Stembureaus langer open

ERMELO - Op 15, 16 en 17  maart 2021 vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Door corona, zijn de stembureaus langer open. Het college van B&W vindt het een mooi plan om hierbij MBO-studenten in te zetten.

De gemeente Zeewolde, Harderwijk en Ermelo hebben de vraag uitgezet bij Landstede Harderwijk. Eind vorig jaar heeft er een gesprek plaatsgevonden met de projectleiders verkiezingen en de heer F. Koelewijn van Landstede. In dat gesprek, wat naar ieders tevredenheid verliep, is aangegeven dat de gemeenten voor verschillende taken studenten kunnen gebruiken. Landstede heeft medewerking toegezegd en is daar nu mee aan de slag. Dat laat het college weten. Na de verkiezingen vindt er een evaluatie plaats. Mochten beide partijen tevreden zijn met de inzet van de studenten tijdens de verkiezingen dan wordt er gekeken of dit ook bij de volgende verkiezingen mogelijk is van deze inzet gebruik gemaakt kan worden.

Stembiljetten

Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, breidt de gemeente het aantal leden per stembureau uit naar minimaal vier personen. Daarnaast is men op zoek naar reserveleden en tellers nodig. Leden controleren de stempassen en reiken het stembiljet uit. Verder let men erop dat alles volgens de regels verloopt. Nadat de stembureaus zijn gesloten, moeten alle stemmen geteld worden. Ook daarvoor worden nog mensen gezocht. Stembureauleden ontvangen een vergoeding. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..