Tips om diefstal te voorkomen in je woning

ERMELO - Zodra de coronamaatregelen versoepeld worden, kun je er zeker van zijn dat inbrekers weer vaker hun slag zullen slaan. Daarom is het slim om je huis nu alvast helemaal inbraakproof te maken. Maar hoe doe je dat precies, dieven buiten de deur houden? En aan wat voor soort alarminstallatie heb je het meest? We geven drie tips.

Tip 1: Kies een slim alarm
Met een intelligent alarm in huis wordt er altijd over je huis gewaakt. Tegenwoordig vind je allerlei slimme alarmsystemen die dag en nacht werken en automatisch in en uit schakelen. De installatie is huisdiervriendelijk, wat betekent dat het alarm niet afgaat als je van huis bent en de kat door het huis banjert. Wel zo handig. Zo’n intelligent alarmsysteem is vaak aangesloten op een virtuele alarmsysteem. Bij een alarm worden jij en je contactpersonen gewaarschuwd per telefoon, sms of e-mail. Je kunt je voorkeuren uiteraard zelf instellen. Sterker nog, het alarm is gewoon te bedienen via een app op je mobiel.

Beveiligingscamera? Ja, graag!

Het merendeel van alle inbraken is gepland: inbrekers houden je huis een tijdje in de gaten om te leren hoe en wanneer ze het beste toe kunnen slaan. Alarmsystemen met een beveiligingscamera zijn daarom een aanrader, vooral als je afgelegen woont. Een camera registreert indringers niet alleen, maar schrikt ze ook af. Het is daarom een ideaal middel om een inbraak te voorkomen. Als je kiest voor een slim alarm met camera dan worden, in het geval van een alarm, vaak ook de beeldopnames direct naar je mobiel gestuurd. Zo kun je op afstand zien wat er aan de hand is en zelf beoordelen of je de politie of brandweer wil inschakelen. Zo hou je altijd de controle over je huis.

Abonnement op een alarm

Wil of kun je geen prijzig alarm aanschaffen? Dan kun je je abonneren op een slimme alarminstallatie. Daarmee is je woning voor een vaste lage prijs per maand alsnog optimaal beveiligd.


Tip 2: In de schijnwerpers
Inbrekers gaan het liefst onzichtbaar te werk. Door je woning goed te verlichten maak je het ze dan ook extra moeilijk. Zorg in ieder geval dat je buitendeuren en tuin goed verlicht zijn. En kies bij voorkeur voor een buitenlamp met bewegingssensor, of anders verlichting met een schemerschakelaar.

Bonustip: Vergeet niet om de buitenverlichting naar buiten af te stellen. Anders kunnen inbrekers op hun gemak naar binnen kijken en zijn ze alsnog minder zichtbaar.


Tip 3: Op een kier
Geen beveiligingscamera, maar toch zien wie er voor de deur staat? Dat kan met een deurspion en kierstandhouder op je voordeur. Zo maak je het dieven onmogelijk om zich naar binnen te wurmen met gladde praatjes, ook als je camera afgedekt of defect is.

Wist je dat…

… meer dan 50 procent van de inbraken plaatsvindt via een van de buitendeuren? Rust je buitendeuren daarom uit met de nodige beveiligingsmiddelen. Installeer een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder op de voordeur. En plaats een dievenklauw op de inbraakgevoelige achterdeur(en). Daarmee zit je gebeiteld.