'Goed voor de ontmoeting'

ERMELO – Na een jaar zoeken heeft Stichting Ermelo's Kunstcollectief (StEK) een nieuwe locatie voor de galerie gevonden op de Enk 30 te Ermelo. ,,Het is goed om weer terug te zijn met onze galerie," zegt Pim Engelsman, voorzitter van StEK. ,,Vooral de ontmoeting is erg belangrijk." In de nieuwe galerie is dan ook veel ruimte voor de kunstenaars om hun werken te exposeren, maar ook om bij elkaar te komen. ,,We zijn verheugd dat we het contact met de bezoekers, kunstliefhebbers weer op kunnen pakken." 

Deze week is er hard gewerkt om de galerie in te richten. Het toemalige pand van Jeans Centre leent zich hiervoor uitstekend. Aan de wanden is plaats voor maar liefst 44 doeken. 29 kunstenaars doen mee aan deze openingsexpositie. ,,Bijzonder is dat we ook werk hebben van Swan Vreugdenhil," vertelt Henriëtte Houtsma. ,,Zij was jarenlang betrokken bij StEK, maar is onlangs overleden. Nu hangen er twee grote doeken van haar in de galerie." Naast schilderijen en foto's zijn er ook twintig beelden op sokkels.

Vrijdag 4 juni zal de nieuwe galerie in een kleine setting, feestelijk worden geopend. Vanwege coronamaatregelen kan dit nog niet groots worden aangepakt. Maar gelukkig mogen er wel weer bezoekers komen. Vanaf 8 juni zal de nieuwe galerie geopend zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur. StEK zal in elk geval gedurende de zomermaanden hier exposeren. ,,Als de belangstelling groot is kunnen we nog verlengen," vertelt Pieneke Majdandzic-Tol. Ze is de afgelopen dagen druk geweest met de inrichting. De galerie is gevestigd in De Enk 30, Ermelo. De toegang is gratis.