor werkgelegenheid, bedrijvigheid en daarmee voor leefbaarheid. Ze initiëren en ondersteunen vaak lokale initiatieven. Voor de gemeente is het zodoende van belang goed contact te houden met de ondernemers en om een helder beeld te hebben van de mate waarin zij tevreden zijn over de gemeente. De Ondernemerspeiling in de gemeente Ermelo is dit jaar uitgevoerd. 164 ondernemers hebben de vragenlijst ingevuld en opgestuurd. De peiling is uitgevoerd door middel van een online enquête. Hieruit bleek ook dat de staat van de openbare ruimte in de directe bedrijfsomgeving gemiddeld met een 7,54 wordt beoordeeld tegen gemiddeld 7,01 in de referentiegroep. Het vestigingsklimaat scoort een 6,2, iets beter dan de 6,0 in 2018. Het hele rapport is hier te vinden.